Головна » 2016 » Лютий » 10 » ПОРАДИ АВТОМОБІЛІСТАМ У ЗИМОВИЙ ПЕРІОД
15:52
ПОРАДИ АВТОМОБІЛІСТАМ У ЗИМОВИЙ ПЕРІОД

ПОРАДИ  АВТОМОБІЛІСТАМ У ЗИМОВИЙ ПЕРІОД

Не всі автомобілі і водії виграють протистояння із зимовими морозами. А як ви думаєте, чому? Не відкривається замок, на склі іній, а про те, щоб завести машину взимку, не варто навіть думати. Як автолюбителю перемогти льодову холоднечу з найменшими втратами? Даємо практичні поради.

Як відкривати замки в мороз?

Для водіїв автомобілів з центральним замком відкрити двері при мінусовій температурі не проблема. Але що робити, якщо водійські двері заблоковані і не піддаються ключу?

По-перше, ні в якому разі не використовуйте гарячу воду. Вода, майже моментально замерзаючи, зіпсує і авто, і замок, і у вас з'являться нові труднощі.

По-друге, варто спробувати відкрити будь-які інші двері автомобіля, завести машину і трохи прогріти.

 По-третє, візьміть на озброєння спеціальну рідину розморожувач для замків. Взимку вона (або аерозоль WD-40) рятує багатьох автомобілістів від багатогодинного нервування з відкриванням замків. Кількох крапель диво-засобу в замкову щілину буде достатньо. Упаковка вельми компактна, рідину зручно носити з собою навіть в кишені. Додатковий плюс розморожувача для замків в тому, що він може витісняти вологу зі щілини і тому не допускає повторних замерзань пристрою.

По-четверте, виробники пропонують запастися на зиму брелоком-ліхтариком з електричним розморожувачем замків. Засіб зручний, добре себе зарекомендував. Але, на жаль, заряду вистачає не надовго, всього на кілька разів.

По-п'яте, користуйтеся порадами "бувалих". Якщо навіть ви економний автомобіліст і не купуєте для авто модні "штучки", ніхто вам не забороняє діяти по-старому. Треба тільки ро-зігріти на вогні запальнички тонкий дріт, а потім вставити в замкову щілину щоб та нагрілася. Спосіб безвідмовний, але витратний за часом: з замком доведеться повозитися довго.

Причини замерзання і, як наслідок, складнощів, коли не відкривається замок автомобіля, пов'язані не тільки з прямим попаданням вологи в замок. У холодну пору року клопоти можуть також завдавати замерзлі намертво двері, іній на машині і загальне сильне забруднення "залізного коня".

Як боротися з інеєм на машині?

Отже, припустимо, замок у Мороза Івановича ви відвоювали. А що робити з товстим шаром інею?

Уникнути утворення інею допоможе стара хитрість. Залишаючи машину в гаражі, на пару міліметрів опустіть скло на дверцятах. Можна провести повне провітрювання салону пару хвилин, відкривши всі двері. Охолоджуватися авто буде швидко і іній не встигне його прикрасити.

Традиційно взимку автомобілісту в боротьбі з інеєм допомагає скребок. Для сильного обмерзання добре підходять скребки з підігрівом, але в більшості випадків цілком достатньо щітки-скребка. Пластикові скребки - не дуже вдалий вибір. Вони можуть залишати дрібні подряпини на склі, а іноді й справжні тріщини.

Хімічне очищення вікон вимагає від водія найменших зусиль. Потрібно тільки розпорошити засіб по верхньому краю скла і через хвилинку струсити лід, що розтанув. Паморозь в найближчі пару днів автомобілю не страшна.

Ще один вірний спосіб позбавлення від льоду - тривалий прогрів автомо-біля пічкою, а також електрообігрів. Ці методи не вимагають ніяких зусиль з вашого боку, тільки час.

Як відкривати замерзлі двері?

Часто, якщо не відкривається замок автомобіля, то ви помічаєте, що і для відкриття самих дверей потрібно докласти додаткових зусиль. Це означає, що в машині замерзли дверні ущільнювачі. З такою проблемою легко впоратися, якщо ви будете систематично обприскувати ущільнювачі силіконовим спреєм або змащувати петлі дверей машинним маслом.

Не дайте зимі застати вас зненацька! До початку сильних морозів варто пройти комплексне техобслуговування, змінити фільтри, залити більш рідке масло, поставити зимову гуму.

Мити чи не мити замазуру?

Багато водіїв впевнені, що взимку автомобіль мити не варто. Мовляв, невеликий шар бруду піде на користь, відмінно захистить кузов від хімічних реагентів, якими останніми роками посипають дороги при розчищенні. Фахівці на професійних автомийках з цим категорично не згодні і стверджують, що реагенти і сіль створюють гарні умови для виникнення корозії.

Є прості правила миття авто в зимовий час.

Щоб зберегти лакофарбове покриття автомобіля, вода для миття повинна бути такою ж температури, що і сам кузов.

Перш ніж знову виїхати на мороз після миття, авто потрібно повністю просушити, чого домагаються шляхом продування струменем повітря замків дверей, області багажника і бензобака.

Олексій КАЛЮГА.

 

Переглядів: 443 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar