Головна » 2015 » Жовтень » 27 » СЕЛО МОЄ, ДУШІ КРИНИЦЯ
12:31
СЕЛО МОЄ, ДУШІ КРИНИЦЯ

Цей рік видався багатим на Дні народження населених пунктів району. Села Борівщини почали святкувати ще в серпні. І завершальним в цій естафеті свят стали іменини с.Перштравневе, які відзначилися минулої суботи.

Дійство відбувалося на святково оформленому майдані біля сільського будинку культури. Всіх гостей тут гостинно зустрічала пані Солоха, пригощаючи пирогами і "компліментом". Тут же розмістилися яскраві фотозони і виставки. Розпочалося свято концертною програмою, яку відкрили і супроводжували чарівні ведучі Олександра Таранець та Альона Власова. Працівники Борівського РБК та місцеві аматори сцени порадували жителів та гостей села творчими номерами.
Присутніх зі святом привітали сільський голова Оганес Нерсісян, голова районної державної адміністрації Віталій Кіян, заступник голови РДА Сергій Шутько, який опікується соціальною сферою та ЖКГ, генеральний директор ПСП агрофірми "Світанок" Тамара Головченко.
- Поки живе молодь у селі, поки працює школа і дитсадок - село живе. І ми з вами разом робимо і будемо робити все для того, щоб воно жило і розвивалось, - зазначив у своїй привітальній промові Віталій Кіян. - Так, сесією районної ради за поданням райдержадміністрації затверджено субвенцію по спеці-альному фонду з Першотравневого сільського бюджету для капітального ремонту по заміні дерев'яних вікон на металопластикові у Першотравневій ЗОШ І-ІІІ ступенів в сумі 208025 грн., що вже успішно здійснено. На виїзних прийомах у вашому селищі неодноразово піднімались питання ремонту дороги Борова - Першотравневе. Спільним зусиллями райдержадміністрації, керівників сільгосппідприємств (Головченко Т.В., Супрун С.Г., Сосновик Н.М.), начальника Борівського ДРП філії "Куп'янський райавтодор" ДП "Харківський облавтодор" М.І. Буряка це питання вдалося вирішити. Вже розпочато ремонтні роботи (підсипка щебенем), які найближчим часом будуть завершені. Тільки спільно, об'єднавши зусилля навколо єдиної мети розвитку і розбудови ми зможемо досягти позитивних результатів, - наголосив голова РДА.

В ході програми згадувалась історія села, його досягнення і найголовніше - люди. Окрема увага була приділена дітям війни, ветеранам, учасникам бойових дій, ліквідаторам аварії на ЧАЕС, учасникам антитерористичної операції, які зараз захищають наш мир і спокій, багатодітній сім'ї Драбчуків, подружжям, які цього року відсвяткували срібне (Ольга Олексіївна та Леонід Петрович Лукомські) та золоте весілля (Валентина Василівна та Петро Йосипович Лукомські). Також окремі привітання та подарунки отримала наймолодша жителька села Ілона Грищук, якій ще не виповнилося й місяця і найстарша - 92-річна Феодосія Григорівна Шевцова, а також мама-героїня Ніна Гнатівна Зарченко.
Від ветеранів Великої Вітчизяної війни виступив довгожитель Першотравневого Володимир Дмитрович Міщенко, який з 1937 року мешкає в селі.
Після завершення офіційної частини на всіх присутніх чекало ще багато цікавого і смачного: святкова каша, над якою чаклували "совхозянські" кухарочки, сюрпа, шашлик та вітально-конкурсна програма.
Організатори святкового дійства щиро дякують всім учасникам і спонсорам свята. За участь у конкурсі вулиць "Правда ж, люди, правда ж, я, господиня добрая?" велика вдячність жителям вул. Шкільна під керівництвом Н.С.Долбін, вул.Жовтнева (Л.І.Букрєєва), вул.Нова (В.С.Півнов), вул.Шутька та Кооперативна (О.О.Лукомська), вул.Студентська (К.В.Козлова), вул.Степова (В.Г.Шматько), вул.Молодіжна (Н.М.Устіла).
Особлива подяка спонсорам, завдяки яким стало можливим проведення свята: це сільський голова О.Г.Нерсісян, приватний підприємець В.М.Рєпка, керівники сільгосппідприємств Т.В.Головченко і Б.І.Головченко, Г.Н.Нерсісян, М.О.Кириченко, В.М.Шевченко, підприємці В.М.Кучма, В.С.Гошовець, С.П.Остапенко, а також жителі села В.Г.Шматько, О.М.Марченко, С.П.Долбін, А.Є.Манько.
Оксана ДУДНИК.

Переглядів: 603 | Додав: djoxygen99 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar