Головна » 2015 » Квітень » 21 » РЕЄСТРАЦІЯ ПРАВ НА НЕРУХОМІСТЬ
14:53
РЕЄСТРАЦІЯ ПРАВ НА НЕРУХОМІСТЬ

Реформування в реєстрації прав на нерухомість

З 20 квітня цього року громадяни отримали можливість зареєструвати права на нерухомість у скорочені строки за додаткову оплату. Громадянину треба перший раз прийти і подати пакет документів щодо реєстрації нерухомості. А потім через 5 чи 14 днів прийти і забрати ці документи.

Ще однією ініціативою стане надання нотаріусам права проводити реєстрацію договорів оренди земельних ділянок сільгосппризначення. Завдяки цьому нововведенню вдасться зняти черги в усіх аграрних регіонах, що особливо актуально під час посівної кампанії при переоформлення величезної кількості договорів. Якщо ця процедура спрацює позитивно, то наступним кроком, згідно з концепцією реформування надання публічних сервісів, буде передача нотаріусам можливості реєструвати всі об’єкти нерухомості як повноцінним державним реєстраторам.

Міністр юстиції України також повідомив, що Уряд прийняв розпорядження, яким зобов’язав усі органи державної виконавчої влади використовувати інформацію з реєстрів і повторно вимагати від громадян цю інформацію.

Зазначені реформи мають відобразитися на позиції України в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business. Досвід інших країн говорить, що кожне підвищення рейтингу країни на один пункт оцінюється приблизно в 600 млн. дол. додаткових інвестицій.

Борівське районне управління юстиції Харківської області.

Переглядів: 410 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar