Головна » 2015 » Серпень » 14 » НАБЛИЖАЮТЬСЯ МІСЦЕВІ ВИБОРИ
15:51
НАБЛИЖАЮТЬСЯ МІСЦЕВІ ВИБОРИ

НАБЛИЖАЮТЬСЯ МІСЦЕВІ ВИБОРИ

25 жовтня  2015 року Україну очікують місцеві вибори. Місцеві вибори є вільними та відбуваються на основі гарантованого Конституцією України та цим Законом загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного  голосування.

Брати участь у  виборах  можуть громадяни України, які мають право голосу відповідно до статті 70 Конституції України, належать до відповідної територіальної  громади та проживають в межах відповідного виборчого округу.

Документом, який посвідчує особу, підтверджує громадянство та засвідчує місце проживання виборця на місцевих виборах, є:

1) паспорт громадянина України;

2) тимчасове посвідчення громадянина України  (для осіб, які нещодавно прийняли громадянство України).

 Належність громадянина до відповідної територіальної громади та проживання його на відповідній території визначається його зареєстрованим місцем проживання.

Місцеві вибори є рівними. Громадяни України беруть  участь у відповідних місцевих виборах на рівних засадах.  Кожен  виборець на відповідних  місцевих  виборах  має  один голос.

Виборець на відповідних  місцевих виборах може використати свій голос тільки на одній виборчій дільниці, на якій він включений до  списку виборців. Участь громадян України у місцевих виборах є добровільною. Ніхто не може бути примушений до участі чи неучасті у місцевих виборах.

Виборець, який на день виборів перебуває за межами населеного пункту, в якому він проживає, участі  у  місцевих виборах не бере, крім випадків,коли виборець включений до списку виборців на спеціальній виборчій дільниці.

Виборцю, який внесений до списку виборців на виборчій дільниці, але за віком, у зв'язку з інвалідністю чи за станом здоров'я не здатний пересуватися самостійно, дільнична виборча комісія надає можливість голосувати за місцем перебування  (проживання) цього виборця.

Кожний виборець може звернутися безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців  про уточнення персональних даних, а також щодо наявності або відсутності відмітки про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися.

Також служба розпорядника Державного реєстру виборців Центральної виборчої комісії на офіційному веб-сайті "Державний реєстр виборців" (www.drv.gov.ua) створила  програмний ресурс "Особистий кабінет виборця",  де кожен виборець може перевірити свої персональні дані не виходячи з власної оселі, за умови наявності доступу до глобальної інформаційної мережі інтернет.

Для того, щоб отримати дану інформацію, необхідно зареєструватися на вказаному ресурсі і через деякий час на вашу електронну  адресу надійде відповідь. У разі  відсутності  виборця в реєстрі,  необхідно безпосередньо звернутись до органу ведення реєстру за своїм місцем реєстрації.

Якщо у вас виникли питання, пов`язані з Державним реєстром виборців, звертайтеся за телефонами : 6-12-68 та 6-11-34 або особисто завітайте до нас за адресою: смт Борова, вул. Ле-ніна, 1, каб.№25 ( 2 поверх).

Олена Яковенко.

Начальник відділу ведення Державного реєстру

виборців  апарату Борівської РДА.

 

Переглядів: 473 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar