Головна » 2015 » Серпень » 21 » МИХАЙЛО ЧЕРНЯК: МЕДИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ПОЗА ПРАВОВИМ ПОЛЕМ НЕПРИПУСТИМА
14:14
МИХАЙЛО ЧЕРНЯК: МЕДИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ПОЗА ПРАВОВИМ ПОЛЕМ НЕПРИПУСТИМА

Михайло Черняк: Медична діяльність поза правовим полем неприпустима

"Я, як заступник голови ХОДА, в мій перший робочий день в якості офіційного куратора сфери охорони здоров'я області зіткнувся з кричущим фактом спекуляції громадською думкою", - на своїй сторінці в Facebook заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

"Розуміючи важливість цієї галузі, результатів її діяльності для якості життя населення в цілому і для кожного жителя області окремо, особливо в умовах сільської глибинки, не можна недоо-цінювати основоположні принципи організації роботи медицини та проведення медичної практики.

 Я думаю, всі погодяться, що порушення встановлених правових норм та вимог саме у сфері охорони здоров'я несе в собі високі ризики невиправданих і непередбачених ускладнень, неточних діагнозів, необґрунтованих рекомендацій і подальшого неправильного лікування.

 Друзі, просто уявіть ситуацію, коли некомпетентний лікар під час медичного огляду чи консультації тільки за результатами профілактичного огляду оголосить пацієнту про невиліковну хворобу.

 Медична діяльність в Україні регламентується кількома законами. Головною і неодмінною умовою проведення будь-якої медичної практики як для установи, так і для окремого лікаря, є наявність дозвільного документа - ліцензії з пакетом додатків, в яких обов'язково вказується адреса і місце організації проведення медичної практики, види діяльності, перелік лікарських спеціальностей.

У селі Вище Солоне Борівського району під вивіскою благодійного фонду населенню намагалися надати несертифіковані медичні послуги. Така діяльність перебуває поза правовим полем.

Стверджую, у нас є всі можливості організувати таку практику, наблизивши досвід і знання фахівців безпосередньо до сільського населення, діючи грамотно і законно через центри первинної медичної допомоги, які створені в кожному районі або через центральні районні та міські лікарні, як медичні установи першого і другого рівнів медичної допомоги, які мають встановлені державою ліцензії та здатні організувати таку додаткову роботу за участю лікарів-волонтерів в інтересах населення зони обслуговування.

Сумно, що в ході передвиборчих баталій з використанням різних політичних і піар-технологій продовжують використовувати медичну сферу, часом недобросовісно граючи на основоположних людських цінностях - здоров'ї та житті людей!!!

Ми не допустимо, щоб "ГРЕЧКА" впливала на демократичний вибір жителів Харкова і Харківської області ", - написав Михайло Черняк.

 

 

Переглядів: 398 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar