Головна » 2015 » Жовтень » 8 » Свято поважних людей
14:01
Свято поважних людей

 

ЧЕРНЕЩИНА

Минулого тижня Чернещина традиційно відзначила Міжнародний День людей похилого віку.

Ініціаторами та організаторами проведення свята, як завжди, виступили  агрофірма "Новий шлях" та Чернещинська сільська рада.

У їдальні сільського господарства за щедро накритими столами зібралося близько 100 людей поважного віку. Крім чернещан на свято також були запрошені пенсіонери-пайовики агрофірми з Першотравневої сільради. "Винуватців торжества" привітали голова райдержад-міністрації Віталій Кіян, генеральний директор а/ф "Новий шлях" Олексій Гомон, Чернещинський сільський голова Світлана Вразовська, голова ветеранської організації Раїса Гунько. В цей день, який по праву можна назвати символом єдності і спадкоємності поколінь, від організаторів та гостей свята лунали теплі слова подяки батькам, матерям, ветеранам війни і праці, пенсіонерам і взагалі всім літнім людям за вклад у розвиток країни, за багаторічну самовіддану працю, доброту і мудрість.

Учні Чернещинського НВК під керівництвом завідуючої сільським будинком культури Альони Тарасенко підготували невеличку концертну програму, яка також була просякнута вдячністю і повагою до старшого покоління.

Ну і яке ж українське свято без пісні? Як тільки в руках Валентини Невмирич "заспівав" акордеон, залунала пісня над Чернещиною.

В той день ще довго співали за святковими столами поважні люди, гомоніли, жартували, ділилися досвідом і думками, раділи зустрічі і спілкуванню. Чернещина вітала людей похилого віку.

Оксана ДУДНИК.

 

МАЛІЇВКА

Багато хто навіть не чув назви цього села, але воно є, воно існує. Приховавшись за Пісками-Радь-ківськими, Маліївка є одним з найвіддаленіших від Борової сіл, і за декілька хвилин їзди від нього  далі вже починається Донецька область.

В далекому минулому Маліївка жила, як і більшість сіл, за рахунок колгоспу, про це зараз нагадують руїни тваринницьких ферм. Типова картина для нашого часу. За відсутності роботи в селі переважно залишилися жити літні люди. Багато будівель просто стоять порожні, а деякі й зовсім зруйновані часом. Люди живуть тихо,  зайняті своїм домашнім господарством, іноді навіть не уявляють що відбувається в районі.

 Та все ж попри таку не зовсім радісну картину, що я вам змалював, знайшовся в Маліївці час й для загального сільського свята.   

Саме в День людей похилого віку в місцевому будиночку культури зібрався за загальним святковим столом місцевий люд. З привітаннями і побажанням миру та злагоди до маліївців завітав голова Борівської РДА Віталій  Кіян. Він розповів, що в районі переймаються тим, як живе село, що ті непомітні для загалу дії, як то відновлений автобусний маршрут чи ремонт місцевого будинку культури є дуже важливими для Маліївки.

 І дійсно, поспілувавшись з місцевими бабусями,  дізнався, що тепер вони не відчувають себе  відрізаними від всього світу. Життя продовжується...

 Зі словами вдячності до пенсіонерів також звернулися сільський голова Віра Соловйова та фермер Валерій Шевченко.

Цього дня в гостинному клубі Маліівки допізна лунали пісні...

Віталій КОЛЕСНІК.

Переглядів: 415 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar