Головна » 2016 » Березень » 2 » Українські громадяни, які проживають на тимчасово окупованих територіях, зможуть отримати документи в будь-якому РАЦСІ України
18:06
Українські громадяни, які проживають на тимчасово окупованих територіях, зможуть отримати документи в будь-якому РАЦСІ України

Українські громадяни, які проживають на тимчасово окупованих територіях, зможуть отримати документи в будь-якому РАЦСІ України

Українські громадяни, які проживають на тимчасово окупованих територіях, зможуть отримати легальні українські документи про народження та смерть в будь-якому РАЦСі України. Скоро почне діяти урядовий законопроект, який спрощує процес отримання законних українських документів про народження та смерть громадянами, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Процедура буде максимально простою і складатиметься з кількох кроків.

Перше, що необхідно зробити для того, щоб отримати українські документи щодо народження або смерті, звернутися до будь-якого РАЦСу або центру безоплатної правової допомоги (БПД). Тут громадянам нададуть консультації, пам’ятку з покроковим планом дій і типовий проект заяви до суду. Наступним кроком є звернення із заповненою заявою до будь-якого районного суду. У силу положень закону суд зобов’язаний невідкладно розглянути цю справу і винести відповідне рішення про встановлення факту народження або смерті.
Доказами на підтвердження слів громадян у суді можуть бути фотографії, покази свідків та родичів, у тому числі письмові документи.
Це рішення суду одразу надається до виконання в той самий РАЦС, куди громадянин звертався за консультацією. РАЦС на цій підставі має видати громадянину легальний український документ.
Процедура достатньо проста і не потребує звернення до адвокатів, адже консультацію будуть надавати громадянам у РАЦСах та у центрах БПД. Тому єдине, на що треба буде витратити кошти – це на судовий збір, який за цими категоріями справ становить 275,6 грн.
Найбільш зручною новацією цього закону є те, що громадяни можуть звернутися до будь-якого суду на території України. Адже до цього кримчани з такими питаннями за законом мали звертатися лише до київських судів.

Борівське районне управління юстиції.

Переглядів: 361 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar