Головна » 2015 » Березень » 10 » В КРАЩИХ ТРАДИЦІЯХ
09:31
В КРАЩИХ ТРАДИЦІЯХ

В КРАЩИХ  ТРАДИЦІЯХ

Масляна – стародавнє колоритне  слов’янське свято, пов’язане з проводами зими  і  зустріччю весни. Традиційно Масляна  неділя проводилась з особливим святковим настроєм, з відвідуванням родичів, запрошенням гостей на млинці.  

 Зустрічали та  проводжали Масляну й вихованці гуртків Борівського будинку дитячої та юнацької творчості.  Діти  дізналися про кожен день тижня,  який мав свою назву, своє значення, свої звичаї , обряди та розваги. Крім того гуртківці співали пісень, танцювали, змагалися в різноманітних конкурсах, водили хороводи.

Ще здавна, проводжаючи зиму, люди  розуміли, що  найсуворіший час року до-бігає кінця, а попереду  -  теплі весняні дні. За це дякували сонцю, славили його та пекли млинці – круглі, рум’яні, які нагадували сонячний диск   і були символом Масляної. А яке ж свято без пригощання?

Розмаїття млинців продемонстрували мами та бабусі наших гуртківців.

Скільки фантазії вони вклали в ці смачні вироби. Всі учасники та гості заходу з  задоволенням смакували млинці з варенням, сиром, ікрою, шоколадом.

А ще Масляна всіх пригостила солодощами  від ТОВ «А+Сервіс», генеральний директор  А.Баранов,  комерційний  директор О.Зелінська.      Ці люди неодноразово  надавали допомогу установі. Вони завжди з розумінням ставляться до проблем дитячого закладу, завжди знаходять можливість допомогти. За це їм величезна вдячність.

В кінці свята Масляна  подякувала  дітям  за добру зустріч та гарні проводи  і попрощалася  до наступного року.

Ніна КАРПЕНКО.

Культорганізатор Борівського БДЮТ.

Переглядів: 419 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar