Головна » 2015 » Липень » 23 » Мін,юст запустив оновлений Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення
11:28
Мін,юст запустив оновлений Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення

Мін'юст запустив оновлений Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення

Міністерство юстиції України запустило в тестовому режимі оновлений «корупційний» реєстр, який дає змогу здійснювати пошук інформації значно розширеною кількістю параметрів. Реєстр в якому наразі розміщена інформація про 9,5 тис. осіб працював і раніше. Але представники громадськості та журналісти скаржилися на те, що технологічно реєстр недосконалий, а інформацію в ньому знайти важко, тому вдосконалено реєстр, розширено можливості пошуку.

Інформацію можна отримати за такими показниками як прізвище, ім’я та по-батькові особи, що вчинила корупційний злочин, дата та номер відповідного судового рішення, сфера державної політики, дата та номер наказу про накладення дисциплінарного стягнення, вид відповідальності та за статтею кодексу. Окремо додали поле для текстового пошуку за ключовими словами. За результатами пошуку надаватиметься розширена інформація. Кожного дня громадяни зможуть завантажити файл, який міститиме інформацію про осіб, які нещодавно потрапили до реєстру. Завдяки файлу громадяни зможуть побачити, хто останнім часом за рішенням суду потрапив до цього реєстру і зможуть моніторити ефективність боротьби з корупційними правопорушеннями.

Доступ до інформації буде відкритим 24 години на добу за адресою http://corrupt.testinformjust.ua/ або через посилання на сайті Мін,юсту, а користування реєстром є безкоштовним. Особливо цікавою інформація з цього реєстру буде громадським організаціям та журналістам. Вона буде зручна у користуванні для нового Антикорупційного агентства. Громадянам, які починають роботу на держслужбі, не треба буде бігати за відповідною довідкою. Роботодавець зможе знайти всю необхідну інформацію самостійно в реєстрі.

Борівське районне управління юстиції Харківської області

Переглядів: 455 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar