Головна » 2016 » Березень » 2 » Із сесії районної ради
17:19
Із сесії районної ради

 

16 лютого відбулось пленарне засідання VI сесії районної ради VIІ скликання, яке проходило в приміщенні РБК.

Розпочалося воно з урочистого вручення головою ра-йонної ради Оленою Клименко депутатських посвідчень та відповідних нагрудних значків районним обранцям (нагадаємо, що на І сесії вони отримали тимчасові посвідчення).

На розгляд сесії було винесено більше 20 питань. Після розгляду кожного з них прийнято відповідні рішення.

Заслухали звіт голови райдержадміністрації Віталія Кіяна про виконання Програми економічного і соціального розвитку Борівського району на 2015 рік та делегованих районною радою повноважень. У своєму виступі він повідомив, що в цілому до зведеного бюджету району з урахуванням трансфертів з державного бюджету надійшло 115 918,5 тис. грн. або 104,3% до плану на 2015 рік. У порівнянні з попереднім роком надходження збільшились на 30,7% (+4329,5 тис. грн.). Протягом 2015 року до загального фонду місцевих бюджетів району (без урахування трансфертів) зараховано 25 396,7 тис. грн. або 126,1% до плану на рік (перевиконання склало 5 258,4 тис. грн.). Виконання показників загального фонду забезпечено по всіх радах. Видатки зведеного бюджету району склали 115764,6 тис. грн., в тому числі видатки загального фонду - 108553,2 тис. грн., видатки спеціального фонду - 7211,4 тис. грн.

Кошти бюджету в першу чергу спрямовувались на захищені видатки.

Станом на 2 січня 2016 року прострочена заборгованість по виплаті заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів, відсутня.

Також у звіті було надано інформацію про стан сільського господарства, галузі рослинництва, тваринництва, промисловості, енергозбереження, роботу транспорту, зв'язку та пошти району, житлово-комунального господарства. А ще про екологічну ситуацію, розвиток малого і середнього бізнесу, надання адміністративних послуг, стан внутрішнього ринку, доходи, зайнятість та соціальний захист населення, охорону здоров'я, освіту, вирішення проблемних питань громадян - переселенців з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, про захист дітей та молодіжну політику, фізичну культуру і спорт, культуру і туризм.

Рішенням сесії районної ради звіт голови Борівської ра-йонної державної адміністрації було схвалено, а Програму економічного і соціального розвитку Борівського району на 2015 рік знято з контролю у зв'язку із закінченням терміну її дії.

Наступними питаннями на порядку денному сесії були звіт Борівського ВП Ізюмського ВП ГУНП в Харківській області про стан боротьби із злочинністю та охорони громадського порядку, а також інформування населення прокуратурою Борівського району про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності на території району.

Було прийнято рішення обидва звіти взяти до відома.

Також депутати прийняли Програму щодо покращення екологічного стану на території Борівського району на 2016-2020 роки та Програму з ліквідації амброзії полинолистої також на 2016-2020 рр.

Затвердили звіт про виконання районного бюджету за 2015 рік (див. на 7 стор.).

Внесли зміни та доповнення до рішення районної ради ІІІ сесії VIІ скликання від 24 грудня 2015 року "Про районний бюджет на 2016 рік" (зі змінами).  Було вирішено: зменшити субвенцію з Державного бюджету на виплату допомоги сім`ям з дітьми, малозабезпеченим сім`ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу в сумі 1578958 грн.; зменшити субвенцію з Державного бюджету на надання пільг з послуг зв`язку та відшкодування проїзду пільгових категорій громадян у сумі 276549 грн.; збільшити субвенцію з Державного бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати в сумі 15901000 грн.; збільшити субвенцію з Державного бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу в сумі 361000 грн.; збільшити субвенцію з Державного бюджету для виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за принципом "гроші ходять за дитиною" в сумі 157570 грн.; затвердити субвенцію з обласного бюджету на відшкодування вартості препаратів інсуліну та десмопресину під час забезпечення хворих на цукровий та нецукровий діабет у сумі 179150 грн.; затвердити субвенцію з обласного бюджету на проведення санаторно-курорт-ного лікування інвалідів загального захворювання та інвалідів з дитинства в сумі 28203 грн.; затвердити іншу субвенцію з селищного та сільських бюджетів на виконання районної програми розвитку освіти "Новий освітній простір Борівщини" на 2014-2018 роки, для організації підвозу учнів до місця навчання і додому в сумі 512648 грн.; затвердити іншу субвенцію з селищного та сільських бюджетів для забезпечення харчуванням в оздоровчих пришкільних таборах у 2016 році в сумі 111320 грн. згідно районної програми розвитку освіти "Новий освітній простір Борівщини" на 2014-2018 роки; затвердити іншу субвенцію з селищного бюджету на виконання районної програми розвитку архівної справи у Борівському районі на 2016-2020 роки в сумі 10,0 тис. грн.; затвердити іншу субвенцію селищного та сільських бюджетів для фінансування заходів з оздоровлення та відпочинку дітей у 2016 році в сумі 62000 грн. згідно "Районної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2014-2018 роки".

А також зроблено перерозподіл коштів районного бюджету в межах бюджетних призначень по відділу освіти райдерж-адміністрації, Борівському районному центру первинної медико-санітарної допомоги, Борівській центральній районній лікарні, Територіальному центру соціального обслуговування, Борівській районній раді, бібліотеках, будинках культури та клубах, школах естетичного виховання дітей.

Було затверджено Порядок про Комісію з питань надання одноразової матеріальної допомоги демобілізованим учасникам АТО, учасникам АТО, які отримали поранення, сім'ям, члени яких загинули під час проведення АТО, які є мешканцями Борівського району.

Відповідно до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", Податкового кодексу України та ст. 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", ра-йонна рада вирішила тимчасово призупинити в лютому 2016 року платні послуги в частині готівкових розрахунків з використанням квитанцій у фізкультурно-оздоровчому комплексі комунального закладу Борівської ДЮСШ Борівської районної ради Харківської області, затверджені рішенням XLVIІІ сесії районної ради VІ скликання від 15 жовтня 2014 року.

Було прийнято рішення Про звернення депутатів Борівської районної ради Харківської області до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України щодо внесення змін до постанови № 20 від 11 січня 2005 року "Про затвердження Порядку перерахування деяких субвенцій державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсації" (зі змінами) та схвалено текст звернення.

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Борівської районної ради Харківської області до Міністерства регіонального розвитку, будівницт-ва та житлово-комунального господарства України щодо внесення змін та доповнень до постанови Кабінету Міністрів України № 20 від 11.01. 2005 року "Про затвердження Порядку перерахування в 2010 році деяких субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсацій"

Ми, депутати Борівської районної ради, розглянувши фінансову ситуацію, яка складається на Борівському комунальному підприємстві теплових мереж, висловлюємо свою стурбованість та вносимо пропозицію щодо виходу його з кризової ситуації. У зв'язку з ростом тарифів на послуги теплопостачання для населення при зменшенні реальних доходів громадян збільшилась кількість абонентів, які користуються пільгами та субсидіями. Отже, збільшились і суми нарахованих пільг та субсидій для населення - споживачів послуг теплопостачання.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 20 від 11.01. 2005 року "Про затвердження Порядку перерахування в 2010 році деяких субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсацій" (зі змінами) кошти, отримані з державного бюджету на погашення пільг та субсидій шляхом взаєморозрахунку, направляються виключно на погашення заборгованості Борівського комунального підприємства теплових мереж за використаний природний газ для виробництва теплової енергії для населення. І, як результат, суми перерахованих пільг та субсидій для категорії споживачів - населення по підприємству перевищують суми заборгованості підприємства за використаний природний газ на виробництво теплової енергії для населення, а з цих сум використовується лише частина коштів. Проводити взаєморозрахунки по газу для виробництва теплової енергії для бюджетних установ НАК "Нафтогаз" відмовляється. Також немає можливості використати ці кошти на погашення заборгованості за електроенергію та по податках і зборах, оскільки це не передбачено Постановою Кабінету Міністрів України № 20 від 11.01. 2005 року "Про затвердження Порядку перерахування в 2010 році деяких субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсацій"(зі змінами). У зв'язку з цим НАК "Нафтогаз" посилається на дану Постанову. Такий стан справ призводить до погіршення фінансового стану підприємства. Несвоєчасна оплата за спожитий природний газ тягне за собою нарахування штрафних санкцій з боку енергопостачальних організацій.

Тому, враховуючи вищевикладене, пропонуємо на законодавчому рівні внести зміни та доповнення до Постанови Ка-бінету Міністрів України № 20 від 11.01. 2005 року "Про за-твердження Порядку перерахування в 2010 році деяких субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсацій" (зі змінами), а саме: надання можливості підприємствам - виробникам та постачальникам теплової енергії суми нарахованих пільг та субсидій для категорій споживачів - населення використовувати не лише для погашення кредиторської заборгованості за природний газ на виробництво теплової енергії для населення, а також на погашення кредиторської заборгованості за природний газ за виробництво теплової енергії для бюджетних та інших споживачів для погашення кредиторської заборгованості за електроенергію, а також надання можливості цим підприємствам суми нарахованих пільг та субсидій використовувати для проведення взаємозаліків на погашення ПДВ при відсутності боргів підприємств перед енергопостачальними установами або спрямувати кошти на рахунки цих підприємств.

Заздалегідь вдячні за порозуміння та співпрацю.

 

Також районна рада вирішила запровадити районний конкурс "В зелених борах" на кращий літературний твір та за-твердила положення про нього.

ПОЛОЖЕННЯ

про районний конкурс "В зелених борах" на кращий літературний твір

1. Загальні положення

1.1. Районний конкурс "В зелених борах" на кращий літературний твір (далі - конкурс) проводиться щороку з метою виявлення, стимулювання розвитку та соціальної підтримки талантів Борівського району, а саме: поетів та прозаїків, у першу чергу, обдарованої молоді, сприяння їх самореалізації.

1.2. Основними завданнями конкурсу є:

- залучення широкого кола громадськості до участі в культурному житті району;

- створення сприятливого середовища для соціалізації творчої особистості;

- сприяння розвитку літературного процесу на Борівщині.

- популяризація серед широких кіл населення внеску органів місцевого самоврядування в розвиток та становлення Слобожанщини  як культурного, мистецького та наукового регіону.

2. Оргкомітет конкурсу

2.1. Для підготовки і проведення конкурсу створюється районний організаційний комітет, до складу якого входять представники Борівської районної ради, районної державної адміністрації, представники засобів масової інформації, інших організацій та приватні особи, які долучилися до організації і проведення конкурсу.

2.2. Функції оргкомітету:

- розроблення календарного плану заходів щодо підготовки та проведення конкурсу та забезпечення його виконання;

- розроблення та затвердження кошторису конкурсу;

- пошук спонсорів;

- забезпечення поширення інформації про проведення конкурсу, його зміст та умови участі;

- адміністрування та розміщення інформації про перебіг конкурсу та переможців конкурсу на сайті Борівської районної ради;

- визначення та затвердження кількісного та персонального складу журі;

- забезпечення можливості зв'язку з авторами, прийняття від авторів рукописів для участі в конкурсі;

- забезпечення підготовки конкурсних текстів творів, їх кодування, для роботи журі;

- розрахунок середнього балу кожного твору;

- забезпечення оприлюднення результатів конкурсу;

- організація церемонії нагородження переможців;

- здійснення іншої роботи, необхідної для успішного проведення конкурсу.

2.3. У випадку недотримання норм Положення оргкомітет має право відхилити твір без пояснення причин і без повідомлення автора.

2.4. Голова оргкомітету здійснює контроль за неупередженістю членів журі.

2.5. У випадку, якщо максимальний підсумковий бал буде рівним у двох і більше творів, голова оргкомітету і голова журі разом, використовуючи письмові коментарі членів журі, визначають твір/твори, що перемогли у конкурсі по номінаціях.

2.6. Виходячи з отриманих даних голова оргкомітету оголошує підсумки конкурсу.

3. Журі конкурсу

3.1. Для визначення переможців та дипломантів конкурсу оргкомітетом створюється компетентне журі, до складу якого запрошуються літератори, фахівці у сфері мови і літератури, представники засобів масової інформації, громадські діячі, інші авторитетні особи.

3.2. Робота журі координується головою журі та головою оргкомітету.

3.3. Кожний з членів журі ознайомлюється з конкурсними творами і, за підсумками розгляду, письмово викладає свої коментарі та виставляє бали за 12-бальною шкалою.

3.4. За підсумками ознайомлення з конкурсними творами складається протокол, що завіряється підписом кожного з членів журі.

4. Учасники конкурсу

4.1. У конкурсі беруть участь автори творів - творча молодь, аматори, інші особи, які є жителями Борівського району та передали рукописи творів відповідно до умов конкурсу.

4.2. Розгляд робіт відбувається в двох вікових категоріях: "Учнівська молодь" і "Дорослі".

5. Умови подання робіт на конкурс

5.1. Роботи на конкурс подаються з 1 січня до 31 липня включно. Приймання робіт для участі у першому конкурсі здійснюється з моменту опублікування цього Положення в газеті "Трудова слава" та на сайтах районної ради і районної державної адміністрації.

5.2. Умови проведення конкурсу опубліковуються в газеті "Трудова слава" та на сайті Борівської районної ради.

5.3. На конкурс допускаються роботи, що відповідають тематиці конкурсу, за наступними номінаціями: "Проза"; "Поезія"; "Публіцистика".

5.4. Твори конкурсантів мають бути такої тематики: історія, сучасність та майбутнє рідного краю; висвітлення подій, пов'язаних з відродженням і розбудовою Борівського району, Слобожанщини, за часів незалежної України, розповіді про видатних людей або іншої тематики, що збагачує літературне надбання Борівщини.

Роботи мають бути написані українською або російською мовами та подані до оргкомітету у термін, визначений даним Положенням.

Рукописи художніх творів повинні бути віддруковані шрифтом Times New Roman, 14 пт і не перевищувати:

- поетичні твори - до 1 (одного) авторського аркушу (не більш, ніж 700 рядків, враховуючи порожні, і не менше, ніж 100 рядків);

- проза - до 1 (одного) авторського аркушу (не більш, ніж 40 000 знаків, і не менше, ніж 10 000 знаків);

- публіцистика - до 1 (одного) авторського аркушу (не більш, ніж 40 000 знаків, і не менше, ніж 10 000 знаків);

У разі, якщо твір перевищує норми, зазначені вище, автор надає для участі у конкурсі фрагмент (главу, частину, уривок).

Рукопис підписувати забороняється. Усі контактні дані, прізвище автора повинні бути вказані на окремому аркуші.

До рукописів додаються: автобіографія; фотокартка розміром 10 х 15 (1 шт.); повна домашня адреса, номери телефонів, у тому числі мобільного, e-mail;

5.5. Роботи, не надані в електронному вигляді, до участі в конкурсі не допускаються.

5.6. Роботи, що беруть участь у конкурсі, не рецензуються та не повертаються.

6. Порядок приймання робіт

6.1. Конкурсні роботи приймаються оргкомітетом до 31 липня включно за адресою: вул. Леніна 1, кімн. 22. Часи прийому: з 10.00 до 12.00, з 14.00 до 16.00, крім суботи та неділі. Телефони для довідок: 6-13-92

e-mail: borovarrada@ukr.net

6.2. Конкурсанти мають наступні можливості доставити свої рукописи до оргкомітету: принести власноруч; надіслати поштою; відправити на e-mail оргкомітету.

6.3. Рукописи творів сортуються по номінаціях, реєструються з наданням відповідних кодів. Код містить перші дві літери назви відповідної номінації та чотиризначний код  - порядковий номер надходження роботи до оргкомітету.

Цей код дублюється на анкеті з особистими даними конкурсантів. За даними кодованих анкет формується електронна анкета.

7. Порядок обрання переможців

7.1. По надходженню рукописів до оргкомітету, вони в анонімному порядку передаються на розгляд журі. Журі розглядає отримані роботи та оцінює їх за 12-бальною шкалою. За підсумками розгляду проводиться загальне обговорення творів.

7.2. Визначення переможців здійснює журі у кожній з 3  номінацій.

Переможцем конкурсу є особа (або кілька осіб), чий твір (твори) визнаний найкращим у відповідній номінації. У випадку, коли декілька робіт отримали однакову кількість балів, голова журі спільно з головою оргкомітету обирає переможця.

Переможцям у номінаціях присвоюється звання "Лауреат районного літературного конкурсу "В зелених борах".

7.3. У кожній із номінацій "Проза", "Поезія", "Публіцистика" журі визначає також по два дипломанти, яким присвоюється звання "Дипломант районного літературного конкурсу "В зелених борах".

7.4. Незалежно від номінації журі має право присвоїти окремі відзнаки:

- "Відкриття року" - найкращому молодому конкурсанту за твір, який ще не був опублікований;

- "Визнання" - за видатний вклад у розвиток літератури й мистецтва й багаторічну плідну та сумлінну працю;

- "Постать" - за кращий твір, присвячений видатній особистості Борівщини: культурному, науковому діячу, політику, іншій видатній особистості;

 - "Дзвони Чорнобиля" - за твір, присвячений трагедії на Чорнобильській АЕС.

8. Нагородження переможців

8.1. Нагородження переможців відбувається щороку в серпні місяці в ході проведення районних заходів по відзначенню Дня незалежності України.

Автори, які стали переможцями та дипломантами конкурсу в номінаціях "Проза", "Поезія", "Публіцистика", нагороджуються преміями або цінними подарунками та дипломами.

8.2. За підсумками проведення конкурсу видається літературний альманах "В зелених борах" в якому публікуються твори учасників, які стали переможцями та дипломантами. Гонорар автору не виплачується. Йому надсилається один авторський примірник видання безкоштовно.

8.3. Авторське право на твори, що представлені, залишається за автором.

9. Фінансування конкурсу

Фінансування конкурсу здійснюється за рахунок асигнувань районного бюджету, а також інших джерел, не заборонених чинним законодавством України.

10. Офіційна інформація про умови конкурсу

Офіційна інформація про умови конкурсу, його проведення та підсумки розміщується на сайті Борівської районної ради та публікується в газеті "Трудова слава".

 

Переглядів: 582 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar