Головна » 2015 » Червень » 19 » ІЗ СЕСІЇ РАЙОННОЇ РАДИ
15:12
ІЗ СЕСІЇ РАЙОННОЇ РАДИ

ІЗ СЕСІЇ РАЙОННОЇ РАДИ

На черговій сесії районної ради були розглянуті наступні питання: про   затвердження     районної Програми     розвитку     вторинної медичної   допомоги     населенню Борівського району на 2015-2016 роки; про погодження інвестиційної Програми Борівського комунального підприємства теплових мереж на 2015 рік; про внесення змін та доповнень до районної Програми оздоровлення  та відпочинку дітей на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням ХLІІІ сесії районної ради VІ скликання   від 31 січня 2014 року; про внесення змін до рішення LІV сесії районної ради VІ скликання   від 16 січня 2015 року „Про районний бюджет на 2015 рік” з урахуванням змін та доповнень, внесених рішеннями попередніх сесій; про проект рішення районної ради «Про надання згоди Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації на проведення в 2015 році централізованих розрахунків по погашенню заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, які надані населенню»; про    надання   дозволу    голові   Борівської    районної    ради         на  укладення   договорів   з ТОВ  «ТЕХЕКС-ГАЗ»   на розробку  та     оформлення   проектно-кошторисної документації для технічного  переоснащення  котельні  по  вул. Поштова,  3    смт. Борова,  котельні  по   пров.     Шкільному, 7  с. Богуславка Борівського    району    Харківської    області    зі  встановленням   блочно - модульних    котелень   на   твердому   паливі; про    звернення   депутатів     Борівської  районної    ради    Харківської       області  до    Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства  України  щодо  внесення змін   до   постанови  № 20  від 11  січня  2005  року  „Про затвердження  Порядку перерахування     деяких   субвенцій    державного    бюджету   місцевим    бюджетам   на надання  пільг,  субсидій  та  компенсації” (зі змінами) та інше. З усіх питань було прийнято відповідні рішення.

                                                        Звернення

депутатів Борівської районної ради Харківської області до голови  Харківської   обласної   ради Сергія Чернова  щодо виділення     коштів на погашення кредиторської заборгованості.

                                        Шановний Сергію Івановичу! 

          Рішенням ХХІХ сесії VI скликання Харківської обласної ради від 10 липня 2014 року № 997 - VI «Про внесення змін до рішення обласної ради від 30 січня 2014 року № 938 - VI «Про обласний бюджет на 2014 рік» та додатків до нього Борівському району на 2014 рік була затверджена субвенція на виконання заходів Програми охорони та раціонального використання земель у Харківській області на 2011-2015 роки у сумі 255802 грн.

Кошти обласного бюджету були перераховані на  рахунки сільських (селищної) рад  08 грудня 2014 року  в сумі 255795,49 грн. Однак, у зв’язку з      не проведенням касових видатків управлінням державної казначейської служби України в Борівському районі, станом на 01.01.2015 року виникла кредиторська заборгованість за виконані роботи на загальну суму 255795,49 грн. 

Депутати Борівської районної ради просять Вас сприяти у виділенні коштів в загальній сумі 255795,49 грн. на погашення кредиторської заборгованості, яка виникла: по Борівській селищній раді в сумі 99947,96 грн., Богуславській  сільській  раді в сумі 34089,36 грн., Ізюмській сільській раді в сумі 18160,68 грн., Підлиманській сільській раді в сумі 38251,08 грн., Першотравневій сільській раді в сумі 22916,87 грн., Підвисочанській сільській раді в сумі 20990,76 грн., Чернещинській сільській раді в сумі 21438,78 грн. за  виконані роботи по розробці технічної документації з нормативної грошової оцінки земель.

Сільським (селищній) радам комунальне підприємство Харківської обласної ради «Облземпроект»  направило претензії, де зазначено, що якщо сільські (селищна) ради не погасять кредиторську заборгованість в 15- денний термін, на них буде подано до суду з метою стягнення вартості наданих  послуг та  пені в розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кожен календарний день прострочення від розміру несвоєчасно сплаченої суми Договору.

Просимо Вас  допомогти у вирішенні даного питання.

               

                    Звернення

депутатів Борівської районної ради Харківської області до Міністерства регіонального розвитку,  будівництва та  житлово-комунального господарства  України  щодо внесення змін до постанови №20 від 11 січня 2005 року „Про затвердження Порядку перерахування деяких субвенцій  державного бюджету місцевим бюджетам на  надання пільг, субсидій та компенсації” (зі змінами)

Депутати Борівської районної ради стурбовані фінансовою ситуацією, яка склалася на  Борівському комунальному підприємству теплових мереж. В зв’язку з ростом тарифів на послуги теплопостачання для населення при зменшенні реальних доходів громадян збільшилась кількість абонентів, які користуються пільгами та субсидіями. Також значно збільшились  і  суми нарахованих пільг та субсидій для населення – споживачів послуг теплопостачання.

Згідно постанови КМУ №20 від 11.01.2005 р. „Про затвердження порядку перерахування  деяких субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсацій” (зі змінами) кошти, отримані з державного бюджету на погашення пільг та субсидій, шляхом взаєморозрахунку, направляються  виключно на  погашення заборгованості Борівського комунального підприємства  теплових  мереж  за  використаний природний газ, для виробництва теплової енергії для населення.

І, як результат, суми нарахованих пільг та субсидій для категорії споживачів, населення , по підприємству перевищують суми заборгованості підприємства за використаний природний газ на виробництво теплової енергії  для  населення. Тобто Борівське  КПТМ використовує  лише  частину  коштів, які підлягають відшкодуванню з державного  бюджету  по  пільгах та  субсидіях. 

      Станом на 20.04.2015 р. по Борівському КПТМ  сума субсидій, на яку не проведено взаєморозрахунки згідно постанови КМУ №20 від 11.01.2005 р.(зі  змінами)  складає  1178,3 тис. грн., при  відсутності у підприємства боргу перед НАК «Нафтогаз України» за природний газ на виробництво теплової  енергії  для населення.  Для  погашення  боргу перед НАК «Нафтогаз України» за природний газ на виробництво теплової енергії для  бюджетних установ, який станом на  20.04.2015 р . складає 3490,6 тис. грн.. Ці кошти підприємство використати  не  має  можливості, тому що такі взаєморозрахунки не передбачені постановою КМУ №20 від 11.01.2005 р. (зі змінами), як і взаєморозрахунки  за  електроенергію, та  по податках і зборах. Згідно тверджень  НАК „Нафтогаз України»  такі взаєморозрахунки не передбачені постановою Кабінету Міністрів України  № 20 від 11.01.2005 року. Крім того, як стверджує  Департамент  фінансів Харківської обласної державної адміністрації, неможливо провести взаєморозрахунки за електричну енергію. Згідно  усних пояснень  ліміти  для проведення  взаєморозрахунків  за електричну  енергію передбачені тільки підприємствам та установам з послуг водопостачання та водовідведення і не  існує механізму для  теплопостачальних  підприємств.

     А також, згідно листа Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики  та  комунальних  послуг №4591/18/61-15 від 15.05.2015 року, на  наш запит надіслана  відповідь,  в  якій  вказується, що у  разі надходження відповідного проекту нормативно-правового акту та пропозицій стосовно внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11.01.2005 №20 «Про затвердження Порядку перерахування деяких субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсацій», НКРЕКП розгляне ї х  у  встановленому  порядку.

     Тому, враховуючи вищевикладене, пропонуємо на законодавчому рівні внести такі зміни та доповнення постанови №20 від 11 січня 2005 року „Про затвердження Порядку перерахування  деяких субвенцій  державного бюджету  місцевим бюджетам на  надання пільг, субсидій та компенсації” (зі змінами), які б дозволяли підприємствам виробникам та постачальникам теплової  енергії суми нарахованих пільг та субсидій для категорії споживачів, населення, використовувати не лише для погашення кредиторської заборгованості за природний газ на виробництво теплової енергії для населення, а також на  погашення кредиторської заборгованості за природний газ на виробництво теплової енергії для бюджетних та інших споживачів та  для погашення кредиторської заборгованості за електроенергію. А також пропонуємо внести зміни та  доповнення до  цієї ж  постанови щодо надання можливості підприємствам-виробникам та постачальникам теплової енергії суми нарахованих пільг та субсидій використовувати для проведення взаємозаліків на погашення  податку на  додану вартість при відсутності боргів  підприємств перед енергопостачальними  установами або спрямовувати кошти  на рахунки цих підприємств.

 

Переглядів: 668 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar