Головна » 2015 » Жовтень » 8 » Крізь перешкоди до перемоги
14:25
Крізь перешкоди до перемоги

Початок навчального року для учнівської молоді та педагогічних колективів Борівщини позначився проведенням в районі  піонерського табору "Орлятко" районного туристського зльоту, присвяченого Всесвітньому дню туризму, який проходив під девізом "Крізь перешкоди-до перемоги". Мета спортивного заходу: популяризація здорового  та активного способу життя серед учнів і педагогічних колективів, пропаганда пішохідного туризму і патріотичного виховання дітей та молоді, прищеплення любові до рідного краю, свого народу, підвищення туристської майстерності учасників змагань, виявлення найсильніших команд для участі в обласних змаганнях.

Організацію та проведення районних змагань здійснювала Борівська дитячо-юнацька спортивна школа Борівської районної ради під керівництвом відділу освіти Борівської райдержадміністрації та Борівської районної організації профспілки працівників освіти. Борівська ДЮСШ - єдиний в районі профільний позашкільний навчальний заклад, який безпосередньо координує та організовує роботу учнівської молоді зі спортивного туризму, проводить відповідні масові заходи: спортивні походи та змагання зі спортивного туризму і орієнтування. Змагання  включали у себе такі види:"Туристська смуга перешкод", "Фігурне водіння велосипеда", "Туристські навички"(в'язання вузлів, розпалювання багаття, установка намету) та конкурсів: випуск "Туристської газети", приготування  каші та виконання походних пісень.

Під час змагань юні спортсмени  долали такі високотехнічні етапи, як: переправа через яр по колоді із самостраховкою, рух через болото по жердинах, подолання канави, подолання штучного завалу, переправа за допомогою маятника, влуч у ціль.  Дуже цікавою була дистанція  з фігурного водіння велосипеду, що складалася з проїзду колії, гойдалки, змійки, проїзду воріт, перенесення предмету, долання створу та зупинки на стоп-лінії. Всі ці туристські перешкоди на багатометровому маршруті  команди долали, загартовуючи тіло і волю, проявляючи у складних ситуаціях командні якості. 

Не менш цікавими були різні конкурси, у яких взяли участь всі учасники змагань. Юні туристи із задоволенням співали під гітару біля багаття, демонстрували туристські навички, випускали у польових умовах стінгазету та змагалися в приготуванні туристської каші.

В загальному підсумку серед команд учнів загальноосвітніх шкіл району  ІІІ місце посіла команда Першотравневої ЗОШ (вчитель ф/к Лукомський С.П.), ІІ місце здобула команда Богуславської ЗОШ (вчитель ф/к Ісаєв Ю.П.), та І місце у команди Піско-Радьківської ЗОШ (вчитель ф/к Голик В.О.).

Туристський зліт зібрав і педагогічні колективи загальноосвітніх шкіл району  Учасники змагань - різні за віком та спортивним досвідом, але усіх їх об'єднує любов до туризму та дітей, з якими вони займаються у  загальноосвітніх школах та поза-шкільних навчальних закладах. В загальному підсумку серед педагогічних колективів - бронза у Богуславської ЗОШ, срібло - у  команди "Олімпієць" відділу освіти. Переможцем став педагогічний колектив Піско - Радьківської ЗОШ.

На туристський зліт завітали голова Борівської районної державної адміністрації Віталій Кіян та перший заступник голови РДА Сергій Федченко. Віталій Олексійович, звертаючись до учасників туристського зльоту наголосив, що заняття спортивним туризмом є невід'ємною частиною  здорового способу життя, долання перешкод загартовує характер команд та волю до перемоги і, незалежно від займаних місць, всі учасники - переможці, адже витримати фізичне та психологічне навантаження таких змагань - це справжня перемога та доказ їхньої відмінної підготовки.

Призери туристського зльоту були нагороджені грамотами відділу освіти Борівської райдержадмі-ністрації, а переможці - перехідними кубками та двомісними туристськими наметами від очільника ра-йону Віталія Кіяна.  Туристський зліт показав, що учнівська молодь та педагогічні колективи із захопленням займаються туризмом та з задоволенням беруть участь у змаганнях, походах. Однак для того, щоб ця дуже корисна справа набула справжньої масовості, необхідна постійна підтримка юнацького туризму з боку всіх організацій та установ, які не байдужі до майбутнього нашої молоді. Учасники туристського зльоту висловлюють вдячність голові Борівської районної державної адміністрації Кіяну Віталію Олексійовичу за надані призи.

Юрій Гамора.

Директор Борівської ДЮСШ.                                    

Переглядів: 371 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar