Головна » 2016 » Січень » 29 » Робота для справжніх чоловіків
12:35
Робота для справжніх чоловіків

Про військову службу ми писали вже дуже багато. Та всеодно ця тема була й буде актуальною. Завітавши до районного військового комісаріату, впевнився - роботи тут чимало. Зустрівшись з військкомом підполковником Олександром Беседіним, дізнався, що в даний момент ведеться робота по обліку резерву та оформленню осіб, які виявили бажання служити за контрактом.

Служба за контрактом є добровільною. Юнаки та дівчата самі вирішують на який термін йти на службу. Фахівці військкомату підбирають їм військові частини для служби відповідно до їхньої освіти, військової посади, цивільної професії, враховуючи особисті побажання. Головне - щоб було відмінне здоров`я і не було проблем із законом.

 Мені пощастило і цього дня я поспілкувався з трьома юнаками, які саме влаштовувались на військову службу. Вони всі дуже різні, кожен зі своєю історією, зі своїми поглядами на життя, різного віку та статку. Але є дещо, що їх єднає, - це бажання бути корисним для своєї країни, стати її захисником і опорою.

 До речі, влаштуватись на контрактну службу можна з 18 років, а на строкову призивають з 20. Тож для декого, наприклад як для мого першого співрозмовника, це справжній шанс і квиток у життя.  Володя зовсім юний хлопець вісімнадцяти років. Для себе він вирішив вже давно, що буде служити, але одного бажання виявилося мало. Хотів піти на строкову службу, та через зміни в законі вирішив не гаяти час і оформитися відразу на контракт. Спочатку його направлять до учбової частини, де вивчатиме військову справу, а згодом, отримавши спеціальність, буде направлений для подальшої служби.

- Родина до мого рішення поставилася спокійно, от тільки дівчина дуже хвилюється,  - говорить хлопець.

Я побажав йому успіху й подякував за правильний вибір, адже знаю про військову службу з власного досвіду.

Наступному співрозмовнику трохи більше тридцяти, він має дружину і двох дітей. Звуть його Валерій. Він охоче розповів, що в контрактній службі бачить стабільність і впевненість у майбутньому. Добра зарплатня й соціальне забезпечення, що їх зараз пропонує держава, дозволить родині нормально жити. Після строкової служби Валера впевнився, що нічого страшного в армії немає. Та й батько дружини, який теж є військовим, показав приклад. Тож ніякого страху чи невпевненості не відчуває.

- Можна сказати, що саме моя кохана дружина й запропонувала мені піти на контрактну службу. Життя військових нелегке, та для своєї родини чоловік мусить бути стіною, тож вагань не було, - ділиться Валерій.

Андрій. Він щойно повернувся із зони АТО, де був більше року. Звичайний водій, він побачив дуже багато за цей час. Про цей період свого життя розповідає з сумом, адже війна є війна і ніхто добра від неї не бачив. Повернувшись додому, зрозумів, що у військовому житті є й плюси. Со-ціальний захист, який зараз мають військові, та добра зарплатня - це те що зараз потрібно. Місцем служби для себе він обрав  Київ. До зони АТО повертатися поки що не планує, занадто свіжі спогади, але каже, що має там ще незакінчену справу. До речі, направити будь-якого контрактника в зону АТО без його бажання та згоди неможливо.

 Підсумовуючи хочу процитувати військового комісара: "Як добре, що в нас є такі земляки. І ми повинні пишатися ними, адже на таких людях і тримається наша держава".

То ж давайте разом побажаємо нашим хлопцям успіхів в їх службі, адже Вітчизні служити - це ой як нелегко.

Віталій КОЛЕСНІК

Переглядів: 551 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar