Головна » 2015 » Квітень » 2 » УВАГА: НЕРЕСТ!
13:52
УВАГА: НЕРЕСТ!

УВАГА: НЕРЕСТ!

З 1 квітня у зв’язку з нерестом встановлюється весняно-літня заборона на вилов риби у рибогосподарських водних об’єктах Харківської області. Про це повідомили в управлінні Харківрибоохорони. До порушників будуть застосовані суворі санкції, і, крім штрафів, матеріали будуть направлятися в правоохоронні органи для вирішення питання про порушення кримінального провадження.

Промисловий, любительський і спортивний лов риби заборонений на водосховищах з 1 квітня по 10 червня, на річках - з 1 квітня по 21 травня, в озерах і придаткових водоймах - з 1 квітня по 30 червня.

Раків не можна ловити в нерестовий період і під час виношування ікри з 1 квітня і до 30 червня та з 20 серпня по 30 вересня, а також з підсвічуванням в темний час доби (пізніше години від заходу і раніше години до сходу). Також не можна організовувати змагання з рибальства і підводного полювання.

Дозволяється рибалити однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком або спінінгом з берега. Вудити рибу можна на спеціально визначених ділянках Червонооскільського водосховища а також на інших водосховищах в межах територій баз відпочинку та населених пунктів, прилеглих до водойми. У день одному рибалці дозволяється виловити не більш 3 кг риби.

Основні нерестовища на водоймах, на території яких рибалити не можна:

Червонооскільське водосховище:

Борівська затока і прилеглі мілководдя в центральній частині водосховища на лівому березі між с. Новоплатонівка і смт Борова;

«Острів» - система мілководь на лівому березі в ра-йоні смт Борова;

система мілководь від с. Підлиман до пірсу Червонооскільського ГПСРП;

ділянка на лівому березі в пониззі водосховища біля с. Піски-Радьківські;

система мілководь і група островів - всі мілководні ділянки водосховища вздовж правого та лівого берегів.

За порушення правил рибальства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Незаконне зайняття рибним промислом згідно ст. 85 Ад-міністративного кодексу карається штрафом від 34 до 170 гривень. Якщо діяння скоєно із застосуванням вибухових або отруйних речовин, електрики або іншими способами масового знищення риби, штраф може досягати 680 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення. Крім того, законодавством передбачено нарахування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування риби.

 

Переглядів: 412 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar