Головна » 2015 » Лютий » 13 » ГОЛОВНЕ - ЩОБ СКОРІШЕ НАСТАВ МИР
16:19
ГОЛОВНЕ - ЩОБ СКОРІШЕ НАСТАВ МИР

ГОЛОВНЕ -  ЩОБ СКОРІШЕ НАСТАВ МИР

З квітня минулого року громадська спілка «Соціальний Рух Поваги» під керівництвом народного депутата України, голови партії «Відродження»  Віктора Остапчука активно долучилася до процесу допомоги українській армії.    

За цей час військовим було надано засоби та матеріали для будівництва блок-постів, передано кілька партій гуманітарних вантажів, засоби спостереження тощо. За словами народного депутата, в першу чергу задовольняються прохання мобілізованих в армію мешканців округу – щодо  придбання бронежилетів, кевларових касок, зимової екіпіровки, рацій… А днями Віктор Остапчук зустрівся з офіцерами підрозділу «Север» добровольчого батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Золоті ворота», щоб передати вкрай необхідне та дороге обладнання – тепловізор, приціл нічного бачення та декілька рацій.

 – Наш добровольчий батальйон був сформований на початку літа, він виконує завдання у Луганській області, на території між Сєвєродонецьком і Щастям, – розповідає командир підрозділу «Север» Андрій з позивним «Чиж». – В основному у нас служать жителі Чернігівської області, звідси і його назва – «Север». Наш підрозділ займається виявленням і знешкодженням диверсійно-розвідувальних груп терористів. Ми ведемо, можна сказати, нічний спосіб життя, оскільки саме в цей час доби диверсанти противника намагаються проникнути на наші позиції. Тому прилади нічного бачення нам вкрай необхідні. Без рацій теж неможливо, адже потрібно координувати групи, забезпечувати зв’язок з секретами, засідками. На жаль, багато років наша держава фінансувала армію за залишковим принципом, а в суспільстві, переконаному, що воювати нам ніколи не доведеться, армія сприймалася майже як атавізм минулих часів. І тепер, в умовах війни, її фактично створюють заново, кажуть бійці. Левову частку цієї роботи виконують добровольці і волонтери.

 – За півроку у нас з’явилася армія завдяки таким людям, як Ви, – звернувся до Віктора Остапчука офіцер «Севера» Олесь (позивний «Томпсон»). – Ми – батальйон добровольців, і живемо з того, чим нам люди допомагають, оскільки держава забезпечує тільки зброєю, і то не завжди. Тому ми дуже вдячні Вам за передане обладнання.

Олесь розповів, що у  складі їхнього батальйону зараз формується служба повітряної розвідки за допомогою безпілотних літальних апаратів. Це єдина служба у складі МВС України, яка зможе здійснювати повітряну розвідку в великому радіусі і надавати дані як добровольчим батальйонам, так і Нацгвардії та регулярним військам.

 Серед добровольців батальйону є як колишні кадрові військові, так і представники найрізноманітніших професій, у тому числі висококваліфіковані програмісти, підприємці, інженери. Об’єднавши свої зусилля і інтелект, вони збирають дані про кращі досягнення у сфері виробництва безпілотних літальних апаратів з тим, щоб створити максимально дешевий і ефективний літак.

- Так ми зможемо оперативніше відповідати на атаки противника, а значить, зберігати життя наших солдатів, — пояснив «Томпсон». —  На жаль, фінансування з боку держави не проводиться, ми організовуємо його самі – за рахунок пожертвувань громадських організацій та людей, які надсилають гроші на наш рахунок. Таким чином ми буквально по крихтах збираємо необхідні кошти і потроху закуповуємо обладнання, необхідне для створення цих безпілотників.    Ми просимо всіх, хто зацікавлений у якнайшвидшому запуску обладнання в роботу, відгукнутися і допомогти. Поки ще є час, потрібно домагатися результатів на всіх напрямках.

У свою чергу, Віктор Остапчук пообіцяв, що громадська спілка «Со-ціальний Рух Поваги» буде і надалі допомагати в оснащенні «Севера».

–  Крім армії, ми також активно допомагаємо тимчасовим переселенцям з Донбасу, – зазначив народний депутат. –  Цим людям, нашим співвітчизникам, також дуже потрібна наша підтримка.  А взагалі, найголовніше –  щоб наші хлопці повернулися до своїх сімей живими та здоровими і щоб скоріше настав мир.

Докладніше про надання допомоги  батальйону «Север»  можна дізнатися на сторінці у  Фейсбук https://www.facebook.com/severbat

Лілія ДВОСКІНА.

Переглядів: 524 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar