Головна » 2015 » Листопад » 30 » МИ ПРОДОВЖИМО ВІДСТОЮВАТИ ІНТЕРЕСИ АГРАРІЇВ РЕГІОНУ. ІГОР РАЙНІН
16:55
МИ ПРОДОВЖИМО ВІДСТОЮВАТИ ІНТЕРЕСИ АГРАРІЇВ РЕГІОНУ. ІГОР РАЙНІН

Ми продовжимо відстоювати інтереси аграріїв регіону. Ігор Райнін

Про це голова ХОДА заявив під час урочистого прийому з нагоди Дня працівників сільського господарства. У заході взяли участь заступник міністра аграрної політики і продовольства України Володимир Лапа, керівники районних адміністрацій області та представники сільськогосподарських підприємств.

Голова Харківської облдержадміністрації підкреслив: День працівників сільського господарства є одним з найважливіших свят для Харківської області.

"Від того, як працює аграрний сектор в регіоні, залежить багато чого: і спокій людей, і розвиток економіки, життя багатьох трудових колективів - і не тільки тих, які працюють в аграрному секторі. Хар-ківський аграрний сектор цього року - абсолютний лідер в Україні. Ціну вашої праці подвоює і те, що Харківський регіон - прифронтова територія. Економічна ситуація в країні непроста, це теж накладає свій відбиток. Але, незважаючи на всі труднощі, харківські аграрії - лідери в Україні", - зазначив Ігор Райнін.

Він нагадав, що цього року валовий збір зерна у регіоні склав 4,5 мільйона тонн, що є абсолютним рекордом для області за всю її історію.

"Валовий збір пшениці - 2,3 мільйона тонн - це теж абсолютний рекорд для Харківської області. І це перше місце серед усіх регіонів України. Також лідируючі позиції в Україні Харківщина займає за валовим збором соняшнику, гречки та проса. Тому регіон може забезпечити не тільки себе, але й реалізацію за межами Харківської області", - підкреслив голова ХОДА.

Ігор Райнін також відзначив успіхи тваринників області. Так, наш регіон входить до трійки лідерів з виробництва молока серед усіх областей України. А за ефективністю молочного виробництва - займає перше місце.

"Слова подяки хочу сказати і на адресу пекарів, керівників і трудових колективів харчової промисловості. Ми зуміли забезпечити роботу і вибудувати її таким чином, що хліб в області зараз - один з найдешевших в Україні. Наш регі-он - єдиний, де розпорядженням голови ХОДА встановлені соціальні види хліба. У такий непростий час - це серйозна підтримка для людей", - розповів керівник ХОДА.

Він окремо подякував працівникам сільського господарства за підтримку, що надається переселенцям і бійцям АТО, і передав слова привітання та подяки від імені Президента України.

"Вашу працю високо оцінює Президент України Петро Порошенко. Він знає, з якою самовіддачею працюють харківські аграрії, який рівень вашого професіоналізму, скільки ви робите для України", - зазначив Ігор Райнін.

Під час урочистостей були вручені нагороди та почесні відзнаки кращим представникам галузі, серед яких і троє наших земляків. Віктора Северина, головного агронома СТОВ а/ф "Новий шлях", нагороджено Почесною грамотою Міністерства аграрної політики та продовольства України;  Івана Крилевського, голову фермерського господарства "КСІОН", відзначено Почесною грамотою Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації; Олексію Гомону, генеральному директору СТОВ а/ф "Новий шлях", губернатор Харківщини Ігор Райнін вручив Почесну грамоту Харківської обласної державної адміністрації.

 

 

Переглядів: 450 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar