Головна » 2015 » Липень » 24 » ПРО БЛАГОДІЙНІ ПОЖЕРТВИ
09:38
ПРО БЛАГОДІЙНІ ПОЖЕРТВИ

Про благодійні пожертви

Вступила в дію Постанова КМУ № 451 від 30 червня 2015 року "Про затвердження Порядку здійснення пуб-лічного збору благодійних пожертв для забезпечення бо-йової, мобілізаційної готовності, боєздатності та функ-ціонування Збройних Сил України".

Згідно з п. 2 Постанови публічний збір благодійних пожертв може здійснюватися: особами, які здійснюють публічний збір благодійних пожертв від імені благодійної організації або на користь благодійної організації від власного імені (через благодійні організації); особами, які здійснюють публічний збір благодійних пожертв від імені або на користь Міноборони; уповноваженими посадовими особами Міноборони з використанням засобів масової інформації.

3. Особи, які здійснюють публічний збір благодійних пожертв від імені благодійної організації, діють на підставі нотаріально посвідченої довіреності керівника благодійної організації. У довіреності повинні бути визначені, зокрема, цілі, місце і строк збору благодійних пожертв, порядок їх використання (здавання благодійній організації) та порядок загального доступу до фінансових звітів благодійної організації.

4. Особи, які здійснюють публічний збір благодійних пожертв на користь благодійної організації від власного імені, діють на підставі договору про благодійну діяльність, укладеного з такою благодійною організацією. У договорі повинні бути визначені, зокрема, цілі, місце і строк збору благодійних пожертв, порядок їх використання (здавання благодійній організації), порядок загального доступу до фінансових звітів благодійної організації та відповідальність сторін у разі порушення умов договору або порядку використання пожертв.

Борівська РГО "Суспільна служба України" звертається до жителів Борівщини з застереженням не довіряти на слово людям, які здійснюють збір благодійних пожертв, і перевіряти всі необхідні документи.

Довідка. Борівська РГО "Суспільна служба України" зареєстрована 08.02.2001 р. За період з 1 січня по 1 липня 2015 року організацією було надано благодійної допомоги у вигляді одягу, взуття, ліків та продуктів харчування на суму 14355 грн., це без обліку продуктів, які надходили від населення на пересильний пункт.

Віктор ШАХОВСЬКИЙ.

Голова Борівської РГО "ССУ".

 

Переглядів: 490 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar