Головна » 2015 » Вересень » 11 » НАГОРОДИ ЗНАЙШЛИ СВОЇХ ГЕРОЇВ
15:50
НАГОРОДИ ЗНАЙШЛИ СВОЇХ ГЕРОЇВ

НАГОРОДИ ЗНАЙШЛИ СВОЇХ ГЕРОЇВ

Нещодавно ми відзначали 70-ту річницю закінчення Другої світової війни.

Після капітуляції Німеччини 9 травня 1945 р. Друга світова ще продовжувалася майже чотири місяці з її сателітом Японією. Перемога СРСР і країн антигітлерівської коаліції над Німеччиною та її союзниками була здобута ціною неймовірних зусиль і величезних жертв. Точної кількості людських втрат так і не опубліковано.

Під час мітингу пам'яті, присвяченого 70-й річниці Перемоги антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, було оголошено, що відповідно до Указу Президента України про нагородження державною нагородою України - медаллю "70 років визволення України від фашистських загарбників" нагороджено учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років: Безкровну М.А., Куль І.К., Небувайла І.З., Павлова В.В., Северина В.І., Семидоцького І.Й., Полтавцеву Г.О., Місіньова М.А., Кондратенко Л.Ф., Ніколенка О.П., Білокобиленка Я.Т., Швидича І.О., Ярмака Ф.М., Кучера Я.І., Перерву Г.О., Погорєлова І.М., Романенка І.Я., Андріянова В.О., Гончарова І.С., Домбровського О.К., Колесніка І.Т., Лень А.М., Лінкіна В.Ю., Нужного І.І., Стрільця І.Ф., Гунько Н.І.

Цією медаллю нагороджуються особи з числа учасників бойових дій та інвалідів війни, яким цей статус надано відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", які брали участь у бойових діях, обороні, партизанському, підпільному русі проти нацистської Німеччини та її союзників у роки Другої світової війни.

У зв'язку з тим, що всі нагороджені герої вже дуже поважного віку,  керівництво райдержадміністрації та сільські голови взяли на себе почесний обов'язок відвідати кожного з них за місцем проживання і вручити медалі та посвідчення до них особисто.

У понеділок нагороди отримали учасники бойових дій з с. Калинове та с.Бахтин. Голова РДА Віталій Кіян особисто вручив медалі і потис руки кожному з них.

- Ми глибоко вдячні вам за ваш подвиг, який неможливо переоцінити. Це вашим потом та кров’ю щедро зрошена наша батьківська земля, як у роки воєнного лихоліття, так і у важкі дні відбудови народного господарства. І саме завдяки вам, вашій жертовності і боротьбі, ми понад 70 років живемо під мирним небом. Бажаю міцного здоров`я, миру, добробуту, родинного затишку і тепла, довголіття. - Висловив свою вдячність ветеранам очільник району.

Минулої п'ятниці нагороди були вручені учасникам бойових дій, що проживають на території Борівської селищної ради. Медалі ветеранам вручали перший заступник голови райдержадмі-ністрації Сергій Федченко, підполковник Олександр Беседін, селищний голова Олександр Тертишний.

Вручаючи медаль ветерану Великої Вітчизняної війни Івану Зіновійовичу Небувайлу, який завершив війну в Китаї, підполковник Олександр Беседін сказав:

- Ми завжди схиляємо голови перед пам'яттю загиблих, а пріоритетом є шанування ветеранів. Спасибі вам за ваш подвиг. Ми ніколи не забудемо про нього. Низький Вам уклін, міцного здоров'я, чудового настрою, хай щастя і радість не переводяться у Вашій оселі. Пишаємося тим, що Ви зробили для великої Перемоги!

Олена КОЛЕСНІКОВА.

 

 

 

Переглядів: 460 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar