Головна » 2016 » Травень » 3 » Коротко про головне
20:00
Коротко про головне

ВСІ ЗАХОДИ ДО ДНЯ ПЕРЕМОГИ ПРОЙДУТЬ У ПОВНОМУ ОБСЯЗІ

- Всі заходи, присвячені Дню Перемоги нашого народу над нацизмом у Другій світовій війні пройдуть на Борівщині, як і в країні в цілому, у повному обсязі і на високому рівні, - зазначив голова районної державної адміністрації Віталій Кіян. - На 8 травня, в День пам’яті і примирення, заплановано покладання квітів до Братської могили, мітинг пам’яті, вшанування загиблих. 9 травня урочистою колоною, як і кожного року, пройдуть ветерани, учасники бойових дій, трудові колективи, громадськість. Біля Братської могили згадаємо ті страшні роки, вшануємо всіх, хто поклав життя у боротьбі з нацизмом за наше сьогодення, за кожного з нас, віддамо належну шану ветеранам.  У центральному парку буде організовано і польову кашу,  і фронтові 100 грам, і концертну вітальну програму.  Ввечері 9 травня на центральній площі Борової також пройдуть традиційні святкові заходи.

 

БРАТСЬКУ МОГИЛУ БУДЕ ВІДНОВЛЕНО ДО 8-9 ТРАВНЯ

Минулого тижня було розпочато реконструкцію Братської могили в центральному парку Борової.

Як пояснила редакції заступник селищного голови Юнона Жук, Братська могила під дією часу та погодних умов зазнала значних руйнувань: плити пам’ятника місцями просіли, імена героїв, які поклали своє життя за визволення Борівщини, стерлись так, що їх вже неможливо прочитати.

Наразі тривають роботи з реконструкції, які планують закінчити до 8-9 травня. Плити буде повністю замінено, а списки загиблих відновлено. Більше того, їх буде доповнено іменами партизан, закатованих гітлерівськими нацистами на Борівщині під час Другої світової війни, яких раніше з невідомих причин там не було.

Також Юнона Олександрівна зазначила, що в перспективі планується й оновлення пам’ятника солдату біля Братської могили, який також поступово руйнується, але ці роботи розпочнуться вже після травневих свят.

 

ЧОМУ ВИРУБУЮТЬСЯ ПАРКИ

Борівчан турбує вирубка дерев у парках селища. До редакції вже неодноразово зверталися небайдужі громадяни з проханням з’ясувати, хто і навіщо знищив дерева у Центральному парку селища (за Братською могилою) та у Комсомольському парку по вул. Шкільній.

Селищний голова Олександр Тертишний пояснив, що в центральному парку була здійснена планова вирубка сухих аварійних дерев, які становили загрозу для перехожих.

Що ж стосується Комсомольського парку, то там планується будівництво торгівельного центру одного з приватних підприємців Борової. За словами очільника селища, у майбутнього забудовника є всі необхідні дозволи на проведення робіт.

Переглядів: 343 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar