Головна » 2016 » Квітень » 4 » Увага, нерест!
15:21
Увага, нерест!

 

Відповідно до наказу Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Харківській області № 9 від 09.03.2016 року «Про встановлення весняно-літньої заборони на вилов риби та інших водних біоресурсів в рибогосподарських водних об’єктах Харківської області у 2016 році» Борівське відділення поліції та Харківрибохорона доводять до відома всіх жителів та гостей Борівського району, що на Червонооскільському водосховищі та інших водоймах Борівського району з 1 квітня по 10 червня забороняється: здійснення промислового та любительського лову риби; проводення змагань з любительського рибальства; любительський лов риби з човнів та інших плаваючих засобів; пересування на човнах в місцях водоймищ, оголошених Хар-ківрибохороною нерестищами риби.

Як виняток, під час нересту риби дозволяється любительське рибальство з берега однією поплавковою вудкою з одним гачком та на спінінг з однією блешнею. Рибалкам-любителям дозволяється виловлювати не більше трьох кілограмів риби за добу. При перевищенні добової норми вилову риби на громадян накладається адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП, яка передбачає штраф від 340 до 510 грн. У випадку незаконного вилову риби та раків за допомогою електроструму, отруйних речовин, сіткоснастевих матеріалів за кожен екземпляр водних біоресурсів нараховуються збитки згідно Постанови Кабінету міністрів України  від 24.11.2011 року, а саме: білизка – 255 грн. за 1 екземпляр; амур - 255 грн.; верховодка (уклія) – 17 грн.; карась сріблястий – 17 грн.; краснопірка – 68 грн.;  лин – 11 грн.; лящ – 170 грн.; плоскирка – 34 грн.; сазан – 306 грн.; плітка – 85 грн.; товстолоб – 255 грн.; сом – 425 грн.; судак – 510 грн.; йорж, окунь – 17 грн.; щука – 340 грн.; рак – 25,5 грн.

При нанесенні значної шкоди Рибному господарству України внаслідок незаконного добування  водних біоресурсів громадяни, що скоїли таке правопорушення, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за ст. 249 Кримінального кодексу України (Незаконне зайняття рибним, звіриним, або іншим водним добувним промислом).

З метою запобігання незаконному вилову риби та інших водних біоресурсів на Червонооскільському водосховищі та інших водоймах Борівського району, Борівським відділенням поліції спільно з працівниками Харківрибоохорони, громадськими організаціями будуть проводитись регулярні рибоохоронні рейди на водоймах та базарах Борівського району.

Більш детальну інформацію ви можете прочитати на сайті Харківрибоохорони: ruboohrana@ukr.net .

Просимо небайдужих громадян у разі виявлення вище-вказаних порушень телефонувати на номер «гарячої лінії» Харківрибоохорони 057-758-60-10, Червонооскільська рибоохоронна дільниця – 6-12-15, Борівське відділення поліції - 102.

     Юрій Шинкаренко.

     Інспектор Борівського відділення Харківрибоохорони.

     Анастасія Глущенко.

     Головний державний інспектор відділення поліції.

Переглядів: 329 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar