Головна » 2016 » Лютий » 26 » Перейменування вулиць: чи потрібна перереєстрація?
21:41
Перейменування вулиць: чи потрібна перереєстрація?


Чинне законодавство не передбачає внесення змін до правовстановлюючих документів у зв'язку з перейменуванням об'єктів топоніміки, оскільки вони є чинними і не вимагають заміни або отримання нових.
Про це розповідає газета “Время”, яка надає роз'яснення юридичного департаменту Харківської міськради щодо внесення змін в документи після перейменування районів, вулиць та інших об'єктів топоніміки на виконання закону про Декомунізацію. Йдеться про свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину, про договори купівлі-продажу, дарування тощо.
Таким чином, у разі вчинення нотаріальних дій з нерухомим майном (продаж, оренда, дарування, спадкування та ін.) необхідно отримати копію відповідного рішення селищної чи сільської  ради про перейменування об'єктів топоніміки. На основі такого рішення, а також правовстановлюючих документів, що містять стару назву, нотаріус видасть новий правовстановлюючий документ.
У той же час законодавством  не передбачена необхідність заміни паспорта або внесення в нього відповідних змін до відомостей про місце реєстрації. На підставі Положення про паспорт громадянина України недійсним вважається лише той паспорт, в якому не вклеєно фотографії при досягненні його власником 25- та 45-річного віку.
Відповідно до роз'яснення Державної міграційної служби України, у випадках перейменування об'єктів топоніміки територіальні підрозділи ДМС за зверненням особи вносять оновлену інформацію в документи, зокрема до відомостей про місце проживання або місце перебування, на підставі прийнятого селищною, сільською радою рішення шляхом проставлення штампа реєстрації місця проживання, в якому зазначається нове найменування адреси. Зміни до відомостей про місце реєстраціі будуть вноситися в разі зміни прізвища і в інших передбачених законом випадках, коли виникає необхідність в заміні паспорта.
Згідно зі ст. 10 закону, за проведення державної реєстрації змін, які вносяться в установчі документи юридичних осіб, пов'язаних з прийняттям закону про декомунізацію, а також змін місце-знаходження юридичної особи, місця проживання фізічної особи в зв'язку зі зміною назви вулиць, провулків, площ, мостів, населених пунктів, інших об'єктів топоніміки  адміністративний збір не стягується.

Переглядів: 678 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar