Головна » 2015 » Травень » 7 » НАРАДА З ПИТАНЬ ПІДТРИМКИ ДЕМОБІЛІЗОВАНИХ
10:44
НАРАДА З ПИТАНЬ ПІДТРИМКИ ДЕМОБІЛІЗОВАНИХ

НАРАДА З ПИТАНЬ ПІДТРИМКИ ДЕМОБІЛІЗОВАНИХ

У державі, відповідно до Указу Президента України від 14 січня 2015 року №15/2015 «Про часткову мобілізацію», розпочато процес демобілізації. Понад 35 тисяч військовослужбовців, мобілізованих у минулому році, повертаються додому. Усі вони потребують соціальної, психологічної допомоги, а також належної уваги з боку влади і суспільства. До Борівського району на сьогоднішній день повернулося 15 бійців.

Учора, 6 травня, голова районної державної адміністрації Віталій Кіян провів нараду щодо підтримки демобілізованих земляків. У нараді, на яку були запрошені всі демобілізовані борівчани, взяли участь заступники голови райдержадміністрації, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Оксана Гамора, радник голови РДА з мобілізаційних питань Олександр Бесєдін, завідувач сектору мобілізаційної та оборонної роботи апарату райдержадміністрації Олег Максімов, заступник начальника відділу Держеземагентства у Борівському районі Юрій Циганко, в.о. директора районного центру зайнятості Ганна Сазонова.

Обговорювалися питання забезпечення надання учасникам АТО першочергового санаторно-курортного лікування та першочергового забезпечення технічними засобами реабілітації; оформлення допомоги по безробіттю, надання послуг із працевлаштування, професійної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації; дотримання роботодавцями соціальних гарантій військовослужбовців, які мобілізовані на військову службу в особливий період, та вжиття відповідних заходів щодо відновлення порушених прав військовослужбовців у разі виявлення порушень; робота телефонних гарячих ліній для надання консультативної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей, надання їм соціальних та медичних послуг та ін.

Як повідомила начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Оксана Гамора, в районі розроблені соціальні паспорти для демобілізованих військових, опрацьовано механізм реалізації соціального супроводу учасників АТО, який включає в себе забезпечення психологічної реабілітації, матеріальної підтримки, надання медичної допомоги, а також вирішення соціально-побутових проблем. Також обласною та районною радами виділено кошти на оздоровлення демобілізованих бійців в санаторіях «Бермінводи» та «Роща». Працює телефон «гарячої лінії» - 6-11-28 (відділ пільг УСЗН РДА).

Демобілізованими військовослужбовцями піднімалося питання виділення земельних ділянок, у реалізації якого виникли певні труднощі: деякі сільради виділили землі непридатні для ведення сільського господарства. Відділу Держземагентства доручено вивчити це питання, знайти шляхи його вирішення і тримати на контролі до повного виконання.

Радник голови РДА з мобілізаційних питань Олександр Бесєдін акцентував увагу на оформленні посвідчень учасників бойових дій, одразу після отримання яких демобілізованим треба звернутися до управління соціального захисту населення РДА. У разі, якщо з оформленням посвідчень виникають якісь проблеми, Олександр Юрійович готовий надати допомогу.  

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян запропонував присутнім демобілізованим бійцям створити громадську організацію учасників АТО, на кшталт районної громадської організації «Чорнобильці Борівщини» та інших ветеранських ГО.  Це дасть можливість спільно вирішувати певні проблеми, надавати різного роду допомогу (матеріальну, юридичну) та ін. Тим більше, що загальна кількість мобілізованих з Борівського району вже перевищує 100 чоловік. Також була озвучена пропозиція розробити і прийняти Програму по наданню допомоги демобілізованим.

Віталій Олексійович зауважив, що лише спільними зусиллями можна допомогти бійцям та сім’ям демобілізованих військовослужбовців у вирішені соціально-побутових проблем, надати необхідну медично-психологічну допомогу та забезпечити працевлаштування учасників АТО. Також, важливо проконтролювати, щоб демобілізовані військовослужбовці отримали всі соціальні гарантії, передбачені законодавством.

Після обговорення всіх важливих питань голова РДА запросив демобілізованих бійців взяти участь у заходах, присвячених  Дню пам’яті та примирення з нагоди перемоги над нацизмом у Європі та завершення Другої світової війни, які пройдуть 8 травня біля Братської могили у Боровій.  9 травня всі демобілізовані військовослужбовці, як почесні гості та справжні герої нашого часу, запрошуються на урочистості та святкові заходи присвячені Дню Перемоги.

Оксана ДУДНИК.

 

Переглядів: 622 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar