Головна » 2016 » Червень » 14 » НЕБЕЗПЕЧНІ ЧЕТВЕРОЛАПІ
15:29
НЕБЕЗПЕЧНІ ЧЕТВЕРОЛАПІ

Минулого тижня у Боровій на жінку, яка вранці їхала на роботу велосипедом, просто посеред вулиці напав собака. Результат нападу - 12 укусів з проникненням, прокушене колесо і понівечене зубами пса крило велосипеда.

Постраждала – жителька Борової Наталія Іванівна Рибалко. Того ранку вона поспішала на роботу у поліклінічне відділення Борівської центральної районної лікарні, де вже багато років працює молодшою медичною сестрою. Теплим літнім ранком ніщо, як то кажуть, не передвіщало біди, не викликала тривоги жінки і зграйка з 8-10 бездомних собак, яка бігла з боку кладовища вулицею Миру у напрямку центру. Це явище вже стало звичним для борівчан.

Наталія Іванівна вже майже доїхала до містка, що перед комунгоспом, як на неї почала гавкати і кидатися найменша зі зграї. Не звертаючи особливої уваги на галасливого цуцика, жінка продовжувала крутити педалі, та раптом від собачої «компанії» відділився найбільший пес і вчепився їй у ногу. На допомогу поспішив військовослужбовець, який йшов неподалік, та з пустими руками навіть здоровий чоловік не міг нічого вдіяти, щоб відігнати тварину. Прокусивши ногу жінки у багатьох місцях, пес  переключився на колесо велосипеда.

- Мені пощастило, що собака зненацька зайнявся колесом, - розповідає Наталія Рибалко. – Він так несамовито гриз його, прокусив у кількох місцях покришку, погнув «крило» та ще й застряг зубами. А потім, визволивши свою щелепу, просто розвернувся і пішов у бік кладовища.

Перехожі допомогли жінці дійти до лікарні. Там їй було надано необхідну  медичну допомогу. Зараз вона знаходиться вдома на лікарняному.

З проханням прокоментувати ситуацію, ми звернулися до селищного голови Олександра Тертишного.

- Так, я знаю, що у нас є проблема бродячих собак і її треба вирішувати. Але питання – як? Вбивати їх не можна, ловити і вивозити – нікому, адже в районі немає такої служби, притулків для бездомних тварин теж немає. Раніше ми їх усипляли з духової рушниці, але захисники тварин звернулися до прокуратури зі скаргою і нам заборонили це робити, - говорить мер. – Та хочеться звернутися і до мешканців Борової. Звідки беруться бродячі собаки? Хтось же їх виганяє на вулицю. Виходить, ми самі створюємо собі проблеми і загрози. Та, беззаперечно, цю проблему треба вирішувати. Будемо виносити питання на сесію селищної ради, можливо разом з депутатами знайдемо якийсь вихід.

Така складна і майже безвихідна ситуація. І жертвою цієї безвиході може стати будь-хто: велосипедист, перехожий, беззахисні діти… Та будемо сподіватись, що депутати селищної ради все-таки зможуть знайти правильне рішення і більше ніхто не постраждає. А Наталії Іванівні Рибалко бажаємо скорого одужання і безпеки на дорогах.

Оксана ДУДНИК.

 

Переглядів: 347 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar