Головна » 2015 » Травень » 27 » У РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ
16:12
У РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

З апаратної наради

На черговій розширеній апаратній нараді, яку провів перший заступник голови РДА Сергій Федченко, піднімалися актуальні питання, серед яких, зокрема, про стан розрахунків за надані  житлово-комунальні послуги і використані енергоносії.

СТАН РОЗРАХУНКІВ

Як повідомив директор Борівського комунального підприємства теплових мереж Андрій Омельченко, заборгованість за спожите тепло з січня минулого року по травень нинішнього становить 2905100 грн. Рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання у нинішньому році, а саме: населення становить 128 %, бюджетних установ – 56%. Загальна сума заборгованості за надані послуги Бо-рівським комунальним водопровідно-каналізаційним підприємством на даний момент складає 478,9 тис. грн. – констатував начальник КВКП Анатолій Скиба. Поточну заборгованість має місцевий бюджет у  сумі 265,6 тис. грн. На даний момент існує заборгованість підприємства за електроенергію в сумі 23,9 тис. грн.

На сьогоднішній день заборгованість по Борівському РВЕ становить 95138,19 грн., найбільшу заборгованість мають селищна рада, відділ культури, Підвисочанська, Підлиманська, Піско-Радьківська, Чернещинська сільради, по державному бюджету теж накопичилися борги, – повідомив на нараді Анатолій Мокєєв, начальник Борівського районного відділення енергозбуту  Акціонерної компанії «Харківобленерго».

   СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

Про стан роботи в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації щодо соціального захисту пільгових категорій громадян доповіла Оксана Гамора, начальник управління соціального захисту населення РДА. Станом на 1 травня нинішнього року нараховано пільг за надані житлово-комунальні послуги в сумі 1 487,8 тис.грн. Проплачено за рахунок субвенцій з державного бюджету 1 497,2 тис.грн. (в тому числі на погашення заборгованості минулих років на суму 409,9 тис.грн.). Заборгованість перед підприємствами-надавачами комунальних послуг станом на 01.05.2015 року становить 400,5 тис.грн.

Нараховано пільг за надані послуги зв’язку на суму 18,8 тис.грн., профінансовано на суму 14,5 тис.грн. (в тому числі на погашення заборгованості минулих років на суму 4,9 тис.грн.). Заборгованість за надані послуги зв’язку станом на 01.05.2015 року становить 9,2 тис.грн.

Безкоштовне перевезення пільгового контингенту в межах району забезпечується автотранспортним підприємством ФОП «Капленко О.В.». Заборгованність перед автотранспортним підприємством за перевезення пільгових категорій громадян становить 7,3 тис.грн.

Виплачено одноразову грошову допомогу до Дня Перемоги 629 ветеранам війни на загальну суму 402,3 тис. грн.

За інформацією Ізюмсько-Борівського об’єднаного міського військового комісаріату по Борівському району демобілізовано 15 учасників антитерористичної операції. Дитині з с. Шийківка, батько якої загинув в зоні проведення антитерористичної операції,  управлянням встановлено відповідний статус.

За результатами обстеження учасників АТО встановлено, що 2 чол. потребують  ремонту житла, 1- забезпечення житлом, 5- забезпечення твердим паливом. Потребують санаторно-курортного лікування 7 чол., працевлаштування - 3 чол., перекваліфікації - 1 чол., амбулаторного лікування - 4 чол., забезпечення ліками на пільгових засадах - 3 чол.

На відпочинок та оздоровлення демобілізованих учасників антитерористичної операції Борівському району виділено 31,5 тис.грн. Створена та працює робоча група по визначенню осіб, учасників АТО, які потребують відпочинку в санаторно-курортних закладах Харківської області.

ПІЛЬГИ

Найближчим часом в пільговому забезпеченні громадян очікуються зміни.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28.12.2014 року № 76-VIII з 1 червня 2015 року право щодо пільгового проїзду окремих категорій громадян вилучено для учасників війни, сімей загиблих (померлих), ветеранів праці, інвалідів загального захворювання. На пільговий проїзд у приміському транспорті матимуть право лише інваліди війни, учасники бо-йових дій, чорнобильці 1 та 2 категорії. Право на проїзд у міському пасажирському транспорті (крім таксі) матимуть  інваліди Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій, ветерани військової служби, інваліди загального захворювання 1 та 2 групи, діти-інваліди, особи, які супроводжують інвалідів 1 групи, діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, учні з малозабезпечених сімей,   чорнобильці 1 та 2 категорії.

В частині надання пільг за спожиті житлово-комунальні послуги відповідно до вищезазначеного закону для категорій учасників війни, сімей загиблих (померлих), дітей війни, пенсіонерів медицини, освіти, культури, бібліотек; міліціонерів на пенсії, багатодітних сімей з 1 липня 2015 року пільги будуть надаватися за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який надає право на податкову соціальну пільгу у порядку визначеному Кабінетом Міністрів України. Податкова соціальна пільга на 2015 рік складає 1710 грн.

Для категорій учасників війни, сімей загиблих (померлих) ветеранів війни пільги щодо безкоштовного            одержання      ліків,      лікарських      засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за рецептами лікарів, безкоштовного першочергового зубопротезування будуть надаватися відповідно до податкової соціальної пільги.

РЕФОРМИ ЮСТИЦІЇ

Про реформування органів управління юстиції інформували начальник відділу державної виконавчої служби Борівського районного управління юстиції Харківської області Алла Калюга і начальник реєстраційної служби Борівського районного управління юстиції Харківської області Сергій Стрілець. Алла Калюга доповіла, що проект нової редакції Закону «Про виконавче провадження» передбачає відкриту процедуру виконавчого провадження, автоматизацію усіх процесів, повну електронну взаємодію з усіма органами державної влади. Також пропонується встановлення максимально стислих строків для вчинення виконавчих дій. Ці  законопроекти дозволять забезпечити максимально ефективне, швидке, повне виконання рішень, зменшити навантаження на державний бюджет шляхом скорочення органів державної виконавчої служби та передачі функцій приватним виконавцям.

Перевагами для громадян є те, що у них буде право вибору, до кого звертатися. Також це позитивно відіб’ється на скороченні термінів виконання судових рішень і ефективності виконавчого провадження. Всі необхідні процедури із запровадження змішаної системи мають бути завершені вже до кінця поточного року.

В рамках реформи реєстраційної служби, а також децентралізації відбувається передача частини державних функцій з реєстрації майна та бізнесу на місця - доповів Сергій Стрілець. В майбутньому за державою планується залишити лише функції: власника і адміністратора реєстрів; надання суб’єктам реєстрації допуску до даних реєстрів; визначення стандартів надання послуг з реєстрації.

Всі інші функції з реєстрації, по мірі готовності приймаючих суб’єктів, мають бути передані місцевим органам влади, нотаріусам, а з часом - банкам.

3 1 квітня нотаріуси отримали право проводити реєстрацію договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Переваги нової системи: розширення   за   рахунок   нотаріусів   кількості   пунктів,   де   можна провести реєстрацію; громадяни зможуть самостійно обирати: звернутися їм до державного реєстратора чи до нотаріуса; ліквідація черг при реєстрації договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення; збільшення   оперативності   реєстрації   і   якості   послуг   за   рахунок збільшення конкуренції;  ліквідація коруп-ційної складової.

 

Переглядів: 406 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar