Головна » 2016 » Серпень » 15 » Горджуся родом хліборобів, майстрами хліба і землі
09:05
Горджуся родом хліборобів, майстрами хліба і землі

 

Пахне хліб, 

Як тепло пахне хліб! 

Любов’ю трударів,

І радістю земною,

І сонцем,

       що всміхалося весною,

І щастям наших

                    неповторних діб.

Духмяно пахне хліб. 

$IMAGE1$

Саме ці рядки вірша Платона Воронька мені прийшли на згадку, коли приїхала на свято врожаю до агрофірми «Новий шлях» і перше, що побачила – пишний красивий, рум‘яний запашний коровай.

Святковий настрій для усіх хліборобів  створював Петро Лисенко, який виконував різножанрові пісні. І ось поступово майданчик перед їдальнею господарства, де традиційно щороку проводять обжинки, почав заповнюватися трудівниками агрофірми. На свято були запрошені всі, причетні до вирощування та збирання ранніх зернових, з родинами. Святково одягнені, з посмішками, з веселим настроєм вони очікували початку торжества. А це дійсно було торжество, торжество праці, торжество над примхами природи. Адже, не зважаючи на проблеми минулорічної осені і нинішньої весни, в господарстві отримано рекордний врожай озимої пшениці – майже 60 ц/га.

Саме про це говорили у своїх виступах генеральний директор «Нового шляху» Олексій Гомон і головний агроном Віктор Северин, головний інженер Віталій Павленко та бригадир Валерій Хомчик. Вони поіменно назвали всіх хліборобів і подякували за їх невтомну працю. Всі трудилися як одна велика родина, злагоджено, тому жнива провели за досить короткий термін – 10 робочих днів.

Привітати чернещан зі святом врожаю приїхала голова районної ради Олена Клименко. Вона щиро подякувала за важку, але таку важливу працю – вирощування хліба. Адже, якщо сільгосппідприємство успішно працює – є робота і, відповідно, заробітна плата для сельчан, сплачуються податки до сільського бюджету, а це значить, що соціальна сфера села і надалі розвиватиметься. Як сказав Олексій Анатолійович, вже за перше півріччя нинішнього року до бюджетів усіх рівнів сплачено понад 3 млн. грн. Приблизно стільки ж буде перераховано до кінця року. Якщо порівняти з минулим роком – то ця сума була вдвічі меншою.

Побажала миру, добробуту і благополуччя всім хліборобам і Чернещинський сільський голова Світлана Вразовська.

Вже традиційно привітати хліборобів зі святом прийшли учні Чернещинського НВК разом з директором Оленою Сало та директором сільського будинку культури Ларисою Старіковою. Діти всі святково одягнені, більшість – в українських вишиванках. І тому їхнє привітання було ще більш урочисте і зворушливе. Вони підготували для присутніх цікаві вірші та пісні про хліб. А найменша учасниця обсипала присутніх зерном цьогорічного врожаю, аби всі були здоровими і багатими. Дівчатка вручили каравай генеральному директору, а він, у свою чергу, передав його голові районної ради, представнику держави як символ зібраного врожаю в знак того, що працівники агрофірми є справжніми патріотами України і виконують свою державницьку функцію сповна.

І, як і завжди, після урочистостей всі сфотографувалися на добру пам‘ять, після чого генеральний директор запросив за святкові столи. Ну а на столах чого тільки не було – і окрошка, і м‘ясні страви, і шашлик, і фрукти та овочі...

Веселий сміх, танці та «жива музика» ще довго лунали над Чернещиною. Що ж, сельчани уміють добре не лише працювати, а й веселитися.

Олена КОЛЕСНІКОВА.

Переглядів: 740 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar