Головна » 2015 » Вересень » 11 » ТОВ «КУБГАЗ-БОРОВА» як приклад соціально відповідального бізнесу
16:59
ТОВ «КУБГАЗ-БОРОВА» як приклад соціально відповідального бізнесу

ТОВ «КУБГАЗ-БОРОВА» як приклад соціально відповідального бізнесу

Минулого року  на території Борівщини почало діяльність газове господарство ТОВ «КУБГАЗ-Борова».

Підприємство ТОВ «КУБ-ГАЗ» засноване 13.01.2000 р.

Юридична та фактична адреса - м. Харків.

Генеральний директор - Панчук Сергій Іванович.

Кількість співробітників - 275 осіб.

Протягом п'ятнадцяти років ТОВ "КУБ-ГАЗ" успішно виконує повний комплекс геологорозвідувальних робіт із метою вивчення надр, а також промислової розробки вже розвіданих газових і газоконденсатних родовищ у трьох областях України. Основною продукцією підприємства є видобутий природний газ і газовий конденсат.

Цінова стратегія: ціна на постачання природного газу встановлюється згідно з ліцензією НКРЕ (Національна комісія регулювання енергетики України), не вище граничного рівня, встановленого НКРЕ.

Виробничі потужності:

- Бурова установка К-200 канадського виробництва;

- Снаб-установка для проведення капітального ремонту свердловин без глушіння Snubbing Unit SIL-190-4;

- Агрегат для освоєння та ремонту свердловин АОРС-80.

Сильні сторони компанії та продукту порівняно з конкурентами:

- Входить до десятки найбільших нафтогазових компаній України;

- Посідає 4-е місце з видобутку газу серед 24 недержавних газовидобувних компаній України;

- Використовує новітні західні технології, які не мають аналогів в Україні;

- Здійснює повний виробничий цикл - від геологорозвідки до постачання природного газу промисловим підприємствам України;

- Посідає 50-е місце в рейтингу "ТОП-100 ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ УКРАЇНИ" без урахування рентних платежів, а також інших податків, що сплачуються до місцевих бюджетів.

Національні та міжнародні нагороди: "Підприємство року-2010"; "Лауреат Всеукраїнського конкурсу "Екологія, довкілля та природокористування в Україні" в 2009, 2012, 2013 роках за впровадження й реалізацію енергоефективних, екологічно безпечних технологій на виробництві; "Імпортер року-2012"; "Краще підприємство" - нагорода у сфері видобутку природного газу й конденсату у грудні 2013 року за версією Європейської Бізнес-Асамблеї в Оксфорді, Великобританія.

Гордість підприємства - міжнародний приз "За якість", присуджений ТОВ "КУБ-ГАЗ" у березні 2013 року в Парижі, Франція.

Компанія сертифікована за міжнародними стандартами.

Річний обсяг випуску продукції за 2014 рік становить 336,047885 млн. м куб. природного газу, при цьому ТОВ "КУБ-ГАЗ" що-річно збільшує валовий видобуток на більш ніж 100%. Тільки з початку 2015 року, незважаючи на складну економічну ситуацію в країні,  було видобуто 160,146933 млн. м куб. природного газу, а після запланованих на вересень цього року заходів щодо стимулювання видобутку в свердловинах очікується, що загальний річний обсяг видобутку істотно збільшиться.

 Основні споживачі продукції - газові трейдери та промислові підприємства України. Усі споживачі - вітчизняні компанії.

ТОВ "КУБ-ГАЗ" проводить активну роботу з місцевими громадами. Так, за період з 2010 по 2015 роки з громадами, які розташовані на територіях присутності ТОВ "КУБ-ГАЗ", були проведені зустрічі з метою презентації підприємства. У відповідь на прохання громад ТОВ "КУБ-ГАЗ" знайшло можливість виділити цільову благодійну допомогу на ремонт та оснащення місцевих шкіл, ремонт сільських доріг, ремонт сільських і районних Будинків культури (с. Чернещина, с. Нововодяне, м. Кремінна). Підприємство знайшло кошти на автомобіль швидкої допомоги й дороге медичне обладнання для Кремінської районної лікарні (фіброгастро-скоп і система УЗД іноземного виробництва), капітальний ремонт меморіалу Слави, а також надає благодійну допомогу дітям та інвалідам Кремінського району Луганської області.

У жовтні 2014 року, незважаючи на складну політичну та економічну ситуацію в країні, ТОВ "КУБ-ГАЗ" виділило безповоротну фінансову допомогу (грант) на газифікацію села Нове Мажарове Зачепилівського району Харківської області.

Адміністрація підприємства згідно з колективним договором надає співро-бітникам нецільову матері-альну допомогу, оздоровчі путівки до санаторіїв України, фінансує навчання та післядипломну освіту своїх фахівців, тренінги, семінари в Україні, а також у США, Великобританії, Канаді, ОАЕ.

У жовтні 2014 року в смт Борова Харківської області ТОВ "КУБ-ГАЗ"  заснувало  ТОВ "КУБГАЗ-БОРОВА".

За період роботи з 6 жовтня 2014 року до 31 серпня 2015 року на  підприємстві було створено 15 робочих місць, на які відкрито 23 штатних одиниці.  Місячний фонд оплати праці складає 154 297,45 грн. 

Із 19 березня 2015 року підприємство орендує цілісний майновий комплекс УПГ Ольгівського ГКР (установка з підготовки газу Ольгівського газоконденсатного родовища) для виконання робіт із надання послуг із підготовки природного газу та конденсату. 

Керівництво підприємства здійснює модернізацію виробництва УПГ Оль-гівського ГКР для збільшення його потужності: проведено монтажні роботи, виготовлено за спеціальним замовленням у Румунії технологічний компресор АRIE. На навчання новій професії  "Машиніст технологічних компресорів" направлені три працівника підприємства.

В червні 2015 року підприємством "КУБГАЗ-БОРОВА" отримано спеці-альний дозвіл  на користування надрами, виданий з метою  геологічного вивчення нафтогазоносних надр, в тому числі дослідно-промислової розробки з подальшим видобуванням нафти і газу Західно-Оль-гівської площі, яка розташована на території Борівського району Харківської області, строком на 20 років. Згідно із програмою робіт підприємство планує свою діяльність з геологічного вивчення цієї площі з метою  відкриття родовища та подальшого видобування природного газу, нафти й конденсату. У ході геологічного вивчення та організації промислового видобутку вуглеводнів підприємство планує використовувати новітні світові технології, устаткування та досвідчений персонал. Для досягнення мети користування надрами компанія планує освоїти щонайменше 200 млн. гривень та створити додаткові робочі місця.

Адміністрація підприємства сподівається, що наполеглива праця колективу молодої газодобувної компанії  сприятиме  збільшенню обсягів видобутку вуглеводнів,  а отже - зростанню податків до місцевих бюджетів усіх рівнів та  підвищенню соці-ального статусу місцевих громад і регіону в цілому для зміцнення енергетичної незалежності як держави в цілому, так і соціальної стабільності суспільства.

Валерія СОКОЛОВА.

Заступник генерального директора  ТОВ «КУБ-ГАЗ» по  зв`язках з громадськістю.

 

 

 

Переглядів: 1425 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar