Головна » 2016 » Квітень » 4 » Різнобарвне життя початкової школи
15:25
Різнобарвне життя початкової школи

Нещодавно у початкових класах Підвисочанської школи пройшли предметні тижні.

Тиждень математики розпочався з усім відомої гри «Хрестики-нулики». Протягом тижня учні зна-йомились із видатними математиками, створювали аплікації з геометричних фігур, дізналися як люди навчилися рахувати, малювали на тему «Цілий  світ в квадратику паперу», відгадували математичні загадки, ребуси, читали математичні казки, вірші та навіть самі їх складали. Був проведений шкільний математичний конкурс «Кенгуру», в якому перемогли учениця 4 класу Анастасія Чернікова  та учениця  2 класу Любов Зажигіна. В конкурсі  «Математичний вірш» 1 місце  посів Богдан Черніков (2 кл.), а у номінації «Математична казка» Станіслав Кісільов (4 кл.).

Всі активні учасники тижня отримали подяки, переможці змагань -  грамоти.

Не менш цікавими були заходи присвячені Шевченківським дням. До 202 річниці від дня народження Кобзаря було підготовлено та проведено бесіду «Що ми знаємо про Шевченка?», книжкову виставку, конкурс на найкраще декламування віршів Т.Г.Шевченка, конкурс малюнків до творів Кобзаря. Також діти розгадували кросворди, брали участь у вікторинах. Кожен учень початкової школи власноруч створив вінок пам’яті Великому Кобзарю.

Старшокласники під керівництвом вчителів української мови Олени Володимирівни Чорної  та Оксани Миколаївни Шевченко підготували і провели тематичну лінійку «Тарас Шевченко і Україна».  Лунали незабутні рядки поетичних творів Тараса Григоровича, а також вірші інших поетів, присвячені Кобзарю.

Учні початкових класів  з превеликим задоволенням взяли участь у всіх заходах і були нагороджені  грамотами у таких номінаціях:

- «Вінок пам’яті» - Станіслав Кісільов (4 кл.), Софія Роєнко (4 кл.), Анастасія Чернікова (4кл.), Анастасія Трощіна (2 кл.),  Артем Волошин (2 кл.), Софія Склярова (2 кл.).

- «Декламування віршів Великого Кобзаря» - Любов Зажигіна  (2 кл.), Володимир Кулєшов   (2 кл.), Руслан Ахмедов (4 кл.), Віолета Нежданова (4кл.).

- «Найкращий малюнок до творів Т. Г. Шевченка»-   Станіслав Кісільов (4 кл.), Анастасія Чернікова (4кл.), Аліна Пенцова (4 кл.)

Не менш відповідально учні 1, 2 та 4 класу поставилися і до тижня української мови.

З першого дня молодші школярі занурилися в круговерть подій. Ознайомились із планом проведення тижня, з ентузіазмом включилися в роботу.

На виховному занятті «Роль української мови в нашому суспільстві» діти відгадували мовні загадки, ребуси, створювали «Мовний вінок», де кожен учень  самостійно зашифрував цитату про мову, складав загадки, знаходив афоризми, прислів’я чи крилаті вислови. Ці «шифровки» були оформлені у вигляді яскравих різнокольорових квіточок, що на стенді «сплітались» у чудовий вінок. Саме така спільна робота об’єднала всіх учнів початкових класів.

Завершився тиждень шкільною мовознавчою грою «Соняшник».

Під час проведення цих заходів учні не лише змогли показати свої знання, творчі здібності та таланти, а й дізнались багато нового і цікавого.

 Як говорив Великий Кобзар: «Якби ви вчились так як треба, то й мудрість би була своя». Тож давайте вчитися!

Світлана Хиленко.

Наталія Давиденко.

Вчителі початкових класів Підвисочанської ЗОШ.

 

Переглядів: 608 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar