Головна » 2016 » Липень » 8 » НА ЛАНАХ БОРІВЩИНИ
09:22
НА ЛАНАХ БОРІВЩИНИ

НИВА ВІДДЯЧУЄ ПРАЦЬОВИТИМ

За свою багаторічну роботу журналістом у газеті “Трудова слава” мені сотні, тисячі разів довелось побувати у трудових колективах. Звичайно, більшість поїздок були у колгоспи, радгоспи, фермерські господарства, а особливу увагу привертало спілкування з хліборобами. Їх поля манили своїми родючими посівами, в яких бачив наполегливий труд механізаторів.

Сьогодні, через роки, що минули, мимоволі бачу героїв моїх розповідей. Це колись знамениті механізатори-орденоносці Іван Забийворота, Володимир Дідусенко, Олексій Курятников, Олексій Шишкін, Володимир Ляпко, Володимир Святенко, Іван Листопадський…

Це вони та багато інших славили район, область своїм героїчним трудом і високими врожаями.

Знаєте, сьогодні мені приємно відзначити, що в багатьох фермерських господарствах продовжується примноження досягнень попередників. Образно кажучи, їх сини, онуки пішли далеко вперед. Серед таких хочу назвати колектив фермерського господарства “Нива-2006”, яке очолює досвідчений керівник з багаторічним стажем Василь Калюга.

Їду з ним полями  «Ниви». Відразу хочу підкреслити, що таких чистих посівів я практично ніде не бачив. Ось колоситься широкий лан пшениці (посівів цієї культури – 550 га), і ніде не бачу бур’янів. Ще більше вразили посіви цукрових буряків,  їх чистота ідеальна. Причому, як розповів Василь Григорович, на плантацію не ступила нога полія. Все зроблено з допомогою механізмів, гербіцидів, з допомогою новітніх технологій вирощення врожаю. В доброму стані також посіви соняшника, кукурудзи інших культур.

З гордістю говорить керівник «Ниви-2006» про своїх механізаторів. Особливо відзначає роботу молодих буряководів Юрія Кравцова та Андрія Матвієнка. Це вони сіяли і доглядали за цукровими буряками. Серед кращих механізаторів також Сергій Крилевський, Олексій П`янзін та інші. Зараз хлібороби готуються до збирання врожаю.

Звичайно, багато зусиль, уміння для забезпечення високих врожаїв до-кладає керівник «Ниви-2006» Василь Калюга. Цій Гороховатській хліборобській землі він віддав майже 50 років. Розпочинав тут трудову діяльність після закінчення Харківського сільськогосподарського інституту ім. Докучаєва. Спочатку працював агрономом, потім тривалий час очолював колгосп «Родіна», а нині – фермерське господарство.

… Шумлять, хвилюються дорідні хліба «Ниви-2006», радують око всі інші посіви. Отож, бути тут високим врожаям, бо працюють на цій землі справді досвідчені господарі, вірні послідовники старших поколінь.

Василь КОЛІСНИК.

На знімку: керівник ФГ «Нива-2006» Василь Калюга.

 

Переглядів: 395 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar