Головна » 2015 » Липень » 24 » ІЗ СЕСІЇ РАЙОННОЇ РАДИ
09:34
ІЗ СЕСІЇ РАЙОННОЇ РАДИ

Із сесії районної ради

На черговій сесії ра-йонної ради, яка пройшла минулого тижня,  розглянуто актуальні питання, а саме: про затвердження Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги населенню Борівського району на 2015 рік; про внесення змін до рішення LІV сесії районної ради VІ скликання   від 16 січня 2015 року "Про районний бюджет на 2015 рік" з урахуванням змін та доповнень, внесених рішеннями попередніх сесій;  про ліквідацію Дружелюбі-вської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів та багато інших поточних питань.

Що стосується першого питання, керуючись п.16 ч.1 ст.43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", з метою забезпечення зниження рівня захворюваності, інвалідності та смертності сільського населення та надання медичної допомоги хворим,  районна рада вирішила затвердити Програму розвитку первинної медико-санітарної допомоги сільському населенню району.

Як доповіла начальник фінансового  управління райдержадміністрації Надія Лемішко, районний бюджет за 6 місяців року виконано на 128,4%, понадпланові надходження  становлять 1005,0 тис.грн. Згідно  п. 7 ст. 78  бюджетного кодексу України при перевиконанні дохідної частини не менше, ніж на 5 %  можливе внесення змін до рішення про місцевий бюджет.  Рішенням сесії кошти перерозподілено на субвенцію селищному та сільським бюджетам на дошкільну освіту,  клуби в сумі  1002,9 тис.грн.

Затверджено іншу субвенцію селищного та сільських бюджетів  на виконання районної програми розвитку освіти "Новий освітній простір Борівщини" на 2014-2018 роки для організації підвозу учнів до місця навчання і додому в сумі  82129  грн., забезпечення харчуванням в оздоровчих пришкільних таборах у 2015 році в сумі  41832   грн., фінансування заходів з оздоровлення та відпочинку дітей в сумі   61640  грн. згідно "Районної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2014-2018 роки".

Заслухавши інформацію відділу освіти Борівської РДА, враховуючи рішення сесії Ізюмської сільської ради від 15.10.2014 року "Про припинення діяльності  Дружелюбівської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів Борівської ра-йонної ради  Харківської області", у зв'язку з відсутністю контингенту учнів на території, що обслуговується Дружелюбівською ЗОШ, керуючись статтями відповідних законодавчих актів, сесія вирішила ліквідувати Дружелюбівську загальноосвітню школу, створити ліквідаційну комісію та розробити порядок проведення ліквідації навчального закладу.

 

Переглядів: 500 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar