Головна » 2015 » Листопад » 9 » Інформація щодо механізму повернення коштів, спрямованих на оплату праці внутрішньо переміщеним особам
16:01
Інформація щодо механізму повернення коштів, спрямованих на оплату праці внутрішньо переміщеним особам

До уваги роботодавців!

Інформація щодо механізму повернення коштів,

спрямованих на оплату праці внутрішньо переміщеним особам

Відповідно до постанови КМУ від 08.09.2015 № 696 "Про затвердження Порядку здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб" (далі-Порядок) будь-який роботодавець, окрім бюджетних установ,  має право отримати компенсацію витрат на оплату праці та єдиного соціального внеску за найманого працівника із числа внутрішньо переміщених осіб, якого було прийнято за направленням служби зайнятості.

Так, відповідно до п. 5 Порядку компенсація витрат на оплату праці  роботодавцю здійснюється тривалістю не більше шести календарних місяців за умови працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб за направленням базового центру зайнятості на умовах строкових трудових договорів і збереження гарантій зайнятості таких осіб протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у 2 рази. Відповідно до п. 3  - фінансування зазначених заходів здійснюється в межах строку дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. У разі закінчення строку її дії фінансування зупиняється, а після продовження строку поновлюється.

Якщо умови праці або виконання окремих видів робіт  передбачають обов'язкове проходження працівником медичного чи наркологічного огляду, зареєстрований безробітний за направленням служби зайнятості проходить такий огляд та має право на відшкодування таких  витрат із Фонду загальнообов'язкового державного со-ціального страхування на випадок безробіття. Так, після працевлаштування та проходження медичного чи наркологічного огляду впродовж 10 робочих днів після укладання трудового договору з роботодавцем, особа подає до центру зайнятості заяву та завірену в установленому порядку копію довідки (медичної довідки, сертифікату) та оригінали документів, що підтверджують сплату послуг, пов'язаних з проходженням огляду, на підставі чого директором центру зайнятості приймається відповідне рішення.

У разі звільнення працівника, за якого виплачувалась компенсація витрат на оплату праці до закінчення строку збереження гарантій зайнятості  згідно з пунктом 1 статті 36 (за згодою сторін) та пунктом 1 статті 40 КУпАП (лiквiдацiї, реорганiзацiї, банкрутства або перепрофiлювання пiдприємства, скорочення чисельностi або штату працiвникiв) сума перерахованих коштів повертається роботодавцем у повному обсязі до бюджету Фонду.   

Також, відповідно до цього порядку можливе відшкодування витрат роботодавця на навчання працівника за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного со-ціального страхування на випадок безробіття. Про деталі Ви можете прочитати в вищезазначеному порядку.

Не будьте байдужими до становища внутрішньо переміщених осіб, яких тільки на обліку в Борівському районному центрі зайнятості перебуває більше 50 осіб.

Якщо виникнуть питання, звертайтесь до відділу роботодавців Борівського районного центру зайнятості: каб. 5,

телефон 6-10-57.

Тетяна Ляшова.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Борівського РЦЗ.

Переглядів: 433 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar