Головна » 2015 » Вересень » 18 » НАЙМИЛІША СЕРЦЮ БОРОВА
15:45
НАЙМИЛІША СЕРЦЮ БОРОВА

НАЙМИЛІША СЕРЦЮ БОРОВА

Всі ми пов'язані з тим місцем, де народилися й виросли. І де б ми не перебували, нас завжди буде притягувати до рідного дому. У кожного з нас є дві батьківщини: маленька й велика. Мала - це село, селище, місто, де ми народилися,  а велика - це країна, громадянами якої ми є.

Борова - наша маленька Батьківщина, мальовничий край хліборобів, фермерів та взагалі надзвичайно добрих, працьовитих людей. Напередодні Дня Борової ми вирішили взяти інтерв'ю у селищного голови Олександра Тертишного, щоб він розповів про зроблене, про плани, проблеми Борової.

- Олександре Володимировичу, а що особисто для Вас Борова?

-  Я пишаюся тим, що живу в такому чудовому селищі, куди завжди хочеться повертатися. Неодноразово чув від борівчан і підтримую їхню думку про те, що коли, повертаючись додому з Харкова, вони бачать  з  Гороховатської  гори Борову, то хочеться  як  на  крилах  леті-ти додому,  до рідної домівки.

-  Які завдання Ви ставите перед собою як селищний голова?

- Селищна рада і я, як селищний голова, бачу своє завдання в тому, щоб зробити комфортнішим життя борівчан. Останні роки виявилися непростими як для нашої держави в цілому, так і для Борової зокрема. Та все ж таки Борова розвивалася.

Безумовно, визначною подією за роки незалежності України стало наймасштабніше в нашому районі будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу. Тепер тут проходять різноманітні спортивні змагання як для дітей, так і для дорослих.

Можна сказати, що спорудження ФОКу "потягло" за собою благоустрій території у центральному парку, навколо Борівської ЗОШ №1 - облаштовано спортмайданчик зі  штучним покриттям, 2 дитячих майданчики, споруджено новий паркан навколо ФОКу та школи, укладено новий тротуар. Все це стало можливим завдяки тісній співпраці селищної ради, райдержадміністрації і  народного депутата України Віктора Остапчука.

І якщо вже зайшла мова про допомогу народного депутата, не можу не згадати про те, що Віктор Миколайович допоміг обладнати ще 3 дитячі майданчики по пров. Миру, вул. Колгоспній  та Гагаріна, а  в  Борівській  ЗОШ №2 облаштовано теплий туалет в приміщенні школи.

В центрі селища по вул. Миру проведено капітальний ремонт тротуару, встановлено вуличні фонарі, лавки для відпочинку, урни для сміття.

- Ремонт доріг - завжди проблемне питання, чи проводиться він цього року? Маю на увазі ремонт з твердим покриттям, а не насипання землі з щебенем на дорогу.

- Ремонт доріг - це завжди великі  капіталовкладення, але ми намагаємося по мірі можливостей виділяти кошти на ці роботи. Позаминулого року проведено капітальний ремонт дороги по пров. Котовського, частково - по вул. Леніна. Минулого року, завдяки активному сприянню райдержадміністрації і виділенню частини коштів з державного бюджету, - по вул. Харківській. З дня на день проведемо ремонт дороги по вул. Московській (430 м). Також най-ближчим  часом  розпочнуться  ремонтні роботи по вул.Колгоспній. Тобто, понад 1 км  доріг  у  Боровій вкриють  новим асфальтом. У планах -  ремонт доріг по вулицях Леніна, Партизанська, Комсомольська, Червоноармійська.

- Багато вулиць у Боровій залишаються без вуличного освітлення. Чи проводиться робота в цьому напрямку?

- Зараз вже підготовлено все для проведення вуличного освітлення по вулицях Гагаріна та  Єгора Шутька. Всього буде встановлено 21 ліхтар.

І роботи в цьому напрямку будемо продовжувати - по Першотравневій (до залізничної зупинки), Леніна, Колгоспній.

- Зрозуміло, що проблем залишається дуже багато. В першу чергу це стосується благоустрою - бур'яни, сміття, стан вуличних туалетів.

- Так, все вірно писали в районці щодо туалетів. Але зараз там наведено порядок, вирішено також  відновити  туалет на місцевому ринку.

Проблем у Боровій, дійсно, залишається ще багато. Вони стосуються житлово-комунального господарства  та водоканалізаційної дільниці.

Хочу сказати, що задля того, щоб цього року не піднімати тарифи на водопостачання та водовідведення, селищною радою було виділено 579 тис. грн. для допомоги КВКП - на погашення боргів, проведення ремонту.

Згоден, що у нас є проблеми по боротьбі з карантинними бур'янами. І тут я би хотів звернутися  до жителів селища - давайте разом зробимо все для того, щоб наша Борова залишалася маленькою Швейцарією, як її назвали колись.

Щодо збирання твердих побутових відходів - ми проводимо роботу по укладанню  договорів з населенням на вивезення сміття і готові пустити сміттєвоз по маршруту.

Свого часу, завдяки підтримці наших депутатів, центральне кладовище селища було огороджено новим парканом, але на самому кладовищі слід підтримувати порядок родичам померлих, а не згадувати про це лише напередодні Пасхи.

Ще хотів би зазначити, що нам необхідно нарешті виділити кошти для відновлення громадських колодязів на випадок надзвичайної ситуації. Поки що коштів на ці роботи не вистачає.

- Що ж, про роботу селищної ради, про проблеми можна ще довго говорити. Та головне у кожному селі це, все ж таки - люди.

- І я про це ніколи не забуваю. Тому дуже вдячний за підтримку і допомогу керівництву райдержадміністрації на чолі з В.О.Кіяном, народному депутату України, Герою України В.М.Остапчуку, депутатам селищної ради, керівникам  сільгосппідприємств В.М. Шевченку, Р.С.Шутьку, Ю.А.Сосновику, С.Г.Синицькому, Сайду Яхьяєву, всім борівчанам, які активно беруть участь у наведенні благоустрою в селищі.

- Що б Ви хотіли сказати жителям селища напередодні Дня Борової?

-  Щиро вітаю всіх зі святом, бажаю міцного здоров'я, добробуту, миру, процвітання нашому селищу і кожній родині борівчан.

Олена КОЛЕСНІКОВА.

 

 

Переглядів: 579 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 небезразличный • 20:55, 02.10.2015
14 квартал дождется дорог или нет когда нибудь???там живет полБоровой, они улицы мостят по 10 чел жителей....
avatar