Головна » 2016 » Квітень » 14 » Інформація щодо змін в законодавстві
16:11
Інформація щодо змін в законодавстві

 

Законом України «Про прокуратуру» від 14.10.2014 р. суттєво змінено форму реалізації повноважень органів прокуратури та передбачено здійснення нагляду за додержанням і застосуванням законів виключно у формі представництва інтересів громадян або держави в суді за наявності підстав встановлених законодавством.

Відповідно до ст. ст. 2, 23 Закону України «Про прокуратуру»  від 14.10.2014 р. прокурор здійснює представництво в суді інтересів громадянина у випадках, якщо така особа не спроможна самостійно захистити свої порушені чи оспорювані права або реалізувати процесуальні повноваження  через недосягнення повноліття, недієздатність або обмежену дієздатність, а законні представники або органи, яким законом надано право захищати права свободи та інтереси такої особи, не здійснюють або неналежним чином здійснюють її захист.

З огляду  на наведені вимоги Закону розгляд звернень з питань захисту прав та інтересів громадян, у разі відсутності підстав для представництва його інтересів прокуратурою в суді, здійснюють компетентні державні органи та установи.

Оскарження дій чи рішень органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій згідно з вимогами ст. 16 Закону України «Про звернення громадян» здійснюється у порядку підлеглості  вищому органу, посадовій особі або безпосередньо до суду.

Олександр Масельський.

Начальник Борівського відділу  Ізюмської місцевої прокуратури.                                                    

 

Переглядів: 315 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar