Головна » 2015 » Травень » 29 » ОБГОВОРИЛИ ЗАХОДИ З ОБ'ЄДНАННЯ ГРОМАД
15:17
ОБГОВОРИЛИ ЗАХОДИ З ОБ'ЄДНАННЯ ГРОМАД

Обговорили заходи  з об’єднання територіальних громад

21 травня  на базі фізкультурно-оздоровчого комплексу в Борівському районі пройшла нарада з питання підтримки та впровадження добровільного об’єднання територіальних громад під керівництвом голови райдержадміністрації Віталія Кіяна, за участі голови районної ради Євгена Жука, заступника голови райдержадміністрації Сергія Шутька, сільських та селищних голів району, депутатів різних рівнів, керівників галузевих підприємств, членів Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад, представників громадськості.

На нараді також були присутні Посохов Олег Євгенович - заступник голови Громадської ради при облдержадміністрації, Кірюхін Олексій Михайлович - експерт Офісу з реформування місцевого самоврядування Харківської області .

Саме Олексій Кірюхін ознайомив всіх присутніх з основними положеннями щодо забезпечення виконання вимог Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року №214 «Про затвердження Методики формування спроможних територіальних громад». Також Олексій Михайлович у своєму виступі акцентував увагу учасників наради на суті реформи, яка полягає у тому, щоб створити на території району територіально-економічно спроможну громаду за умови пріоритетності принципу добровільності, що в свою чергу надасть можливість значно покращити життєзабезпечення мешканців населених пунктів району.

Заслухавши інформацію доповідача, у багатьох присутніх виникло чимало питань щодо самого процесу проведення відповідної реформи та взагалі її доцільності на території Борівського району.

Підбивши підсумки, голова райдержадміністрації Віталій Кіян зазначив, що дана реформа передбачає економічну та політичну децентралізацію. «Щодо економічної децентралізації, то  Уряд України  за дорученням Президента України її вже проводить. В результаті прийняття нових нормативно-правових актів, спрямованих на економічну децентралізацію, дохідна частина місцевих бюджетів збільшилась, і необхідно й надалі посилювати їх фінансову складову.  Саме економічна децентралізація дасть змогу вирішувати в районі низку назрілих питань.

Що стосується політичної децентралізації, то процес прийняття такого рішення потребує додаткових консультацій, обговорення та більш глибокого аналізу позитивних і негативних наслідків об’єднання територіальних громад» - підкреслив керівник району.

Марія ЦАРЬОВА.

 

Переглядів: 550 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar