Головна » 2015 » Липень » 10 » РЕТРО-АВТОПРОБІГ БОРОВА - "ОРЛЯТКО"
16:00
РЕТРО-АВТОПРОБІГ БОРОВА - "ОРЛЯТКО"

РЕТРО-АВТОПРОБІГ  

БОРОВА – «ОРЛЯТКО»

Минулої суботи у Боровій відбувся ретро-автопробіг. Три автівки, а саме «Волги» (ГАЗ-21) 1963 – 1970 років випуску, проїхалися  вулицею Миру, зробили коло пошани на центральній площі селища та вирушили до кінцевої зупинки - ПЗОВ «Орлятко».

Ініціатором, головним організатором та єдиним спонсором автопробігу став житель Борової, власник однієї з раритетних «Волг», автолюбитель, спортсмен, патріот Борівського туризму, ветеран війни в Афганістані і просто людина з великим серцем Юрій Осіпов. Разом з ним в заході взяли участь Артем Ткачов і Олексій Савченко.

Завітати до «Орлятка» ретро-автолюбителів запросив директор закладу Борис Дзюба. Тому метою автомобілістів-учасників було не просто проїхатись вулицями селища, а збагатити дозвілля дітей, познайомити підростаюче покоління з уже раритетними марками автомобілів, їх внутрішнім устроєм та особливостями, пробудити зацікавленість до історії автомобілебудування і просто подарувати дітворі трохи нових вражень та позитивних емоцій.

І, варто зазначити, що результат перевершив усі очікування. Тільки-но автомобілі зупинилися на території табору, як їх миттєво оточили зграйки вихованців з непідробним інтересом на обличчях. Хлопці та дівчата роздивлялися, мацали, розпитували, обговорювали, дивувалися, робили селфі… І навіть сперечалися:

- Та я тобі кажу, це справжня машина, вона сама сюди приїхала, я сам бачив! – запевняв свого товариша юнак років 11-ти.

- Та розкажи… - Недовірливо відказував співбесідник, прискіпливо оглядаючи  диво-авто.

Власники автомобілів розповідали дітям про своїх «ластівок», дозволяли посидіти в кабінах, потриматися за кермо, потиснути на сигнал і навіть зазирнути під капот. В результаті такої вседозволеності автівки дуже швидко стали нагадувати переповнені «рукавички» з відомої казки, які, здавалося, ось-ось луснуть по швах від такої кількості неочікуваних «мешканців».

Завершилося все це дійство вікториною, яка теж викликала неабиякий ажіотаж і справжній шквал емоцій серед вихованців табору. Діти один з поперед одного тягнули руки і викрикували правильні відповіді про потужність двигуна, комплектацію та інші особливості ГАЗ-21. Перемогу здобули Марина Кравцова і Діма Попов. В якості призів вони отримали пам’ятні подарунки – колекційні кишенькові годинники.

Треба віддати належне самій організації автопробігу, адже захід був спланований і продуманий до дрібниць. В таборі на інформаційній дошці заздалегідь були розміщені матеріали про автомобіль ГАЗ-21 та деякі інші «раритетні» моделі, ознайомившись з якими, діти мали змогу успішно взяти участь у тематичній вікторині і отримати цінні призи. Тут же було встановлено кольоровий принтер, через який всі бажаючі могли роздрукувати щойно зроблене на цифрову камеру фото. Здійснювалась відеозйомка. Самі ж ретро-автомобілісти теж не залишились без подарунків - Юрій Осіпов подякував всім за участь і презентував засоби для догляду за автомобілем, щоб цей автопробіг не був останнім.

- Кілька років тому ми вже організовували ретро-автопробіг, - розповідає Юрій Едуардович. – Тоді учасників було трохи більше і марки автомобілів були різні. Цього року зібралися лише втрьох. Але ми на цьому не збираємось зупинятись, в планах – зробити такий автопробіг щорічним. Сподіваюсь, що в подальшому до нас приєднаються нові учасники. Адже це привід зібратися разом, поділитися досвідом, подарувати позитивні емоції собі і оточуючим, тим більше, якщо є можливість зробити щось для дітей. Саме дитячі емоції і щира вдячність є найкращою нагородою в будь-якій справі.

Автопробіг завершився, учасники роз’їхалися по домівках, красуні «Волги» зайняли свої звичні місця в гаражах чи на подвір’ях, а в таборі ще довго діти ділилися враженнями, передивлялися фото, переповідали батькам події насиченого дня… Мету ретро-автопробігу було досягнуто.

Оксана ДУДНИК.

Більше фото тут: www.facebook.com/trslava.info/posts/1619893114918595

Переглядів: 515 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar