Головна » 2015 » Квітень » 13 » Пінг-понг жартома і всерйоз
17:12
Пінг-понг жартома і всерйоз

Пінг-понг  жартома  і  всерйоз

В Ізюмі пройшов турнір з настільного тенісу на Кубок президента Громадської спілки «Соціальний Рух Поваги».

Поборотися за звання найсильнішого до спорткомплексу «Локомотив» прибули збірні команди Борівського, Ізюмського, Куп’янського, Шевченківського районів, міст Куп’янськ та Ізюм. Як розповів начальник управління молоді та спорту Ізюмської міськради Юрій Козлов, турнір з настільного тенісу - черговий захід з цілого циклу регіональних чем-піонатів, які регулярно проводяться під егідою народного депутата України, голови партії «Відродження», президента Громадської спілки «Соціальний Рух Поваги» Віктора Остапчука. Змагання тенісистів пройшли в трьох вікових категоріях серед чоловіків і серед жінок. Паралельно з ними в майстерності гри в настільний теніс змагалися між собою команди дівчат з дев’яти загальноосвітніх шкіл Ізюма.

Для багатьох спортсменів настільний теніс починався, скоріше, як  хобі, захоплююче проведення часу. А нинішній турнір, на якому вони захищають спортивну честь своїх міст і районів, став ще однією можливістю помірятися силами з новими суперниками.

- Я вперше беру участь у змаганнях, дуже хвилююся, - зізнається Любов Ковтунович з Шевченківського району. - Тенісом займаюся вже рік, сподіваюся продовжити спортивну кар’єру.

Багато учасників турніру займаються настільним тенісом з самого дитинства, деякі навіть з дошкільного віку. Гарною можливістю підвищити свій рівень став для них майстер-клас від Харківської обласної федерації настільного тенісу, проведений після закінчення змагань багаторазовими призерами України, майстрами спорту Дмитром Асєєвим та Наталією Щекоти-хіною. До речі, майстер-класи іменитих спортсменів - одна з «фішок» усіх спортивних чемпіонатів, проведених «Соціальним Рухом Поваги».

- Рівень гри на сьогоднішньому турнірі був досить хорошим, - вважає Дмитро Асєєв. - Серед учасників є спортсмени, які можуть виступати на рівні Харкова та області. Я вважаю, такі турніри треба проводити щороку, вони дуже допомагають розвитку спортсменів до рівня першорозрядників та кандидатів у майстри спорту.

- У ході майстер-класу ми з Дмитром показували дуже цікаві комбінації в настільному тенісі, - додає Наталія Щекотихина. - Ці елементи гри ми вирішили показати в жартівливому, грайливому вигляді. А в кінці партії давали поради спортсменам. Сподіваємося, що учасникам турніру сподобалось. Ми бачили іскорки в їх очах, багато хто хотів зіграти з нами на рахунок. Вважаю, що наші поради допоможуть місцевим тенісистам. У свою чергу, нам і  самим було цікаво спілкуватися з ними, бо ми - майбутні тренери, зараз вчимося в академії фізкультури і спорту.

У користі проведення регіональних спортивних турнірів впевнений і головний суддя змагань Віктор Бояринцев:

- Сьогодні деякі учасники турніру зіграли майже на рівних з майстрами спорту України. Я бачу, з яким азартом люди грають, як вони скучили за тенісними змаганнями. Я думаю, якби у нас такі турніри проводилися частіше, то спортивна майстерність на місцевому рівні не поступалась би обласним турнірам. Деякі райони - Шевченківський, Борівський - за результатами загальних заліків зайняли гідні місця. Треба тільки людям допомагати, давати можливість розвиватися. Нашому округу, на щастя, допомагає народний депутат Віктор Остапчук. Мабуть, ще жоден депутат не робив тут стільки, скільки робить він. Завжди відгукується на всі прохання. І що стосується підтримки спорту - ця робота ведеться на «відмінно» з плюсом.

Кубок турніру дістався команді Куп’янська, друге й третє місця посіли відповідно збірні Борівського району та міста Ізюма. Команди-призери отримали набори для гри в настільний теніс, а 20 кращих гравців - пам`ятні статуетки та тенісні ракетки.

Римма Піднебенна з Борівської команди посіла І місце у своїй підгрупі, а Настя Чаплинська і Костянтин Мустафаєв – друге.

Лілія ДВОСКІНА.

 

Переглядів: 426 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar