Головна » 2015 » Листопад » 16 » Головне - завжди залишатися людиною
12:09
Головне - завжди залишатися людиною

Певний час Борівщина була в очікуванні: хто ж буде представляти наші інтереси в Харківській обласній раді? І ось нарешті отримано результати офі-ційних підрахунків - депутатом обласної ради обрано керівника фермерського господарства "Кириченко М" Миколу Кириченка. Ця звістка стала ще більш значимою, бо прийшла напередодні професійного свята керівника - Дня працівників сільського господарства.

Тож вирішила поспілкуватися з Миколою Олександровичем аби привітати його і заодно поцікавитися планами на найближче майбутнє, як щодо депутатської діяльності, так і подальшого розвитку господарства, яке він очолює.

Біографія молодого керівника цілком звичайна для його покоління. Народився Микола у простій селянській родині в селі Вище Солоне. Його батьки все життя проробили у місцевому колгоспі, батько - агрономом, мати - головним економістом.

Мабуть, саме від батька молодший син і перейняв любов до землі, а також - уміння керувати колективом, тобто якості, які дуже знадобилися йому в майбутньому.

Після закінчення школи Микола вирішив вступити до Харківського національного аграрного університету імені В.В.Докучаєва, який саме закінчив його старший брат Сергій. Навчання давалося легко, бо сільський хлопець, який разом з батьком часто бував на колгоспних полях, цікавився технологією вирощування сільгоспкультур.

Після отримання диплому про вищу освіту, Микола повернувся додому і певний час разом з братом займався приватним підприємництвом, обробляв власні земельні паї. Коли справи почали налагоджуватися, виросла дові-ра до братів - їм почали віддавати в оренду земельні паї односельці.

Було важко, але ж недарма батьки казали колись синові: праця на землі - дуже важка, підчас невдячна, не кожен з нею впорається. Щоразу Микола враховував помилки, тож з кожним роком отриманий урожай дозволяв і розправити плечі, і переконатися в правильності обраного шляху.

Микола Олександрович  чи не наймолодший керівник сільгосппідприємства на Борівщині, тому для нього дуже важлива підтримка і старших колег, і працюючих на підприємстві трудівників. Адже з дитинства він зрозумів, що техніка технікою, технології технологіями, але люди є і залишаються головною запорукою сталого та ефективного розвитку будь-якого сільгосппідприємства.

- Знаєте, останнім часом неодноразово переосмислював життєві цінності і визначив свій стратегічний курс у роботі на селі. Головне -  опора на людей, довіра, турбота про них, со-ціальний захист, підтримка. Уся сила і все багатство - від землі та від людей, які на ній сумлінно та відповідально працюють, дбають про високу культуру землеробства, - говорить молодий керівник. - Напередодні нашого свята дозвольте подякувати всім працівникам господарств за добросовісну роботу, пайовикам - за довіру. Хочеться відзначити трудівників: Володимира Кононенка, Сергія Гонтаря, Володимира Гойду, Віктора Бурлачка, Сергія Кушина, Олександра Сала, Анатолія Сидоренка, Віталія Шинкаренка, Михайла Луців, Вадима Клименка, Сергія Гойду, Віталія Змійова, Євгена Леонова, Юрія Соляника, Павла Масалаба, Олександра Ніконовича, Анатолія Крижанівського, Сергія Голика, Павла Лозового, Олександра Савченка, Олександра Дейнеку, Віктора Козака, Михайла Сядристого, Павла Сала, Романа Чухіль.

Як розповів Микола Олександрович, станом на 13 листопада в господарстві вже на 98% розрахувалися за орендовані паї. До того ж, кожен з орендодавців за бажанням міг брати як вирощену в господарстві сільгосппродукцію, так і гроші. Та й ціна, наприклад, за пшеницю цьогоріч була значно меншою від офіційно встановленої радою сільгосптоваровиробників району.

Ще один важливий момент - своїм пайовикам допомогу на поховання померлих родичів у ФГ надають безкоштовно. Не вираховується з оренди також і плата за обробіток городів. А це, звичайно ж, дуже добре для пайовиків.

В планах молодого керівника - і надалі працювати над підвищенням врожайності сільгоспкультур, навіть не зважаючи на підступні погодні умови. Зважаючи на те, що на даний момент господарство забезпечене сучасною технікою, її слід підтримувати в робочому стані і надалі прагнути йти в ногу з сучасними технологіями.

Що ж стосується майбутньої депутатської діяльності, М.О.Кириченко зазначив, що має намір бути присутнім на всіх сесійних засіданнях і по можливості - брати активну участь в роботі обласної ради, а також підтримувати інтереси району та її жителів.

Завжди за будь-яких обставин залишатися людиною - ось головне кредо життя Миколи Кириченка.

Олена КОЛЕСНІКОВА.

Переглядів: 797 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar