Головна » 2016 » Квітень » 4 » ЩО турбує борівчан
15:17
ЩО турбує борівчан

Минулого тижня у приміщенні редакції газети «Трудова слава» відбулась «гаряча лінія». У телефонному режимі на запитання громадян протягом години відповідали перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Федченко, начальник Борівського відділення поліції Денис Шокун, прокурор Борівського відділу Ізюмської місцевої прокуратури Дмитро Колесніков, військовий комісар Борівського районного військового комісаріату Олександр Беседін.

ТЕЛЕФОННЕ ШАХРАЙСТВО

Одним з перших на-дійшло звернення до представників правоохоронних органів від жительки смт Борова, яка стала жертвою телефонних шахраїв. Наприкінці січня жінці зателефонували з невідомого номера і повідомили, що її син, який зараз проживає в іншому місті України, втрапив у «неприємну ситуацію», а точніше скоїв злочин. Тож для «вирішення питання» і запобігання певних неприємностей їй запропонували терміново перерахувати 20 тис.грн. на чотири різних номери телефонів. Перелякана такою новиною мати, яка до того ж стверджує, що чула в той момент у слухавці голос рідного сина, одразу ж кинулась шукати гроші. Оскільки на руках вона такої суми не мала, довелося позичати і брати кредит. Коли гроші вже були перераховані на вказані номери, з’ясувалося, що син увесь час знаходився вдома і в ніякі неприємності не втрапляв. Номер, з якого телефонували злочинці, виявився неіснуючим. Потерпіла одразу ж подала заяву в поліцію, але знайти шахраїв так і не вдалося.

Правоохоронці розпо-віли, що по Борівському району відкрито вже близько 20 подібних проваджень. Більше того, були випадки, коли жертвами таких шахраїв ставали навіть сім’ї працівників поліції й прокуратури. Знайти цих злочинців практично неможливо. Хоча по деяких випадках вдавалося встановити, що слід веде у Луганську область на тимчасово непідконтрольну Україні територію.

Як зазначив прокурор Борівського відділу Ізюмської місцевої прокуратури Дмитро Колесніков, Хар-ківським правоохоронцям нещодавно вдалося затримати подібного зловмисника. У тому випадку літній харків’янці зателефонували від імені чергового по-ліцейського відділку. Чоловік повідомив, що її син вчинив злочин і перебуває в СІЗО. За непритягнення його до кримінальної відповідальності він попросив 2 тис. доларів США.

 Жінці вдалося запевнити зловмисника, що вона не вміє і не має можливості перерахувати гроші на картку.   Того ж дня вона зуст-рілася з ним і віддала  частину суми, яку змогла на-збирати.

Після цього вона зв’язалася з сином і, переконавшись, що з ним усе гаразд, зателефонувала до поліції. Потім жінка набрала номер шахрая і заявила, що готова віддати решту суми.

Затримали зловмисника під час передачі грошей.

Правоохоронці за-кликають усіх жителів Борівщини бути обачними і не довіряти подібним телефонним дзвінкам. У такій ситуації необхідно одразу ж покласти слухавку та спробувати зателефонувати рідному, про якого розповідали шахраї. Ні в якому разі не виконувати вимог злочинців! Якщо рідний не відповідає на телефонний дзвінок або оператор мобільного зв’язку говорить, що зв’язок тимчасово відсутній, не варто панікувати, а необхідно відразу звернутися до поліції за номером «102» або іншим зручним для Вас способом і розповісти про те, що сталося.

СЛУЖБА ЗА КОНТРАКТОМ

На «гарячу лінію» зателефонував 26-річний житель Борової, якого цікавили питання, пов’язані з контрактною службою в Збройних Силах України. Військовий комісар Борівського районного військового комісаріату Олександр Беседін докладно розповів йому про умови прийому на службу за контрактом, оплату праці, соціальні гарантії, які надає держава своїм захисникам тощо.   Юнак зізнався, що вже давно думає про службу в армії бо, як батько трирічного сина, відчуває необхідність зробити все від себе залежне, щоб його малюк ніколи не побачив війну на власні очі, не почув вибухів і пострілів, які несуть загрозу всьому живому, щоб він зростав щасливою, життєрадісною диною і пишався своїм татком. До того ж, молодий батько тимчасово не працює і той рівень оплати праці, який зараз пропонує контрактникам держава, дуже допоміг би його родині.

Поспілкувавшись у телефонному режимі, співрозмовники домовилися зустрітися для обговорення деталей у районному військовому комісаріаті.

ПРАКТИЧНА ДОПОМОГА

До першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Федченка звернулась жителька ра-йону з проханням допомогти в оформленні реєстрації права власності на нерухоме майно. Сергій Володимирович надав у телефонному режимі всі необхідні роз’яснення і запевнив, що жінці буде надано практичну допомогу в робочому порядку.

Оксана ДУДНИК.

Переглядів: 395 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar