Головна » 2016 » Березень » 2 » Не всі повернулись з чужої війни
17:13
Не всі повернулись з чужої війни

Пам'ятайте , друзі, цих людей до віку,

   Тих, хто повернувся і поліг в боях.

   І вклонімось всі ми низько до землі їм,

   Шаною устелимо їх тернистий шлях. 

Напередодні 27-ої річниці з дня виведення обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану, в честь Дня вшанування учасників бойових дій на спортивній базі Борівської дитячо-юнацької спортивної школи та Борівської ЗОШ № 1 за підтримки Борівського відділення воїнів-інтернаціоналістів та ветеранів запасу "Пандшер" пройшли спортивні змагання з міні-футболу серед команд юнаків та дівчат старших вікових груп вихованців Борівської ДЮСШ.

Юні вихованці, тренери-викладачі та всі небайдужі люди зібралися, щоб теплими словами вдячності подякувати нашим землякам, ветеранам локальних війн, за чесне виконання військової присяги при виконанні інтернаціонального обов'язку в інших державах. Під час відкриття спортивних змагань учасник бойових дій в Афганістані Гомон Олександр Миколайович поіменно згадав всіх воїнів-афганців Борівщини.  Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Учні Борівської ЗОШ № 1 під керівництвом педагога-організатора Надії Єгорівни Кашпор підготували вітання для гостей та учасників свята. Нагадали про події вже відносно далекої, по суті безглуздої, але трагічної війни в Афганістані, через яку пройшли і борівчани. Звучали вірші про афганську війну та пісні О.Розенбаума, які наповнили душу смутком та пошаною.

Учасниками спортивних змагань серед юнаків старшої вікової групи Борівської ДЮСШ були вихованці   Ізюмської, Першотравневої, Піско-Радьківської, Підлиманської, Богуславської, Борівської ЗОШ №1, Борівської ЗОШ № 2. Команди розподілили на дві підгрупи, змагання в яких проходили за коловою системою. В загальному заліку ІІІ місце здобула команда Богуславської ЗОШ (тренер-викладач Ісаєв Ю.П.), ІІ місце - Ізюмська ЗОШ  (тренер-викладач Мизюк П.А), І місце посіла команда Першотравневої ЗОШ (тренер-викладач Лукомський С.П.).

В змаганнях серед дівочих команд старшої вікової групи Борівської ДЮСШ  взяли участь вихованки Борівської ЗОШ №1, Ізюмської, Першотравневої, Піско-Радьківської,  Богуславської, Вище-Солоненської, Шийківської шкіл.

Команди були розподілені на дві підгрупи, змагання в яких проводились за коловою системою. В загальному підсумку бронзу здобула команда Борівської ЗОШ № 1 (тренер-викладач Мизюк В.А.), серебро  - Вищесолоненська ЗОШ  (тренер-викладач Голик О.С.), а чемпіонами турніру стала команда Ізюмської ЗОШ (тренер-викладач Мизюк П.А.). Кращими воротарями турніру визнано Тиху Надію (Ізюмська ЗОШ) та Калюгу Олександра (Першотравнева ЗОШ).

Загалом у  цьому турнірі взяли  участь 129 вихованців Борівської ДЮСШ.

Всі команди-призери були нагороджені Грамотами відділу освіти Борівської райдержадміністрації, чемпіони та призери турніру перехідними Кубками та м'ячами для гри в міні-футбол, а також кращі воротарі від Громадської спілки Борівського відділення воїнів-інтерна-ціоналістів та ветеранів війни "Пандшер".

В заключному слові Володимир Григорович Хиленко, голова  Борівського відділення воїнів інтернаціоналістів та воїнів запасу "Пандшер", зазначив, що молодь повинна знати про війну в Афганістані та виховуватись на традиціях героїзму і патріотизму, готовності до захисту своєї держави, а пам'ять про воїнів-інтернаціоналістів - наш святий обов'язок.

Організацію та суддівство змагань забезпечив тренерсько-викладацький склад Борівської дитячо-юнацької спортивної школи. Від імені учасників змагань, батьків, тренерсько-викладацького складу висловлюємо щиру подяку Борівському відділенню воїнів-інтернаціоналістів та воїнів запасу "Пандшер" та особисто Осі-пову Юрію Едуардовичу, учаснику бойових дій в Афганістані, за підтримку в організації спортивних змагань, призи та нагороди.

Юрій Гамора.

Директор Борівської ДЮСШ.

Переглядів: 539 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar