Головна » 2015 » Квітень » 9 » УВАГА, ЗОВНІШНЄ НЕЗАЛЕЖНЕ ОЦІНЮВАННЯ!
17:00
УВАГА, ЗОВНІШНЄ НЕЗАЛЕЖНЕ ОЦІНЮВАННЯ!

Зовнішнє незалежне оцінювання

Зовсім небагато часу залишилося в учнів одинадцятого класу, щоб підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання знань, на підставі якого вже з 2005 року за прозорою процедурою здійснюється відбір до вищих навчальних закладів України. Цього року ЗНО з української мови та літератури зараховуватиметься також як результат державної підсумкової атестації в середній школі, необхідний для отримання атестата про повну середню освіту, тому складання цього тесту є обов’язковим для всіх учнів 11 класів без винятку.

Оскільки в 2015 році  до процедури проведення ЗНО та до механізму оцінювання його результатів було внесено ряд суттєвих змін, то з усіма керівниками районних методичних об’єднань, учителями, батьками та учнями пос-тійно вели роз’яснювальну роботу працівники відділу освіти Борівської РДА, адміністрації шкіл, класні керівники 11 класів та вчителі інформатики.

20 лютого завершилася реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання 2015 року. У загальноосвітніх навчальних закладах Борівського району зареєструвалися для проходження ЗНО 133 учні, це  100% від кількості одинадцятикласників району. Проведення реєстрації вчасно і в повному обсязі стало можливим завдяки злагодженій співпраці відділу освіти, керівників шкіл, учителів та батьків. Належну увагу було приділено учням-переселенцям із зони АТО, вони також змогли вчасно подати всі необхідні документи і встигли зареєструватися на основну сесію ЗНО-2015.

Учні отримали від Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти (ХРЦОЯО) індивідуальні конверти з бланком сертифіката ЗНО та інформаційним бюлетнем, у якому роз’яснено всю подальшу процедуру проходження зовнішнього незалежного оцінювання. У школах виготовлено інформаційні куточки “Особливості ЗНО 2015 року” з використанням ілюстративних матеріалів ХРЦОЯО.  Вся необхідна інформація періодично розміщується на сайтах шкіл та відділу  освіти.

У квітні стартує перший етап зовнішнього незалежного оцінювання – тестування з української мови та літератури. Основна сесія ЗНО з решти предметів відбудеться у червні.

Випускники, які з вагомих причин, підтверджених документально,  не змогли взяти участь в основній сесії ЗНО, зможуть скласти тести протягом додаткової сесії (червень-липень 2015 року), попередньо написавши заяву на ім’я директора Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти О.Л.Сидоренка (зразок заяви розміщено на сайті ХРЦОЯО zno-kharkiv.org.ua ) та на-діславши цю заяву на адресу ХРЦОЯО, вказану на цьому сайті, разом із документом, що підтверджує причину неявки на основну сесію.

Для новоприбулих учнів 11 класів  із зони АТО реєстрацію на ЗНО продовжено до 20 квітня. Ці учні зможуть зареєструватися на додаткову сесію з української мови і літератури, яка відбудеться 9 червня 2015 року, і на основну сесію з усіх інших предметів.

24 квітня 2015 року одинадцятикласники всієї України складатимуть ЗНО з української мови і літератури. Для учнів Борівського району призначено пункт зовнішнього незалежного оцінювання у місті Куп’янську. Відділ освіти Борівської РДА забезпечить у цей день організоване підвезення всіх 133 учнів 11 класів із населених пунктів проживання до пункту тестування та в зворотньому напрямку шкільними автобусами. Від селища Борова до пункту ЗНО в Куп’янську й назад колону автобусів супроводжуватиме патрульна служба Державтоінспекції, разом з дітьми поїдуть їхні класні керівники та представники відділу освіти, також обов’язково буде присутній медичний працівник. Про час прибуття автобусів до кожного населеного пункту буде додатково оголошено у школах.

Звертаємо особливу увагу  батьків, що для проходження зовнішнього незалежного оцінювання у дитини з собою обов’язково має бути паспорт (чи свідоцтво про народження, якщо реєстрація на ЗНО відбувалася за свідоцтвом) і запрошення-перепустка.  Запрошення учень повинен заздалегідь роздрукувати зі своєї особистої інформаційної сторінки на сайті УЦОЯО testportal.gov.ua . Доступ до особистої сторінки здійснюється за номером сертифіката ЗНО та PIN-кодом, указаним у ньому. Запрошення на ЗНО з української мови та літератури вже розміщене на особистих сторінках учнів, а до початку червня там з’явиться інформація про пункти проходження решти тестів.

Згідно з Правилами проходження зовнішнього незалежного оцінювання, забороненим є використання під час ЗНО будь-яких додаткових джерел інформації, у тому числі й електронних носіїв та пристроїв мобільного зв’язку. Тому простежте, щоб діти не брали з собою ніяких ґаджетів (навіть флешку або навушники), не кажучи вже про шпаргалку чи схований телефон. У разі виявлення порушення результат ЗНО буде анульовано, а в цьому навчальному році це означатиме не тільки неможливість вступу до ВНЗ, але й неможливість отримання атестата про повну середню освіту, якщо порушення сталося під час тестування з української мови і літератури.

Але найголовнішою запорукою успішного складання ЗНО вашою дитиною є, звісно ж, її міцне здоров’я, добре самопочуття та сприятливий емоційний стан. Давно помічено, що до 90% успіху під час тестування залежить від того, наскільки уважно учасник прочитав умову завдання, а це великою мірою залежить від його фізичного та психологічного стану. Отож підтримайте дитину перед важливим у її житті випробуванням.  Простежте, щоб вона ретельно готувалася впродовж усього часу, але добре виспалася в останню ніч. Підба-дьорте своєю вірою в її сили. Ми також бажаємо вашим дітям успіху та удачі, здійснення мрій і планів на майбутнє.

Відділ освіти Борівської РДА.

 

Переглядів: 476 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar