Головна » 2016 » Січень » 18 » Спорт - ти життя!!!
11:52
Спорт - ти життя!!!

Змагання «Шкільні соколята"

За ініціативи відділу освіти Борівської РДА у грудні на спортивних базах Борівської ДЮСШ та Борівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, були проведені змагання з баскетболу "Шкільні соколята" серед дівчаток та юнаків шкіл Борівського району.

В змаганнях взяли участь по шість команд юнаків та дівчат з Ізюмської, Піско-Радьківської, Першотравневої, Богу-славської, Борівської №1 загальноосвітніх шкіл та Чернещинського НВК.

За регламентом змагань команди розділили на групи, в яких ігри були проведені за круговою системою. Після групового етапу змагань чотири кращі команди змагалися в півфіналах, а потім були розіграні призові місця.

В змаганнях серед дівчат в грі за ІІІ місце команда Борівської ЗОШ  №1 (вчитель Мизюк В.А.) перемогла команду Першотравневої ЗОШ (вчитель Лукомський С.П.) з рахунком 14:8.

В фінальній грі за І місце команда дівчаток Ізюмської ЗОШ (вчитель Мизюк П.А.) впевнено перемогла суперниць з Чернещинського НВК (вчитель Серебряков В.П.).

В іграх серед юнаків ІІІ місце виборола команда Богуславської ЗОШ (вчитель Ісаєв Ю.П.), яка перемогла Першотравневу ЗОШ з рахунком 22:2. В фінальній грі ізюмчани дуже впевнено перемогли борівчан з рахунком 37:6.

В змаганнях взяли участь всього 96 учнів, з яких 44 дівчинки та 52 юнаки.

Команди-призери були нагороджені дипломами, а переможці ще отримали кубки, які були надані ра-йонним відділом освіти Борівської районної державної адміністрації.

Василь МИЗЮК.

Головний суддя змагань.                                                                    

 

УСПІХ БОРІВСЬКИХ ШАХІСТІВ

9 січня в Куп'янську відбувся різдвяний регіональний шаховий турнір, на який з'їхалися, незважаючи на негоду, з сусідніх районів - Борівського, Великобурлуцького, Вовчанського, Дворічанського, Куп'янського, Шевченківського - понад 40 сильних гравців.

Приємно відзначити, що тон на цьому престижному заході задавали представники Борівщини. Саме наш лідер, багаторазовий чемпіон району першорозрядник Олександр Коновалов був поза конкуренцією, виборовши перше місце, програвши лише одну партію (шість очок з семи). Другу і третю сходинку посіли наш КМС Володимир Назарько і КМС із Куп'янська Іван Гончаренко, які набрали по 5,5 очок. Лише коефіцієнт виявився кращим у куп'янчанина. Непоганий результат показав і наш першорозрядник Михайло Гомон, який, набравши 4 очка, посів одне з провідних місць у першій половині турнірної таблиці.

Отже, попри те, що дитячі шахи в Боровій у повному занепаді, "завдячуючи" ліквідації кілька років тому шахового гуртка в БДЮТ, старше покоління наших спортсменів (до речі, у цьому році Володимир Назарько і Михайло Гомон зустрічатимуть своє 80-річчя) гідно тримає марку одних із найсильніших гравців регіону.

Щодо Олександра Коновалова, то він, на думку багатьох шахістів Ізюма і Куп'янська, взагалі грає в силу майстра. Аби офіційно оформити це високе звання, йому потрібно зіграти в кількох рейтингових турнірах у Харкові, чого він, на жаль, зробити поки що не в змозі.

Побажаємо ж нашим любителям древньої інтелектуальної гри нових успіхів у новому 2016-му році!

Михайло НІКІТЕНКО.

Переглядів: 408 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar