Головна » 2015 » Серпень » 14 » ІЗ ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ
16:15
ІЗ ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ

ІЗ ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ

Відбулося чергове засідання Громадської ради при райдержадміністрації, в якому, крім її постійних членів, взяли участь голова райдержадміністрації Віталій Кіян, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Федченко, селищний голова Олександр Тертишний, головний лікар КЗОЗ "Борівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Наталія Павленко, заступник начальника УСЗН РДА Ольга Буряк, в.о. начальника УАПР РДА Володимир Кавун, начальник Борівського КП "ЖКГ" Юрій Чуйко.

ЗМІНИ У СКЛАДІ

Засідання розпочав секретар ради Юрій Бондаренко, який ознайомив всіх присутніх зі змінами в законодавстві України, згідно з якими до складу Громадської ради не можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства, які є народними депутатами України, депутатами Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад, посадовими особами органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та місцевого самоврядування. Тому на початку засідання були внесені зміни до складу Громадської ради. Так, було припинено членство в раді Олександра Тертишного (селищний голова), Сергія Федченка (депутат обласної ради, перший заступник голови РДА), Григорія Сала (депутат районної ради), Володимира Болгарського (депутат селищної ради). До складу громадської ради увійшли: Любов Літвінова, уповноважений представник Борівської районної організації ветеранів України; Микола Кириченко, уповноважений представник ради сільськогосподарських товаровиробників Борівського району; Ірина Какуля, голова місцевої громадської орга-нізації "Агентство соціально-економічного розвитку Борівщини"; Віктор Шаховський, голова Борівської районної громадської організації "Суспільна служба України".

Шляхом голосування головою Громадської ради було обрано Світлану Колісник, голову Борівської районної профспілкової організації працівників освіти і науки Харківської області, яка і перейшла до розгляду питань порядку денного.

ЛІКИ ДЛЯ ЧОРНОБИЛЬЦІВ

Першим було розглянуто питання забезпечення в районі учасників Чорнобильської катастрофи ліками та медичними препаратами згідно рецептів за пільговими цінами. Наталія Павленко, головний лікар комунального закладу охорони здоров'я Борівської районної ради "Борівський центр первинної медико-санітарної допомоги", проінформувала, що дана пільгова категорія населення дійсно має пільги на безоплатне забезпечення лікарськими засобами за рецептом лікаря, але не завжди може ними скористатися. Причина в тому, що ціна деяких задекларованих ліків не співпадає з фактичною ринковою ціною.

За результатами обговорення було прийнято рішення звернутися до Громадської ради при Харківській облдержадміністрації для більш детального розгляду даної проблеми.

СУБСИДІЇ

Про стан роботи управління соціального захисту населення Борівської райдержадміністрації щодо призначення субсидій мешканцям району  на житлово-комунальні послуги, тверде паливо та скраплений газ та проблеми, які виникають щодо масового охоплення субсидіями населення району доповіла заступник начальника управління соціального захисту населення, начальник відділу соціальних допомог райдержадміністрації Ольга Буряк. У ході обговорення питання доповідач роз`яснила, що відповідно до змін, які відбулися в законодавстві, при нарахуванні субсидії не будуть враховуватись % від депозитів, доходи військових в зоні АТО, допомога на поховання, благодійна допомога тощо. Для нарахування субсидії береться дохід за минулий рік.

Також Ольга Миколаївна надала консультації з деяких спірних питань. Наприклад, у разі, якщо людина в 2014 році мала стабільний дохід, а в 2015 році його втратила, нарухування субсидії може здійснюватись на основі даних про доходи за останні 3 місяці, які передують оформленню субсидії, але за умови, якщо абонент сам надасть всі необхідні довідки.

Якщо в домоволодінні людини, що звертається за субсидією, зареєстровані мешканці, які насправді проживають в іншому населеному пункті, до управління соцзахисту населення необхідно надати довідку з місця їх роботи про те, що вони дійсно там працюють. Така довідка буде доказом їх перебування в іншому населеному пункті і їхні доходи не вплинуть на нарахування субсидії.

Ольга Миколаївна повідомила, що у минулому році 1571 сім'я Борівського району користувалася субсидіями. Понад 80% справ цих одержувачів вже поновлено.

Голова РДА Віталій Кіян наголосив, що питання оформлення субсидій знаходиться на особливому контролі районної державної адміністрації і закликав приділити більше уваги новим оформлювачам, які раніше ніколи не зверталися до управління з цього питання. Керівник району зазначив, що кожна сім`я, яка потребує допомоги у вигляді субсидії, повинна її отримати. Гарантією цього є той факт, що у нинішньому році держава виділяє на субсидії для Борівського району 23, 4 млн грн. Для порівняння, у минулому році ця сума становила 5,1 млн грн.

РОЗРАХУНКИ ЗА ПАЇ

Володимир Кавун, в.о. начальника управління агропромислового розвитку РДА, у доповіді про стан розрахунків з пайовиками за оренду земельних паїв зазначив, що сума виплат залежить від оцінки землі, яка в районі різниться. Та загалом, сума буде на 25% більшою за минулорічну. В основному розрахунки з пайовиками здійснюються в останні три місяці року.

БЛАГОУСТРІЙ

Під час розгляду питання про стан благоустрою селищний голова Олександр Тетишний та начальник Борівського КП "ЖКГ" Юрій Чуйко проінформували, що кожного дня виконуються роботи з прибирання центру селища, вивезення сміття, скошення бур'янів, здійснюється ремонт лавочок у центральному парку, підсипка доріг.   В планах на найближчий час - капітальний ремонт дороги по вулиці Московській. На деяких інших вулицях планується ямковий ремонт. В перспективах також відновлення вуличного освітлення по вул. Гагаріна та Шутька в Боровій, по вул. Калініна в Шийківці та по одній з вулиць у Новоплатонівці. Зараз це питання знаходиться на стадії проектування.

Говорили також про аварійні дерева в селищі, зокрема біля дошкільних навчальних закладів. О.В. Тертишний запевнив, що селищна рада разом з ЖКГ вже працюють над цим питанням і найближчим часом воно буде вирішене.

Піднімалося питання про жахливий стан туалетів громадського користування. Селищний голова пообіцяв, що біля автовокзалу в вересні з'явиться новий туалет. Щодо стану туалету, який знаходиться в парку і потребує негайного і регулярного прибирання, начальник ЖКГ визнав, що не може примусити своїх працівників прибирати подібні місця, бо ніхто не хоче цього робити. На жаль, люди не розуміють, що прибирати бруд не соромно, соромно жити в ньому…

За підсумками засідання члени Громадської ради прийняли низку рекомендацій і пропозицій стосовно розглянутих питань та затвердили порядок денний наступного засідання.

Оксана ДУДНИК.

 

 

 

Переглядів: 512 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar