Головна » 2015 » Березень » 13 » ЩОБ ВАС НЕ СПІТКАЛО ЖАХІТТЯ ВІЙНИ...
16:23
ЩОБ ВАС НЕ СПІТКАЛО ЖАХІТТЯ ВІЙНИ...

ЩОБ ВАС НЕ СПІТКАЛО ЖАХІТТЯ   ВІЙНИ...

Публікуємо лист жінки, пенсіонерки з Донбасу Світлани Вольнової (ім’я змінено), яка через військові дії в рідному місті вимушена була покинути свою домівку і переїхати жити в Борову.

Шановні жителі Борової!

Ми живемо в тривожний час. Йде гібридна війна з дуже хитким перемир’ям. І ця війна, ви мені не повірите, вона йде на відстані лише 1,5 години їзди від нас. Для ворожих танків 3 години буде достатньо, щоб доїхати до Борової, якщо їм ніхто не стане вчасно на перешкоді.

Часто можна бачити, як в центрі на «п’ятачку» збираються люди, які обговорюють ситуацію на Донбасі і в своїх розмовах підтримують сепаратистів і російську армію, солдати якої воюють в Україні. На ділі ж позиція цих людей – «моя хата скраю». Вони взагалі не розуміють, про що говорять, а по суті – закликають війну в свій дім. А війна – це смерть, жах, горе… Це людські жертви і перш за все – серед мирного населення. Адже ніхто ніколи просто так свої території не віддавав. За них завжди б’ються.

Україна – це визнана світом держава з визначеними кордонами. Країна, яка хоче забрати, привласнити її території, веде наступ пропагандою і зброєю – агресор. Той, хто підтримує агресора – ворог України, посібник агресора і окупанта, а якщо це громадянин України – звичайний зрадник. І інакше це не назвеш. І якби не було таких зрадників в нашій державі, можливо б і війни вдалося б уникнути. Священний обов’язок кожного громадянина – захищати свою Батьківщину. А захищати треба.

 Наша країна вже має багатовіковий досвід залежності від інших держав. І завжди ця залежність дуже дорого коштувала. Імперії використовували наші землі, як колонії - викачуючи ресурси, придушуючи будь-які прояви національної свідомості українців. Українську мову забороняли різного роду указами і законами більше 100 разів. А згадайте справжні жахіття ХХ століття: голодомори, репресії, розстріли, переслідування, депортації, які забрали мільйони життів. Ви цього хочете? За цим сумуєте? Подібні явища вже відбуваються на окупованих територіях: за українську символіку, за українську мову вбивають, переслідують, катують. 

А російські «гради», «смерчі» і «торнадо», до речі «придбані в найближчих кіосках» і керовані «шахтарями», «трактористами», «двірниками» і т.п., зовсім не вибирають за Україну ти, чи за Росію. Їх снаряди зносять все на своєму шляху.

Уявіть собі на хвилинку, що ви в своїй оселі займаєтесь звичними своїми справами, а вже наступної миті – привалені руїнами власного ж будинку. В одну мить не стало нічого з того, що ви надбали за своє життя, заробляючи потом і кров’ю, розраховуючи на комфорт і затишок в старості. Все. Немає навіть даху над головою. Добре, якщо лишились живі. Вам дуже пощастило, якщо живі і неушкоджені ваші близькі.

Подумайте! Вам є до кого попроситися жити на 1 місяць, на 1 рік, на все життя..? А за які кошти все відновлювати? А може і взагалі доведеться виїжджати з Борової… Ви цього хочете? Ви цього прагнули все своє життя?

Мені довелося пережити подібне, саме тому я зараз до вас і звертаюся.

Цей військовий конфлікт готовий мігрувати у бік Харкова і всієї Харківської області. Кількість військової техніки на Донбасі щодня зростає. «Куплені у воєнторзі» танки, гради, смерчі, торнадо чекають лише команди.

Люди добрі! Не можна зараз бути інертними і байдужими до своєї долі, адже саме та хата, яка скраю і буде горіти першою. Треба зараз прикласти всі можливі зусилля, щоб не допустити війну до свого порогу, до свого будинку, до свого селища.

Збройні сили України захищають нас, стримують ворога на Донбасі, не дають розростися війні на інші території України. Саме завдяки їм в Боровій не чути вибухів, ваші оселі цілі і неушкоджені, ви отримуєте пенсії і зарплати. Всім відомо, в якому стані знаходиться наша армія, яка всі 23 роки незалежності фінансувалась за залишковим принципом. Але, незважаючи на всі труднощі, армія нас захищає. Військові ціною власних життів відстоюють наш спокій, добробут, мир, майбутнє наших дітей та онуків. Так давайте ж і ми допоможемо їм нас захищати!

З Борівського району вже призвано до лав ЗСУ не один десяток чоловік і мобілізація продовжується. Мабуть, у кожного з читачів є знайомі або родичі, яких торкнулися ці процеси. Хтось безпосередньо знайомий з мобілізованими хлопцями. Давайте їм допоможемо! Це ж наші земляки, які пішли нас захищати. Їм потрібен одяг, взуття, спорядження, обмундирування, засоби захисту, тепловізори і т.ін. Те, що може полегшити їхню службу і врятувати життя. Все це дуже дорого коштує, одній звичайній людині не під силу забезпечити необхідним навіть одного бійця, але ж наша сила – в єдності.

Вся Україна зараз підтримує своїх бійців. Люди в’яжуть носки, збирають теплі речі, плетуть маскувальні сітки, перераховують кошти на рахунки волонтерів і поранених бійців.

В Боровій теж є такі люди, є волонтери. Але кожен житель повинен зрозуміти ситуацію і зробити свій внесок, поки не пізно, поки ціла його домівка, поки в безпеці життя. Будь ласка, допомагайте зна-йомим і родичам, які пішли служити в ЗСУ, перераховуйте кошти волонтерам, які можуть скоординувати допомогу. Ваша гривня може врятувати життя солдата. Зробіть свій внесок у власний порятунок. Допоможіть захисникам захистити наш мир.

Повірте, втратити житло – це набагато дорожче ніж перерахувати 10 грн. з пенсії чи зарплати на потреби армії. Не кажучи вже про власне життя і близьких людей.

З повагою до борівчан, Світлана Борисівна Вольнова.

На фото: наслідки обстрілів м.Горлівка.

***

Кошти для допомоги сім`ї мобілізованого Михайла Воротіленка з с.Бахтин можна перераховувати на картку Приватбанку № 5168 7572 0592 2067 на ім`я Наталії Воротіленко, дружини бійця, яка зараз сама виховує 5-місячну донечку, поки її тато захищає Батьківщину.

 

***

Для допомоги борівчанам, мобілізованим до лав ЗСУ, можна перераховувати кошти на рахунок Борівської громадської організації «Суспільна служба  України»:

р/р 26004052326490, 
ЄДРПОУ 25866410
МФО 351533  Харківська філія Приватбанку

тел. 050-027-01-77 (Віктор), 095-127-24-47 (Валерія), 095-942-45-10 (Тетяна)

Звіти про використані кошти регулярно публікуються на сторінці «Сус-пільна служба України» у соцмережі facebook та на інформаційних стендах громадської організації. Також про надану допомогу ви зможете дізнатись у родичів наших захисників.

 

 

Переглядів: 588 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
avatar
1
1 Глаз • 19:36, 13.03.2015
З цієї статті ми бачимо, що люди які вже бачили жахіття від "захисників російськомовного населення", більші патріоти, ніж більшість борівчан, які чекають "визволителів"...
avatar