Головна » 2015 » Лютий » 11 » "СУЗІР"Я ПРОФЕСІЙ"
17:46
"СУЗІР"Я ПРОФЕСІЙ"

«Сузір’я  професій»

Борівським районним центром зайнятості за сприяння Харківського обласного центру зайнятості та за підтримки Борівської районної адміністрації і Борівської районної ради був проведений профорієнтаційний масовий захід «Сузір’я професій» для учнівської та безробітної  молоді, яка не визначилася щодо вибору майбутньої професії.

До участі в заході були запрошені 15 навчальних закладів міста Харкова та області:  Національний фармацевтичний університет, Українська інженерно-педагогічна академія, Харківський національний технічний університет, Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківський національний університет радіоелектроніки, Харківський національний університет міського господарства ім. О.М. Бекетова та інші.

Навчальні заклади широко представили інформацію про діяльність та види послуг, які ними надаються. Були роздані проспекти, буклети на інші інформаційні матеріали кожному зацікавленому відвідувачу. Інформаційні матеріали про навчальні заклади мали дуже широкий спектр, вони були представлені відеороликами, насичені яскравими експозиціями, виробами та продукцією яка ними виробляється.

Мета такого заходу – надання допомоги у професійному самовизначенні, формування усвідомленого підходу до вибору професії, інформування про послуги державної служби зайнятості, перспективи працевлаштування, права та соціальні гарантії молоді, пропагування здорового способу життя та відповідальності за власне майбутнє. Покращення уявлення про підвищення професійної спрямованості, про підвищення інформованості, можливість отримання вищої освіти, та можливість обрати своє майбутнє. Ситуація, що склалась в країні та в  економіці, диктує свої  умови – «зайвою» на ринку праці стала частина людей різних професій.  Але є такі професії, володіння якими не дозволить людині пізнати на собі слово «безробітний». Таких багато. Кожна з них має своє місце на ринку праці. І саме ринок праці диктує попит на ту чи іншу професію.    

Участь в масовому заході взяли учні 8-11 класів в кількості 337 чоловік зі шкіл Борівського району. Крім того, були запрошені спеціалісти центру со-ціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Борівської РДА, служби у справах дітей Борівської РДА та управління соціального захисту населення.

Учні випускних класів потребують розширення, поглиблення та систематизації знань про професії, отримані в процесі навчальної діяльності. У зв’язку з цим основними напрямами профорієнта-ційної роботи з учнями є: професійна просвіта, професійне виховання, професійна діагностика та професійна консультація.  Все це містить у собі формування та розвиток у старшокласників стійких професійних інтересів до тієї чи іншої професії. Бо-рівським  районним центром зайнятості проводиться широка профорієнта-ційна робота. Вибір професії – складне і відповідальне завдання. Молодій людині непросто зорієнтуватись в своїх професійних інтересах, схильностях та знайти їм відповідну сферу застосування. Під час заходу  всі учасники отримали інформаційні буклети служби зайнятості. Зустріч була цікавою та пізнавальною.

Цей захід має дуже великий позитивний вплив на розвиток професійної спрямованості сільської молоді, на підвищення рівня свідомості щодо здобуття освіти.

Олена КЛИМЕНКО.

Директор Борівського РЦЗ.

Переглядів: 430 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar