Головна » 2015 » Липень » 17 » І знову зіткнення на залізничному переїзді
14:31
І знову зіткнення на залізничному переїзді

І знову зіткнення на залізничному переїзді

11.06.2015 на станції Війтівці ПЧ-19 Південно-Західної залізниці о 03 год. 09 хв. на залізничному переїзді з черговим працівником, що обладнаний 4-ма шлагбаумами 1266 км + 439 м сталося зіткнення пасажирського поїзда №143 сполученням Київ - Івано-Франківськ із причіпним обладнанням (навісна дискова борона) великогабаритного трактора CASEI-310.

Вищезазначена дорожньо-транспортна пригода сталась через порушення правил водієм проїзду через залізничний переїзд, а саме водій не маючи дозвільних документів на проїзд великогабаритного засобу через залізничний переїзд, що є порушенням п. 4.30. Інструкції ЦП 0174 та п. 4 «Правил проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів залізничними переїздами», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2013року №582, та змін до них і незважаючи на заборонні показники вогнів світлофора, що є порушенням п. 3.5-3.6 Інструкції ЦП 0174 виїхав на проїзну частину переїзду де зупинився перед закритими основними шлагбаумами, які чергова по переїзду намагалася відкрити з допомогою кнопки підтримки шлагбаума.

Даний випадок можна було упередити при належному виконанні своїх посадових обов’язків усіма причетними.

З метою забезпечення безпеки руху на залізничних переїздах та недопущення подібного в подальшому, в період з 25.06.2015 по 24.07.2015 оголошено місячник забезпечення безпеки руху на залізничних переїздах.

Внесено зміни та доповнення, щодо порядку пропуску наступного порядку: «При виявленні черговим по переїзду наближення до переїзду великогабаритних, великовагових, тихохідних машин та сільськогосподарської техніки із причіпним або навісним обладнанням негайно закрити шлагбауми та увідомити майстра шляхового або особу, яка виконує його обов’язки про наявність такого транспортного засобу в межах переїзду. Перевірити у водія або особи, що його супроводжує наявність документів на дозвіл проїзду даного переїзду. При відсутності відповідних документів заборонити йому подальший рух через переїзд. При наявності дозвільних документів пропуск здійснювати у технологічне «вікно» в присутності керівника за посадою не нижче майстра шляхового, а вразі необхідності представників інших господарств сигналізації та зв’язку, електропостачання.

 

Переглядів: 671 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar