Головна » 2015 » Червень » 11 » ГОТУЄТЕСЬ ДО ЗИМИ? ДЕРЖАВА ВІДШКОДУЄ ЧАСТИНУ ВИТРАТ!
14:23
ГОТУЄТЕСЬ ДО ЗИМИ? ДЕРЖАВА ВІДШКОДУЄ ЧАСТИНУ ВИТРАТ!

ГОТУЄТЕСЬ  ДО  ЗИМИ?

ДЕРЖАВА ВІДШКОДУЄ ЧАСТИНУ ВИТРАТ!

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 08.04,2015 року № 231 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 березня 2010 р. № 243 і від 17 жовтня 2011 р. № 1056», спрямована на стимулювання населення, ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів.

З прийняттям цього документу в Україні на національному рівні запроваджується механізм стимулювання населення, ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредиту на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів. На отримання компенсації можуть розраховувати як фізичні особи - мешканці приватних будинків та квартир у багатоквартирних будинках, так і юридичні особи - об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельні кооперативи (ЖБК).

Відшкодування позичальникам частини суми кредиту буде проводитися одноразово в таких розмірах:

ОСББ та ЖБК - 40% суми кредиту на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів, але не більш як 10 тис.грн. з розрахунку на одну квартиру багатоквартирного будинку за одним кредитним договором;

мешканцям приватних будинків та квартир у багатоквартирних будинках -30% суми кредиту на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів, але не більш як 10 тис.грн. за одним кредитним договором.

Участь у програмі візьмуть наступні банки: АТ «Ощадбанк», ПАТ АБ «Укргазбанк» та АТ «Укрексімбанк». На даний час АТ «Ощадбанк», ПАТ АБ «Укргазбанк» вже розроблені програми по кредитуванню.

Разом з цим Уряд продовжує компенсувати населенню частину витрат на придбання котлів з використанням будь-яких видів палива та енергії (за винятком природного газу) у розмірі 20% суми кредиту на здійснення таких заходів, але не більш як 5 тис.грн. за одним кредитним договором.

За роз’ясненнями щодо участі населення, ОСББ, ЖБК в програмі отримання державної підтримки на впровадження енергоефективних заходів можна звернутися до Call-центру за телефоном (044) 292-32-57, який працює з 9:00 до 17:30 (крім вихідних та святкових днів). Також відповіді на запитання можна отримати, надіславши лист електронною поштою: energoefect@saee.gov.ua.

 

 

Переглядів: 496 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar