Головна » 2016 » Лютий » 10 » ПРО ДОВКІЛЛЯ І СУМЛІННЯ: СПРАВЖНІМ ЄВРОПЕЙЦЯМ
16:15
ПРО ДОВКІЛЛЯ І СУМЛІННЯ: СПРАВЖНІМ ЄВРОПЕЙЦЯМ

ПРО ДОВКІЛЛЯ І СУМЛІННЯ:

СПРАВЖНІМ ЄВРОПЕЙЦЯМ

Борівчани. Ми щирі й відкриті. Ми завжди готові прийти один одному на допомогу. Ми пам`ятаємо своє минуле й готові будувати своє майбутнє. Ми справжні європейці…

Ні, це не з телепередачі "Файна юкрайна", це з нашого життя. Але якщо вам на хвильку здалося що все це лише мої фантазії, що ж, десь ви дійсно праві.

Я розповім вам про справжніх господарів в своєму домі. Про тих, хто підтримує в ньому чистоту й порядок, а до інших їм всеодно. Життя в Боровій тихе й помірне. В будь-який з днів можна спостерігати за тим, як вранці люди поспішають у бік центру на роботу і ввечері в зворотному напрямку. За кілька останніх років ці прогулянки стали зручнішими, адже центральна алея була повністю реконструйована. Було замінено тротуарну плитку, облаштовано зручні лавки, проведено освітлення та встановлено зручні урни для сміття вздовж алеї та в парку. Краса та й годі. Та згодом у вуличних урнах стали з`являтись цілі пакети зі сміттям, які виносять з домівок мешканці будинків. Причому щодня майже всі вони переповнені. І це при тому, що в межах жилих кварталів здійснюється регулярне вивезення сміття...

 Вранці, дорогою на роботу, зустрічаю людей в помаранчевих накидках, комунгоспівців. Вони саме займаються вранішнім прибиранням селища. Питаю в них, як вони ставляться до сміттєвих пакетів в урнах?

-           Це просто свинство. Ми щодня прибираємо вулиці від сміття, але його не стає менше, навпаки - ще більше. Хтось іде вранці на роботу й пристроює сміттєві пакети в урни, хтось ввечері. А потім бездомні собаки розривають їх та вивертають все в пошуках їжі і вітер розносить весь цей непотріб вулицями селища. Як піймати цих любителів - невідомо, хоч до кожної урни поліцейського приставляй, а от що з ними робити, то ми вже знаємо.

Щоб не травмувати вашу нервову систему, не буду описувати ті дії, які планують застосувати  комунгоспівці щодо “добродіїв” у разі, коли застукають тих на “гарячому”...

Вивіз сміття вже давно є ахілесовою п`ятою Борової. Вже стільки разів розмовляли про ті самі сміттєві баки, про вивіз з приватного сектора, просто незлічити. По Боровій комунальним господарством організовано вивіз сміття чотири дні на тиждень, вранці і ввечері. Звичайно, декому графік не дуже зручний, але все ж таки можна знаходити час. Це не важко, потрібно тільки мати совість та любити свій дім. І більше того, якщо ви знаєте таких людей, що викидають сміття просто на вулицю - не будьте байдужими, зупиніть їх.

Ми багато чуємо про європейські цінності, про чисті й охайні європейські міста. Та лище від нас самих залежить, яким буде наше селище в майбут-ньому. Почніть Європу просто зараз, просто з себе. Наш дім це не тільки будинок чи квартира в якій ми мешкаємо, наш дім - НАША БОРОВА!

Віталій КОЛЕСНІК.

Притча про сміття і яблука

Купив чоловік собі новий будинок - великий, красивий - і сад з фруктовими деревами біля будинку. А поруч у старенькому будиночку жив заздрісний сусід, який пос-тійно намагався зіпсувати йому настрій: то сміття під ворота підкине, то ще якусь гидоту накоїть.

Одного разу прокинувся чоловік у хорошому настрої, вийшов на ганок, а там - відро зі сміттям. Він взяв відро, сміття викинув, відро вичистив до блиску, назбирав в нього найбільш стиглих і смачних яблук і пішов до сусіда.

Сусід, почувши стукіт у двері, злорадно подумав: "Нарешті я дістав його!". Відкриває двері в надії на скандал, а той простяг йому відро з яблуками і сказав:

- Хто чим багатий, той тим і ділиться!

 

 

 

 

Переглядів: 445 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar