Головна » 2015 » Грудень » 17 » Турнір з волейболу
17:36
Турнір з волейболу

Турнір з волейболу

Система багаторічної підготовки юних волейболістів потребує тривалого часу, який умовно можна розділити на декілька послідовних і взаємозв'язних етапів: початкової підготовки, навчально-тренувальний, спортивного удосконалення та вищої спортивної майстерності. Для кожного етапу визначені вікові межі та терміни навчання.

Так, у Борівській дитячо-юнацькій спортивній школі у відділенні з волейболу  8 груп початкової підготовки, в яких займається 144 вихованця. Групи початкової підготовки комплектуються з учнів загальноосвітніх шкіл ра-йону, які мають бажання займатися волейболом. У цих групах головним завданням є прищеплення інтересу до обраної гри, працьовитості на тренуваннях, засвоєння культури рухів, розвиток гнучкості, спритності, а також оволодіння технікою всіх прийомів гри в повній їх різноманітності. Основними завданнями тренера-викладача під час проведення навчально-тренувального процесу є виховання високих морально-вольових якостей у вихованців,  зміцнення їхнього здоров'я, всебічний  фізичний розвиток, підвищення функціональних можливостей організму, оволодіння комплексом спеціальних і техніко-тактичних навичок, а також теоретичних знань з волейболу, гігієни,  самоконтролю та виявлення талановитих вихованців  для передачі їх до училищ фізичної культури, центрів олімпійської підготовки з метою подальшого вдосконалення  спортивної майстерності.

З метою популяризації ігрових видів спорту, орга-нізації фізкультурно-оздоровчої та виховної роботи, підвищення масовості дитячо-юнацького спорту в районі та зміцнення здоров'я дітей 27 листопада відбувся районний турнір з волейболу "Золота осінь - 2015" серед команд юнаків та дівчат 8-11 класів загальноосвітніх шкіл району та вихованців старшої вікової групи Борівської ДЮСШ.

Змагання серед дівочих команд проходили на спортивній базі Борівської ЗОШ №1. У них взяли участь 8 команд загальноосвітніх шкіл району. За жеребкуванням команди були  розподілені на дві підгрупи в яких змагання проходили за коловою системою. Переможці в підгрупах в фіналі боролися за звання чемпіонів турніру.

В іграх за ІІІ місце в напруженій боротьбі між командою Чернещинського НВК (тренер-викладач Серебряков С.П.) та командою Піско-Радьківської ЗОШ (тренер-викладач Голик В.О.) рахунок за пар-тіями - 0:2.  Бронзу здобула команда з Пісок-Радь-ківських. В фіналі команда Ізюмської ЗОШ (вчитель ф/к Мизюк П.А.) програла команді Шийківської ЗОШ (вчитель ф/к Вразовський А С.) з рахунком за партіями 0:2 і виборола серебро.  Другий рік поспіль звання  чемпіонів районного турніру "Золота осінь" здобуває команда Шийківської ЗОШ. 

Змагання серед  команд юнаків проходили на спортивній базі Борівської ДЮСШ. В них взяли участь 9 команд загальноосвітніх шкіл району. За підсумками жеребкування команди були розподілені на три підгрупи, в яких змагання проходили за коловою системою, що в повній мірі дало можливість виявити найсильніші три команди, які вийшли до фіналу: Богуславська, Піско-Радьківська та Ізюмська школи.

Лідером змагань одразу проявила  себе команда Піско - Радьківської   ЗОШ (тренер-викладач Голик В.О.), до речі, ця команда - чемпіон Турніру 2014 року, яка у фінальних змаганнях перемогла команду Ізюмської ЗОШ  з рахунком по партіях 2:0 та здобула перемогу над командою Богуславської ЗОШ з рахунком по партіях 2:1 і підтвердила звання Чемпіона турніру. Команда Ізюмської ЗОШ (вчитель ф/к Мизюк П.А.) перемогла команду Богуславської ЗОШ з рахунком по пар-тіях 2:1 та посіла ІІ місце. ІІІ місце - за командою з Богуславки (тренер-викладач Ісаєв Ю.П.).

У змаганнях взяли  участь  66 дівчат та 71 юнак. Діти - це наше майбутнє. Адміністрація Борівської ДЮСШ, тренерсько-викладацький склад, вчителі фізичної культури,  наші  юні вихованці висловлюють щиру подяку депутату Харківської обласної ради М.О.Кириченку та депутату Борівської районної ради С.О.Кириченку за  придбані волейбольні м'ячі та нагородження команд.

Команди призери змагань були нагороджені дипломами відділу освіти Бо-рівської райдержадміністрації, а команди переможці - перехідними Кубками та волейбольними м'ячами. Також кожна команда учасниця отримала в подарунок від головного спонсору Турніру волейбольний м'яч. Організацію та суддівство змагань забезпечив тренерсько-викладацький склад Борівської ДЮСШ за підтримки відділу освіти Борівської РДА.

Юрій ГАМОРА.

Головний суддя змагань.

Василь Дуран.

Заступник головного судді.

 

Переглядів: 466 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar