Головна » 2015 » Вересень » 11 » ТУРБОТИ МАЛІЇВСЬКОЇ ГРОМАДИ
15:55
ТУРБОТИ МАЛІЇВСЬКОЇ ГРОМАДИ

ТУРБОТИ МАЛІЇВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів виїзний прийом громадян в селі Маліївка Піско-Радьківської сільської ради.

Наболіле питання, заради якого сельчани прийшли на зустріч з головою РДА, - це автобусне сполучення між райцентром та селом, точніше повна його відсутність. Не існує жодного автобусного рейсу, яким би можна було дістатися з Маліївки до Борової чи хоча б до Пісок-Радьківських і в зворотному напрямку. Єдиний перевізник, який надає дані послуги в нашому районі - це ФОП Капленко. Та він відмовляється здійснювати рейси до віддаленого села, мотивуючи свою відмову їх нерентабельністю і збитковістю. Таким чином, близько 200 місцевих жителів опинились, по суті, в ізоляції від усього району.  За словами людей, вони були б раді, якби автобус ходив хоча б 2 рази на місяць, але у визначений день і час.

Коли Віталій Олексійович був з візитом у Маліївці минулого разу, місцеві жителі звертались до нього з проханням допомогти з ремонтом сільського клубу. Завдяки сприянню голови РДА це питання у короткий термін було вирішено позитивно і тепер Маліївський СК зустрічає відвідувачів оновлений і відремонтований. В ньому навіть було створено маленьку капличку для проведення богослужінь. Тож будемо сподіватись, що і "автобусне" питання найближчим часом буде вирішене, а ми обов'язково повідомимо про це своїх читачів.

Говорили також про децентралізацію, медичне обслуговування, мобілізацію, нові тарифи та оформлення субсидій. З усіх питань керівник району надав громадянам вичерпні відповіді та пояснення.

Піско-Радьківський сільський голова Віра Соловйова, в свою чергу, розповіла про роботу сільської ради, наповнюваність місцевого бюджету та перерахування субвенцій на підвіз учнів, оздоровлення дітей, ремонт шкільних автобусів тощо.

Після спілкування з маліївцями Віталій Кіян відвідав Піско-Радьківський дитячий садочок та амбулаторію загальної практики сімейної медицини, поспілкувався з керівниками та працівниками цих установ, вислухав їхні прохання та пропозиції. Обидва заклади потребують ремонту даху. Особливо критична ситуація в амбулаторії. І якщо проблеми ДНЗ можна вирішити на місцевому рівні, то для масштабного ремонту амбулаторії необхідне залучення додаткових коштів. Зараз ці питання знаходяться на особистому контролі голови РДА, розглядаються всі можливі варіанти вирішення проблеми.

Оксана ДУДНИК.

 

 

Переглядів: 392 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar