Головна » 2015 » Серпень » 14 » Харківщина зібрала рекордний урожай озимої пшениці
16:32
Харківщина зібрала рекордний урожай озимої пшениці

Харківщина зібрала рекордний урожай озимої пшениці

Наша область вже намолотила один з найбільших валів цієї культури в Україні - 2 млн 136 тис. тонн.

"Вісім районів області вже закінчили збирання ранніх зернових і зернобобових культур. Загалом уже намолочено 2 мільйони 681,5 тис. тонн. З них 2 мільйони 136 тисяч - це озима пшениця. Це рекорд для нашого регіону, і ця цифра ще буде збільшуватися, - повідомив голова Харківської облдержадміністрації. - На даний момент пшениця - це одна з головних складових продовольчої безпеки країни. Зібрати хороший урожай цієї культури було для нас особливо важливо, оскільки в даний момент в області вирішується питання формування регіонального фонду зерна. Такий урожай дає нам впевненість у тому, що цей фонд буде наповнений настільки, наскільки це необхідно".

Ігор Райнін підкреслив, що збиранню великого врожаю цього року серйозно загрожували абсолютно нестандартні погодні умови. Посушлива осінь 2014 року в поєднанні з холодною весною та дощовим літом-2015 позначилися на врожайності та якості зерна. Також липневі дощі помітно ускладнили збирання зернових і подовжили його терміни.

"Проте, незважаючи на такі важкі для аграріїв погодні умови, нам вдалося зібрати дуже хороший урожай - багато в чому завдяки більш раціональному відношенню до підготовки озимого клину та врахуванню наукових рекомендацій щодо сівозміни та формування структури посівних площ", - пояснив керівник ХОДА.

За оперативними даними, середня врожайність ранніх зернових і зернобобових культур в області на даний момент склала близько 37 ц/га, середня врожайність пшениці більше 40 ц/га.

Серед районів області, які зібрали найбільший урожай, голова облдержадміністрації відзначив Барвінківський (тут намолотили 186,9 тис. тонн ранніх зернових і зернобобових культур), Балаклійський (186,8 тис. т) і Лозівський (162 тис. т). У цілому, 10 районів області вже зібрали більше 100 тисяч тонн зерна нового врожаю.

"Аграрії Харківської області гідно впоралися з усіма складнощами. Я розраховую, що ми виконаємо ті показники, які планували на цей рік. У цілому плануємо зібрати біля 4 млн тонн зернових і зернобобових культур", - зазначив Ігор Райнін.

 

 

Переглядів: 520 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar