Головна » 2015 » Серпень » 28 » НЕЗАЛЕЖНІСТЬ - ЦЕ МИ!
14:51
НЕЗАЛЕЖНІСТЬ - ЦЕ МИ!

НЕЗАЛЕЖНІСТЬ - ЦЕ МИ!

Буває, часом сліпну від краси.

Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,–

Оці степи, це небо, ці ліси…

Усе так гарно, чисто, незрадливо.

Усе як є – дорога, явори,

Усе моє, все зветься – Україна.

Така краса, висока і нетлінна,

Що хоч спинись і з Богом говори.

                 Ліна КОСТЕНКО.

23 серпня Україна відзначала День Державного прапора.

У цей день на центральній площі Борової, де зібралися представники підприємств, установ, громадських організацій району та просто небайдужі бо-рівчани, під звуки гімну відбулося урочисте підняття Державного прапора.

Мітинг відкрив селищний голова Олександр Тертишний, який передав слово голові райдержадміністрації Віталію Кіяну. Очільник району у своїй промові нагадав, що 28 січня 1992 року Верховна Рада України затвердила Державний Прапор України. Саме він втілює в собі давню і величну історію державотворення, прагнення українського народу жити вільно в мирі та добробуті. Тернистим був шлях боротьби за право створити самостійну країну. І головна заслуга у цьому належить українському народові - всім і кожному. Під синьо-жовтим прапором Український народ утвердив багатовікову мрію про державність, соборність і самостійність. І сьогодні під синьо-жовтим стягом продовжує захищати свою незалежність.

Віталій Олексійович привітав борівчан зі святом та висловив побажання, щоб життя кожного завжди було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу: синім і мирним, як небо, та жовто-золотистим, як пшеничні поля України.

Цього ж дня, о 12:00, в Україні було оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання в пам'ять про загиблих у боротьбі за незалежність України, зокрема у зв'язку з подіями Революції Гідності та відстоюванням територіальної цілісності нашої держави у районі проведення антитерористичної операції. Повідомив про цю акцію та попросив борівчан долучитися до неї селищний голова Олександр Тертишний.

Свято Державного прапора за останні півтора року набуло для українців нового, значно глибшого сенсу. Цей день став дійсно святом, а ставлення до прапора - своєрідним індикатором виміру патріотизму людини, її свідомості, громадянської позиції. Збереження прапора, навіть ціною власного життя (особливо коли країна перебуває у стані війни) в усі віки розцінювалося як першорядне завдання для людини, що з повагою ставиться до своєї країни. Події, які почалися на початку минулого року, чітко показали, хто є хто. 

Тепер 23 серпня Україна згадує тих, хто віддав своє життя за цей державний символ, кого в січні-лютому 2014 за жовто-блакитні стрічки кидали за ґрати, хто сьогодні закриває собою наш прапор на сході, захищаючи мир і незалежність…

Вічна пам'ять і слава усім Героям України!

                  *     *     *

 

24 серпня 1991 року Україна проголошена вільною, незалежною державою  і вже 24 роки ми святкуємо День народження нашої України.

Незалежність - це ми з вами, українці. І це не просто пишномовні слова, це - дійсність, яку ми з кожним роком все ближче й ближче розуміємо серцем.

У День Незалежності на центральній площі Борової пройшов великий цікавий тематичний концерт. На початку дійства до слова було запрошено голову райдержадміністрації Віталія Кіяна, який привітав всіх борівчан та гостей селища зі святом, побажав нашій країні миру і процвітання, а нам усім - щоб це свято, яке є символом торжества, відродження, життєдайної сили, добра, свідченням примноження духовних цінностей, увійшло у наше життя разом з добрим світлом сподівань на краще, непохитною вірою в ідеали милосердя, а також побажав міцного здоров'я, добробуту, щастя.

Від райдержадміністрації та районної ради покладено квіти до Знаку незалежності, а потім розпочався концерт, який підготували працівники РБК, аматори сцени, учні Борівської ЗОШ №1.

Минулий та нинішній роки найтяжчі для України за весь час її незалежності. У боротьбі за краще майбутнє сьогодні гинуть сини, брати, батьки, товариші.  Всіх, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя,  на знак світлої пам'яті вшанували і пом'янули хвилиною мовчання.

Ще рік тому ми з вами не знали дуже багатьох слів, пов'язаних з війною, а сьогодні мирне небо опалене полум'ям війни. Ще рік тому ми не особливо звертали увагу на слова "Слава Україні-Героям слава",а тепер вони набули нового, реального, непідробного змісту. І всім зрозуміло, кому ці слова адресовані. І ні в  кого немає сумнівів, що ці герої - це наші чоловіки, це мужні воїни, які зі зброєю в руках захищають східний кордон України. Тому на свято були запрошені наші земляки, які вже демобілізовані: Грабар Ігор,  Тихонов Анатолій, Несвятипаска Станіслав, Сядристий Андрій, Сотник Олексій, Сухина Анатолій, П'янзин Олексій, Титаренко Володимир, Булавін Віктор, Рівчак Євген, Талавиря Юрій, Шишкін Сергій, Петренко Віталій, Лазаренко Микола, Кутько Віталій, Пахомов Микола, Бутов  Ігор. Їх чествували квітами і святковим караваєм.

Україна прагне бути єдиною, мирною, соборною державою. В знак єдності та любові до Батьківщини у День Незалежності було розгорнуто великий жовто-блакитний прапор довжиною  24 метри, а діти з жовтими повітряними кульками створили на площі «живий» державний герб - тризуб.

Але, які б негаразди не траплялися, завжди в Україні лунає пісня: то весела і жартівлива, то сумна і протяжна, то швидка та стрімка, наче гірська річка! Ось такі пісні присутнім на святі  й дарували наші улюблені артисти, аматори сцени. А потім глядачі послухали пісні в жанрі "Диско 80-х" у виконанні гурту "Місто".

Ми хочемо, щоб наша держава стала країною, гідною своєї історії, своєї слави, свого величного імені. Щоб кожен з тих, хто ще народиться в Україні, міг з гідністю і повагою до себе сказати: "Я - українець!"

Працівники відділу культури висловлюють щиру подяку за допомогу в проведенні свята районній держадміністрації, Борівській ЗОШ№1, дітям, батькам, аматорам сцени.

Оксана ДУДНИК. 

Олена КОЛЕСНІКОВА.

 

 

Переглядів: 533 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar